Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojica vyhnancov pátra po ukradnutých peniazoch. Obaja sú prichystaní zabiť každého, kto sa im pokúsi prekaziť ich plány. (westerns)

Recenze (5)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Dva kamarádi a psanci Santana (Garko) a Marcos (Spoletini) byli po krádeži zrazeni svými spolupachateli a nacházejí se v obklíčení. Marcos se dostává do vězení, zatímco Santanovi se podaří utéct a jde po prachách. Marcos uplatí šerifa a vydává se pomoci Santanovi... Film se nedokáže rozhodnout, jakým směrem se bude ubírat a kterou linii vyprávění rozvíjet. V jednu chvíli to dokonce zcela nečekaně a zčista jasna vypadá jako nějaká variace na Hellbenders... Ani mi není zřejmý, jestli Marchent chtěl natočit komedii, nebo drsnější western. Obojí se tu najde, ale vůbec to nejde dohromady. Nakonec to není napínavý, ani vtipný. Trochu úchylný mi přišlo, že se oba kamarádi dělí o všechno, ženu nevyjímaje! No fuj. Garko má charisma, ale Spoletini už tolik ne. Vynikající je jenom úvodní skladba, Marchent byl sice solidní řemeslník, ale bez slušnýho scénáře to nestačí na víc než na 2. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western mísící ironii a pro tento subžánr typické násilí. Úspěchu však nedosáhl a to především pro svoji rozpolcenost v rámci vývoje děje. Konverzační momenty jsou až příliš zdlouhavé, místy je mírně znát inspirace komediálních spaghetti westernů se Spencerem a Hillem, aby to nakonec snad i překvapilo až přílišnou brutalitou po vzoru Djanga od Corbucciho. Když snímek pojmeme jako celek, jakoby vyzníval dojmem nerozhodnosti režiséra, jakým směrem se bude ubírat. Gianni Garko je další matador spaghetti westernových snímků a v jistém smyslu i tady určitý potenciál má, jenomže poněkud nekvalitní scénář mu moc šanci nedává. Ale přesvědčivý je, o tom žádná. Atmosféra je tedy zpočátku spíše, vlivem výše zmíněné ironie, jakoby veselejší za typické spaghetti westernové atmosféry s cílem nakonec uchvátit klasicky očekávanou přestřelkou. Avšak buď, jak buď, jakoby tomu ještě stále něco chybělo. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Z průmeru to příliš nevybočuje - nenudí, ale není ucelené. Chvíli to je jako westernová komedie, pak se zase roztáčejí ostřejší obrátky. Některé pasáže tam jsou jakoby navíc a jsou to ty paradoxně nejlepší. Hlavní ženská postava je nezesporu fajn, ovšem není to nic, co by naše rozvedená mužská populace bez auta neznala již dříve. Ovšem kvůli scéně na statku u sadistické jižanské rodiny ten film stojí za to vidět:-) ()

clint123 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý, zábavný spaghetti western v hlavnej úlohe s Giannom Garkom alias (Sartana/Santana). Dej celkom jednoduchý, Sartana sa dá dokopy s Marcosom aby našli ukryté peniaze. Nemalé potiaže im robí kráska Maria, šerifovia, ktorí sú im neustále v pätách aj chromý otec so svojími synmi. Hudba celkom dobrá. Celkovo film ujde! ()

Reklama

Reklama