Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý hrdina Štěpán Berka (Matouš Ruml) přijde o dobře placenou práci v bance. Místo povýšení, které očekává, dostane padák a stane se z něj muž v domácnosti i otec malého Honzíka (Nathan Ruml) na plný úvazek. Manželka Veronika (Berenika Kohoutová) pracuje v nemocnici jako vrchní sestra a nakládá si tolik služeb, že to v jednu chvíli přestane stíhat a dojde jí s manželem trpělivost. Štěpán se tak rozhodne najít smysl života, práci a získat zpátky rodinu, která se mu hned na začátku rozpadne. Proto se s pomocí ztroskotaného sládka Bolka (Bolek Polívka) pokusí rozjet rodinný minipivovar, který zdědí s bratrem Michalem (Jakub Štáfek) po otci. S tím ale nesouhlasí Štěpánova matka Hana (Eva Holubová) a pokouší se svou polovinu pivovaru prodat. Štěpán se snaží kupce odradit, a nakonec přesvědčí své kamarády, aby se k němu přidali a stali se jeho spoluvlastníky. Štěpán s Bolkem jim slíbí, že do roka mohou vyhrát Pivní festival, kde je první cena spojena s finančním bonusem, a tím pádem se podíly zhodnotí. Pivovar dostává půjčku a začne procházet rekonstrukcí. Do toho se v pivovaru objeví i Tereza (Barbora Černá), dcera Bolka, která má ale o svého otce alkoholika strach. Moc dobře si pamatuje na dětství, které bylo plné otcových alkoholových eskapád. Nakonec ale na spolupráci kývne a začne oběma v pivovaru pomáhat. Příběh rodinného pivovaru tak odhalí i jedno rodinné tajemství. (TV Prima)

(více)

Recenze (25)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sympatické, ve středu nemohoucí s klasickými linkami nevěrníků a šoky pro děti (otec a syn), ale to pivo, vtipný Kopta a rozumný počet dílů to (zatím?) zachránilo. Tohle není to nejhorší z letošní primy, ne ne, Pálava, to je něco!!! 50%. ()

fleker

všechny recenze uživatele

Pane doktore, mám stále červený nos. Nedá se proti tomu něco dělat?" "Je-li červený od narození, tak nic. Jestli je to ale od pití, tak musíte pít dál a časem vám zfialoví." ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Seriál z prostředí pivovaru. 1)  Nevalný unylý děj s nevyužitými zápletkami naštěstí mírní příjemné herecké obsazení, pěkní kluci v hlavních rolích a fakt, že se tvůrci omezili na osm dílů._____ 2)  37letý Matouš Ruml (nový šéf pivovaru Štěpán) je překvapivě s postupujícím věkem stále více sexy. Zde hraje i se svým synem 13letým Nathanaelem Rumlem (syn Honzík). Další sexy tvář je 32letý Jakub Štáfek (Štěpánův bratr) a pořád ještě i 43letý Petr Lněnička (Honzíkův trenér). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rozhodnutej dát sérii dvě hvězdice. Ovšem ten poslední díl byl trochu takovej, jak sem si přál, aby seriál vypadal. Všechno okolo pivovaru, boj s konkurencí. Jenže v Čechách se seriály točej pořád kolem jednoho. Intriky, nevěra, rodinný hádky, apod. Takže zklamání. Za ten poslední díl tu jednu hvězdu dám. Navíc, když až tady se Berenika usmála. 50%. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

O tom, že je seriál koukatelný, svědčí osm natočených dílů. Scénáristé nemuseli děj zbytečně protahovat a zaplevelovat nikam nevedoucími rozhovory. Myslím, že to byl průlomový počin televize. Natočíme několik dílů a počkáme, co na to divák. Když příběh zaujme, budeme pokračovat. Že by to byl posun od nekonečných telenovel ke kvalitnější tvorbě? Bolkovi role polepšeného alkoholika sedla a Eva Holubová mu zdařile přihrávala. ()

Pavelos 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál zůstal nevyužit. Jako obvykle česká klasika - vetšina zaměřena na vztahy a ne na atmosféru kolem pivovaru a vaření piva. Takže podobný typ jako ordinačka atd... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Pokud zkusím nějaký nový český TV seriál, většinou po prvním dílu hned odpadnu. Tady ne. Kupodivu to bylo jiné. Pivní téma neokoukané a dějově reálné životní a pracovní situace. Humor a nadsázka v tomto případě zapadají do celku v dobrém smyslu. A hlavní je , to bylo na pohodu. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který jede podle obvyklé a předvídatelné šablony, ale je celkem příjemný, zvlášť když také rádi rozjímáte a debatujete o pivu, rádi ho ochutnáváte, zajímáte se o pivní styly, navštěvujete minipivovary, popř. jste si nějaké pivo zkusili sami uvařit. Ale zároveň to neberete tak smrtelně vážně, abyste se vlastním (i seriálovým) tlachům nedokázali zasmát. V seriálu jsou samozřejmě užity zkratky, které nereflektují skutečné chování pivního trhu, ale pro účely příběhu to bylo v pohodě. A samotný námět seriálu o sládkovi, který vaří pomocí zraku a čichu, neboť pivo pít nesmí, a o majiteli, který má geniálním degustační schopnosti, ale nemá rád pivo, je docela zajímavý. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hořký svět je typicky seriálový produkt, který snad vybočuje jen tím, že není natáčen komplet ve studiu. Není divu, taky se na něm podíleli tvůrci, kteří mají s podobnými seriály bohaté zkušenosti. Obsazení je slušné, seriál je místy opravdu humorný a pivaři se něco dozví o tom, jak fakticky mají pivovarníci těžké, chtějí-li se mezi zavedenou konkurencí prosadit. Škoda, že dobře rozvinutá zápletka rychle končí. Poslední díl je trochu jak z amerických happy endů, ale jinak se na to dá koukat a přeci jen seriál mírně vybočuje jak tématikou tak svým dějem, zápletkou i obsazením. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem zklamání. Za prvé si dělal seriál srandu s cenami piva, kdy se bavili o tom, že minipivovar prodává pivo za 21 Kč v roce 2021. Některé minipivovary dokáží prodávat tak za 35 minimum, ale ty nenažrané a rozežrané se nestydí chtít za sedmičku piva klidně 120 kaček. Předvídatelný děj a scény, které vůbec nebyly ze života. Ruml dělal co mohl, Štáfek mě přesvědčil, že fakt, ale fakt hrát neumí a brzy skončí u takových retardů jako je Kozub nebo jak se ten kxindl jmenuje. Polívka opět hraje alkoholika, se divím, že už mu to nevadí, ale alespoň na Barboru Černou se dalo dívat. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

První díl vypadal velmi slibně, spousta postav, náznaky různých vztahových problémů, navíc ještě pivovar a vůbec velmi sympatické obsazení. Ale pak se začaly příběhy vytrácet a šlo jen o to pivo, což byla celkem nuda. A konec do ztracena, aby se na něj dalo případně navázat dalším pokračováním. Ale příště by to rozhodně chtělo zatlačit víc na pilu a přinést nejen vyvážené pivo, ale i scénář. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch telenovelovských rodinných sraček okolo mohl to být slušný seriál ze zajímavého prostředí. ()

Jara69 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekal na další díly a až teď jsem zjistil, že osmý byl poslední....Námět dobrý, herecké obsazení také. V každém dílu se to ale zase úplně otočilo. Napřed chtěli kvalitní drahé pivo od Bořka, potom ho dávají do plastu aby se prodávalo, potom zase do skla a to se neprodává, tak chtějí desítku, nakonec uvaří úplně něco jiného. Bratr tam chce být, potom chce autodílnu, nakonec jde ke konkurenci..Holubová je napřed proti všemu, proti pivovaru, Bořkovi, nakonec se dají dohromady. Největší sranda ale je, že Štěpán vydá dluhopisy a potom si zve majitele dluhopisů na valnou hromadu aby rozhodovali o osudu minipivovaru...Tak to jim měl spíše prodat akcie pivovaru, aby měli majetkový podíl...Ne dluhopisy... To jen půjčili firmě peníze, ale nemají žádné rozhodující prává...To si měli scénaristé trochu nastududovat.... ()

mia.com 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem příjemný seriál s fajn herci a zase o něčem jiném. Rozhodně se na to dalo dívat, na rozdíl od Pálavy. ()

Reklama

Reklama