Reklama

Reklama

I morti non si contano

  • Španělsko ¿Quién grita venganza? (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bratři Fred a Johnny Daltonové, lovci odměn, se dostanou do městečka, kde zuří boj mezi bohatým rančerem a menšími farmáři. Rančer totiž chce získat všechna území v okolí, aby je mohl prodat železnici, která už se blíží. K tomu neváhá použít jakýchkoli prostředků, včetně vražd. Fred a Johnny se napřed do celé věci nechtějí plést, ale když se seznámí s rodinou farmáře Forresta, do jehož krásné dcery se Johnny zamiluje, nemohou dělat nic jiného, než pomoci. (špaček421)

(více)

Recenze (3)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nešťastná kombinace primitivního westernu (v německé verzi "Na šibenici, bastardi!") se špatnou komedií. Dva lovci odměn proti šerifovi, který je spjat s bandity. Ve vedlejší roli nevšední kysličníková blondýnka "lehčího" typu, Dyanik Zurakowska. Nápadnou podivností je scéna v ruinách gotického areálu (kláštera?), což je na severoamerickém kontinentu samozřejmě nesmysl... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na ústřední dvojce Anthony Steffen - Mark Damon, a jak Steffen není můj nejoblíbenější špageťácký hrdina, a Damon už vůbec ne, tady jsou oba dobří (i když Damon mi sem tam pil krev). Nějak nerozumím názvu. Mělo by to asi znamenat Volání po pomstě, ale jediný důvod k pomstě se objeví až těsně před koncem. V tom je lepší italský název (a alternativní anglický) The Dead are Countless - Mrtvé nejde spočítat. Ne že by tenhle film byla vyložená jatka, ale akce je tu docela dost (dobře natočené) a padouchů padne opravdu hromada (obvykle jde proti Steffenovi s Damonem tak šest až deset padouchů najednou). Film je hodně nadsazený, je tady spousta humoru (Steffen a Damon se dostanou do problému - "Jako v Yumě / Tombstonu / Dodge... ?" "Jo." A už se střílí.). Na druhou stranu španělský western je oproti italskému drsnější, a ani nemusí používat moc krvavých efektů. Co se týče herců, tak kromě Steffena, který podává nadprůměrný výkon (více komické role mu koukám sedí líp), a Damona je tady znova obvyklá sebranka z italských a španělských westernů. Čili za každým rohem vykoukne obličej, který fanoušek dobře zná. Hudbu podle imdb i titulků filmu složil Riz Ortolani, ale v jiné verzi titulků je uveden Marcello Giombini, a stylem mi zdejší hudba připomíná spíš Sabatu, než cokoli od Ortolaniho (Day of Anger, Beyond the Law). Jednou z vad je slabší konec. ()

Reklama

Reklama