Reklama

Reklama

Koya no toseinin

  • USA Drifting Avenger, The
Japonsko, 1968, 107 min

Režie:

Džunja Sató

Scénář:

Yoshihiro Ishimatsu

Hudba:

Masao Jagi

Obsahy(1)

Kovboj Ken je syn bývalého samuraje, jenž kdysi přesídlil z Japonska na Divoký západ. Když jednou narazí na vyloupený dostavník plný mrtvol, netuší, že se mu díky této události zcela změní život. Ještě týž den totiž přijde do jeho domu skupina pěti mužů, kteří měli přepadení na svědomí a zabijí jeho otce a matku. Ken proto popadá samurajský meč svého otce a vyráží na dlouhou cestu za pomstou. (Raztubyl)

(více)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Western z exotickej krajiny, takže žiadne zázraky nemôže divák očakávať. Keď točia Američania filmy o samurajoch, prečo by nemohli Japonci točiť k kovbojoch? Bohužiaľ je scenár z rady tých naivnejších a ani celkové spracovanie neovplýva valnou kvalitou - tá je porovnateľná s východonemeckými easternami. Celý dej sa odohráva v zamračenom počasí, tak nezvyklé pri westernoch, navyše zasadené v newesternovských lokáciách. Nebyť veľmi slušnému hudobnému lajtmotívu a westernovým oblečkom, ani by si človek netipol správny filmový žáner. Súboje, či už boxérske alebo strelecké, tiež nepresvedčia, a to platí aj o hereckých výkonoch. Keď sa k tomu pridá aj neprimerane dlhá stopáž, keďže tu stoj čo stoj musia byť dlhé zábery, celkový dojem je aký je. Okrem Takakuru sa v úvodných scénach objaví aj ďalšia japonská hviezda - Šimura. ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Na Japonsko poněkud netradiční film, jedná se totiž o nefalšovaný western odehrávající se na americkém západě, natočený v Austrálii s místními herci a v angličtině. Původní anglická verze je však nejspíš nesehnatelná, protože nikdy nebyla oficiálně vydaná, proto jsem se musel spokojit s japonským dabingem. To odkud film pochází by nebylo ani příliš poznat, nebýt Kena Takakury v hlavní roli a jeho katany, kterou ale stejně použije jen jednou - film se totiž v ničem nevymyká zažitým klišé z ostatních westernů, včetně dlouhých pohledů a typické westernové hudby. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama