Reklama

Reklama

Šokující Asie 1

  • Hongkong Gu ling jing guai dong nan ya (více)
Hongkong / Západní Německo, 1976, 94 min

Obsahy(1)

Při sledování tohoto dokumentu si nejprve uvědomte, že lidé v červenci 1969 vystoupili na Měsíc. Kdo však neviděl Šokující Asii, neví, co se na světě ve skutečnosti děje. Vše, co uvidíte, bylo natočeno ve chvíli, kdy daná situace probíhala. Při čtení tohoto textu se tyto neuvěřitelné události někde dějí. Nic není zkresleno nebo upraveno. Prostě neuvěřitelné!!! Pálení mrtvol a fanatické obřady u Gangy. Čarodějové z Ashramu a mrtvá indická božstva. Náboženští fanatici z Taipusanského festivalu. Hotely lásky a sexuální festival v Japonsku. Hříšné zábavy transvestitů a hermafroditů. Tajemství a záhady asijských léčitelů. Senzační operace hermafroditů. Tetování jako umění erotiky. Sloní festival v Thajsku. Zápasy žen a trpaslíků. Stahování kůže zaživa. Muzeum sexu v Tobě. SM show... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Asijský mondo kousek, který naprosto vystihuje regule subžánru, jak svou kvazi dokumentárností, tak šokujícím obsahem, který nenechá diváka chladným ani dnes, natož v době svého vzniku v roce 1974. Ve snímku se dočkáme řady asijských libůstek doplněných komentářem autora, jako jsou pověstné otevřené přístupy k tématu sexuality, otřesné skutečnosti týkající se řeky Gangy, ve které se kromě popelu z mrtvých či ohořelých, tlejících těl omývají místní obyvatelé. Dále se divák dozvídá o sebepoškozujících praktikách doprovázejících náboženské obřady, o průběhu operací při změnách pohlaví a vymazleném asijském tetování. Co mě ovšem osobně dostalo, je divadlo se SM představeními s bondage praktikami a představením, které silně evokuje kultovní nazi exploitation fláky. Po filmařskén stránce působí dílko lehce nadprůměrným dojmem, ovšem nabízí řadu bizardnostní, které nejenomže zaujmou, ale navíc utkví v paměti na pěkně dlouho. Proto s klidným svědomím přihazuji i čtvrtou, určitě zaslouženou, hvězdu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě šokovaly záběry stahování zvířat z kůže zaživa, trhání nohou netopýrovi zaživa jednu po druhé, brutálně strhnutý krunýř želvě. Opravdu pověstná asijská krutost vůči zvířatům a jejich iracionální postoj k bolesti. Ani Alláh nemá slitování s bezbrannými tvory. Zaujala mě myšlenka, že Krišna a Šiva jako propagátoři "ochutnávky rozkoše" před rájem, způsobili v Asii děsivý populační růst. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný bizar, u kterého mi bylo jednu chvíli až na zvracení, a celkově to mnou dost otřáslo (hlavně to zabíjení zvířat snáším fakt špatně). Na jednu stranu to asi člověku tak nějak zvláštním způsobem opravdu otevře oči (byť spousta věcí se podle mě v běhu času už asi dost změnila), na druhou stranu mi tam tak nějak chybělo, proč by to měl člověk z našich zeměpisných končin chtít vidět, a hlavně co si z toho má odnést, protože takovýto monotematický výběr drastických a šokujících záběrů podle mě nakonec možná vypovídá víc o těch, kdo to natočili, než o těch chudácích, kteří jsou zde zachyceni... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasické ázijské mondo z ktorého som sa opäť niečo nové dozvedel – a to, že implantácia silikónového vankúšika sa do ženského prsníka zavádzala aj cez podpazušie. V balení známej série Shocking Asia sa nachádza okrem istej dávky kultúrneho šoku a zaujímavostí aj porcia ľudských zvláštností a erotických rozmarov, dopĺňajúcich sa navzájom v prijateľnom množstve, ktorého výsledný dojem tak získava štatút zaujímavého materiálu. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Šokující Asie, první část. Nemám příliš mnoho zkušeností s mondo filmy, vlastně jsem viděl akorát první tři díly Faces of Death, takže mi shockumentary přijde vždy jako něco nového, jako obrovský odklon od běžné filmové produkce. Popravdě, předem jsem moc nevěřil, že by mě dokument o tajích Asie dokázal nějak více zaskočit a přece. Byly tu věci, které už v dnešní době člověk zná, ale byly tu také věci, které se běžně nevidí a někdy jsem snad měl pocit, že takové bizarnosti, jako trpasličí wrestling nebo fašistické sadistické divadlo nebo co to bylo, neuvidíte nikdy nikde jinde, než právě v tomto dokumentu. Mně osobně přišlo nejvíc šokující a zajímavé odhalení tajemství dívek (hermafroditů) a jejich následná operace, tedy změna pohlaví, to bylo i na mě dost silné kafé. Shocking Asia byla pro mě zdrojem mnoha nových informací a také cením to, že si vyloženě nelibuje v brutalitě a nechutnostech, jako třeba právě Faces of Death, takže je sledování mnohem pohodlnější, i když teda běžný divák by tu stále ještě měl velké potíže dokoukat to do konce a v 70. letech mohl být tento snímek velmi pobuřující. Skvělý dokument, doufám, že další díly budou ještě lepší. ()

Zajímavosti (1)

  • Dokument byl zakázán ve Finsku kvůli svému grafickému obsahu. (Homerking)

Reklama

Reklama