Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (973)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejexotičtější slizké dobrodružství z celé série. Ani zdaleka tak tajemné jako jednička, militantní jako dvojka, či depresivní jako trojka. Čtvrtý Alien je něco mezi komedií (výtečné hlášky), hororem (spousta slizu všude kam se podíváš, neúspěšné pokusy s klony) a klasickým scifi, plným hitech zařízení a robotů. Jeunetova ruka je zde krásně vidět především v pohybu kamery a komponování některých scén. Technicky samozřejmě vrchol a scény pod vodou jsou ultimátní. Překvapivě i Sigourney má stále charizma. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, že ne vždy je několikáté pokračování skvělého filmu parazitující masturbací... :-) Čtvrtý díl přinesl zcela nový rozměr - monstrum s prvky člověka, člověka s prvky monstra. Opět se vrací akčnost, navíc okořeněná vtipem ("Země? Ta strašná díra?" či neškodný malý pavouček, jenž málem způsobil infarkt borcovi, co právě odpráskl vetřelce...). Je dobré, že si ságu nevzal na svá bedra jeden režisér a čtveřice geniálních mágů si nedovolí vykrádat sebe navzájem. Každý díl = naprosto jedinečná forma. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Spíš než díl vetřelčí ságy to připomíná něco na způsob Riddicka, ale mě to příjemně překvapilo. Rozhodně je tu charizmatická hrstka anti-hrdinů v čele s Perlmanem, Sigourney opět není co vytknout a navíc se tu objeví jak Brad Dourif tak Leland Orser - známí to filmoví pošuci, aby si přidali dalšího pošuka do sbírky. (Dourif je tu tradičně maniakální, viz "motýlek"). Příběh není špatný a navíc se tu vetřelci objeví v asi nejlepší kvalitě (versus film do ságy nepočítám). Některé scény jsou celkem originální a nechybí ani závany černého humoru, doufám že celý konec s mutantem měl být černý humor. Ostatně, obyčejné vysátí dveřmi by už přece jenom byla trochu nuda. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vetřelec bez vetřelce. Ve všech předchozích filmech bylo ústřední monstrum tajemným, těžko přemožitelným a za všech okolností facinujícím bastardem s nejasným původem. Ve Vzkříšení degradovalo do laboratorního zvířátka, které uteče a začne dělat bordel, přičemž je často stavěno do pozice, v níž ho může některá z hláškujících postav cool způsobem zlikvidovat. Respekt z brutálního monstra na nule, strach jakbysmet. Zbytek filmu docela OK - v sérii už tradiční změna na režisérské sesli opět pomohla k úplně jiné atmosféře, díky níž se divák snadno vžije do světa zatuchlých lodí pašeráků a zlotřilých vědátorů Společnosti. Herecké obsazení super, závěr v rozpacích. Scéna v zatopené kuchyni famózně vygradovaná. V sérii si tenhle díl zaslouží přízvisko "svérázné béčko". ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Myslím, že producenti si řekli:,,Tak necháme vetřelce vrátit ještě jednou ale najmeme zručného režiséra aby nikdo nepoznal, jak je to stupidní."A poznat to vážně není.Jeunet film obohatil o neuvěřitelné tempo, které z předešlých dílů neznáme.Akce střídá akci.Celkově jiného pojetí dostál i samotný Vetřelec, který není už tou plížící se slizkou zrůdou ale spíš zatraceně prohnaný a myslící predátor (dokonce se naučil i plavat !).Vetřelec4 není na konec tak špatný a ostudu předchozím dílům neudělá.Tři hvězdy takové blbosti ale stačí... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (44)

  • Režisér Jean-Pierre Jeunet trval na tom, aby mal "Newborn" genitálie skombinované z oboch ľudských pohlaví. Avšak pod tlakom štúdia svoj názor zmenil a genitálie boli postprodukciou digitálne odstránené. (hradecek)
  • Na přání režiséra Jeana-Pierra Jeuneta byla vetřelčí vejce pulsující, protože se mu při sledování předchozích filmů zdála moc statická. (cariada)
  • Ve prvním Vetřelci (1979) se palubní počítač jmenoval Matka, v tomto filmu je to Otec. (Chevees)

Reklama

Reklama