Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná válečná špiónská romance, jejímiž největšími klady jsou zvučná jména, nikoliv už výkony jejich nositelů. Některé momenty slušně napínavé, ale jelikož tušíte jak to skončí, nebere vás to ani zdaleka tolik jako by mohlo, nemluvě o tom, že právě vzhledem k obsahu je to přehnaně dlouhé. Je to takové slušně odvedené řemeslo na dnešní poměry spíše televizního formátu a já hodně váhám mezi padesáti a šedesáti procenty. Ale jo, za Joely Richardson dám 60% a zase zopakuju, že pro role z této doby se narodila:) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda technická kvalita, ve který tenhle biják odvysílala TV Prima v roce 2012 byla na úrovni šedesátých let, příšerný. Samotný film je neskutečně naivní, to přece není možný dělat z diváků až takové blbce. Film má působit dramaticky a napínavě, ale je naprosto ničen nesmyslností a až zoufale neuvěřitelnou nevěrohodností. Chápu, že film brnká především romantickou melodii, ale stejně, takhle si válku nepředstavuje ani Hurvínek po dvou láhvích kořalky. Michael, Liam vlastně všichni herci byli fajn ale nad celým filmem se vznášela blbost s lokálním výskytem atmosféry a slabého napětí. Dám Dvě hvězďounky a dělám, že "švýcarský" závěr se mě jen zdál a ve filmu nebyl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,633,781Tržby Celosvetovo $43,838,238║ škrkne to o trošku napätia ale ináč dosť chatrný dej /40%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Se Schindlerem bych to nesrovnával - tento film se ani nepokouší o realističnost. Je to prostě špionská romance. Griffithovou rád nemám, tak jsem se soustředil na Douglase. Ten tam moc času nepobude, ale když sprintuje k bílé čáře, tak je to opravdu velká legrace. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Videla ste priveľa filmov, madam.“ – „Dosť na to, aby som spoznala špióna.“ Panenka blažená. Určitú historickú/informačnú hodnotu (a kameru Jana de Bonta) to má, nepopieram. Ale rozťahané tempo, mdlá atmosféra a nezáživný scenár sú silnejšie. Pokiaľ je na scéne autoritatívny Michael Douglas (ale aj John Gielgud, Joely Richardsonová a Liam Neeson), je to v poriadku. Bohužiaľ sa jedná skôr o epizódne úlohy (neviem, či je Gielgud ako nemecký špión na plátne aspoň 5 minút...) a 98% ZÁBLESKU vypĺňa nesympatická otrava Melanie Griffithová. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

není to klasickej film z války, ale to jsem podle obsazení ani nečekal. rozhodně je to zábava a docela romantika. a chvílemi člověk ani nedýchá, jak to dopadne (ne, dělám si srandu, už od začátku je jasný, jak to dopadne:). jako hodnocení tohoto filmu říkám: jen dál, jen víc, jen houšť. a to, že režisérem filmu je autor předlohy k filmu s gregory peckem Omen (česky Přichází Satan) taky něco vypovídá ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Mně zazpívali jména Douglase a Neesona, přidali sloku o válečném špionážním dramatu a doplnili to refrénem o mladé Američance židovského původu, která sebere všechnu odvahu a vydá se přímo do jámy říšsko-německé. Já jsem pro změnu musela sebrat veškeré sebeovládání, abych to vydržela do konce. Protože slibované drama se kouzlem nějakého poťouchlého alchymisty přetavilo v knihovnu červenější než zář nad Kladnem, postavy se do jedné chovají jako osazenstvo ústavu pro choromyslné, spíš než tomu, že by osoba typu Lindy Vossové přežila v nacistickém Německu déle než dvě hodiny, uvěřím v existenci létajících hranostajů, a navíc se to celé díky k prasknutí nafouknuté stopáži vleče jako umírání. Budiž, Douglasovi a Neesonovi to v uniformách sekne a Joely Richardsonové coby pohlavárské dcerce s nejedním tajemstvím také (kdy už té ženské dá konečně někdo pořádnou roli?), jenže na to, aby vyvážili příběh plný nesmyslných zvratů a završený koncem, který zřejmě splňuje americkou představu o dramatickém vyvrcholení a mou o nepovedené parodii, prostě nestačí. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní hollywoodština, kterou nezachrání ani vcelku velkorysé herecké obsazení. Rádoby historické drama s poněkud televizní atmosférou, dějově chvílemi (no a ten závěr! ufufuf...) až velmi přitažené za vlasy... Průměrný film, který nenáročně pobaví, leč tenhle záblesk neoslní... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nejen že je to třeskutě naivní (americký špión v Německu neumí něměcky, ale nikdo na to nepřijde), ale i třeskutě pitomý. Čarovnější kulky, než ty, kterejma se střílí na hranici do Švýcar, jsem ještě neviděl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V jádru naprosto jednoduchý příběh v interesantním kabátku s nádechem let čtyřicátých zaujme strhujícím hereckým výkonem oficíra Douglase a hubaté překladatelky Melanie Griffith stejně tak, jako naprosto neosobním pohledem na několikaletý válečný konflikt, který změnil celý svět. Naprosto civilní, naprosto realistické co se faktů a prostředí týče. V závěru je story lehce uslzená a přespříliš romantická, ale jinak se to pravděpodobně zakončit nedalo. Několik scén je napínavých a nesmírně působivých - především pak Melanie Griffith behind enemy lines. Celá tato část snímku se dá zhltnout víceméně jedním dechem, stejně jako strhující závěr, který tak brutálně zkazila ona otřesně okatá a tak důležitá bíla čára. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výborné i po letech. Michael Douglas, Melanie Griffith, Liam Neeson a Joely Richardson ve válečném melodramatu s velkým M. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Telenovela o poloviční Židovce, která za druhé světové války pracovala jako špionka pro Ameriku v srdci Berlína. A Michael Douglas tu vystupuje jako její šéf. Co si budeme vykládat, zvládli jsme i horší dramata z válečných dob, tady máme alespoň v závěru Michaela v německé uniformě, kterak obelstí po zuby ozbrojené nacistické důstojníky, povzbuzovaný jako na nějakém sportovním klání.. Co už, jsme v Hollywoodu a tam platí, že hranice prostě neexistují. Takže je v podstatě jedno, kam tvůrci starý dobrý kousek o lásce umístili. Období druhé světové války je tak jen pouhou kulisou, nicméně díky kameramanovi Jan de Bontovi (Základní instinkt, Smrtonosná past) výtečně nasnímanou. Poměrně civilní i napínavé, stejně jako lehce zapomenutelné. A dlouhé. ()

Stegr

všechny recenze uživatele

Zlaté maliny 1992 - 3x - Nejhorší film, Nejhorší herečka HR (Melanie Griffith), Nejhorší režie (David Seltzer)... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedená romance zasazená do válečných let. Špionských praktik jsem si moc neužil, ale taky si mohli odpustit roztahat to na dvě hodiny, protože v první polovině se nic zásadního nedělo, ve druhé když to mělo gradovat, tak nic v tomhle smyslu nepřišlo. Nějaká láska sekretářky ke svému nadřízenému je mně lhostejná. Na romantiku to nemělo ty pravé herce, respektive Michael Douglas by vedle sebe potřeboval někoho jako byla Kathleen Turner, protože jim to spolu šlo dobře, na drama to bylo moc plytké a bez napětí. Je totiž z úvodní scény známo, jak to dopadne a lze si snadno odvodit, že když to přežila jedna, tak to přežije i druhý. Dal jsem filmu po letech příležitost, ale znovu mě to znudilo. Závěr byl navíc směšný. Chválím výpravu a hudbu. 40% ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Velice povedená výprava ve velice povedené parodii na válečné špionážní drama z pera Rosamunde Pilcherové. I když si nejsem jista, zda Pilcherové nekřivdím, tolik náhod, nelogičností, zvratů a podivností by asi do jednoho svého canccu nedokázala napěchovat. Jediný přínos filmu spatřuji v tom, že mě donutil se zamyslet nad tím, jak je možné, že II. světová válka netrvala jen 10 minut. Podle Američanů jsou totiž filmoví němečtí vojáci naprosto neschopní trefit se na 10 metrů do ležícího cíle, pro SS pracují ňoumové, které oblafne i malé děcko, a gestapo, to jsou strejdové, kteří si nevšimnou krvavé louže, i kdyby v ní uklouzli. Nechápu tedy, jak je možné, že tuhle neschopnou bandu nezničila americká armáda v počtu jednoho dítěte již první den. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Trojka hlavních představitelů je sice docela lákava, ale pozor! Radši dejte ruce pryč. Tenhle příběh vypadá jak z pera Danielle Steelové. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Takový nevýrazný pokus o komerčnější Casablancu. Douglas v té době frčel, tak proč jeho kariéry nezneužít pro reklamu nudné válečné romance. ()

Reklama

Reklama