Reklama

Reklama

Chucky jednoho dne dospěl a zjistil, že je načase najít si nevěstu. Vybral si dobře. Tiffany jeho lásku opětovala, ale to mu nestačilo. Chtěl být nesmrtelný. Dobrý nápad. Právě byla na silnici havárie a leží tam spousty těl. Stačí si jen vybrat. (oficiální text distributora)

Recenze (138)

tron 

všechny recenze uživatele

To už radšej trojku. Je síce neporovnateľne nudnejšia, ale aspoň sa nesnaží pchať humor do ságy, v ktorej humor nemá čo robiť. Tento diel je v porovnaní s pôvodnou "trilógiou" rúhaním a ja ho nenávidím. Nasledujúce Chuckyho potomstvo bolo rovnako príšerné. Sága sa k vážnemu duchu prvých troch dielov vrátila až v roku 2013 Chuckyho kliatbou. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvě pošahané loutky s vražednými sklony putují z bodu A do bodu B. Během cesty brutálním způsobem zabijí několik lidí (kteří si smrt vyslouží většinou svou nesympatičností) utrousí hromadu proklatě černých hlášek a taky spolu mají sex (není tak explicitní jako v Team America, ale přinejmenším stejně vtipný). Tento film není normální, již samotný nápad na jeho natočení musel vzejít z nehezky chorého mozku, díky režii neméně pošahaného jedince však výsledek působí relativně konzistentně. Když masakr, tak masakr, když sranda, tak sranda. Oceňuji, že se Ronny Yu dokáže nebrat tak docela vážně, zklamáni budou asi hlavně ti, kteří čekají atmosférickou lekačku. Film je prosycen odkazy na jiné hororové snímky, nejvíce pochopitelně na Frankensteinovu nevěstu a třeba hláška, kterou Chucky pronese při pohledu na tvář policisty prošpikovanou dlouhými hřebíky – „Tohle už jsem určitě někde viděl“ – dává vědět, že je to film od fanoušků pro fanoušky. Yunův režisérský styl připomíná přístup Roba Zombieho (který se postaral o úvodní píseň), je to krvavá jízda nezdržující se dovysvětlujícími zastávkami – ty totiž nejsou třeba. Na rozdíl od později vzniknuvších Zombieho filmů není násilí v Nevěstě tolik a hlavně tolik nezavání samoúčelnou brutalitou. Mnohem samoúčelnější je herecká účast Jennifer Tilly, kterou pokud jste viděli v Pasti, je těžké nemilovat. :-) Po předchozím textu je mi až trapné napsat, že to je stejně jenom laciné Béčko nezasluhující více než dvě hvězdičky, ale pokud chci být alespoň trochu objektivní, nemohu jinak, každopádně, bavil jsem se. 50% Zajímavé komentáře: Marius, Visáč, JohnnyD, Luki.V ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $32,383,850Tržby Celosvetovo $50,671,850║ opäť niekoľko dobrých nápadov, odľahčených prvokov, frkov a slušný prírastok do série /60%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle mel bejt horor? A ze sem se ani jenou nebal, ale zabava to je dobra. Spis je to takova cerna komedie okorenena nekolika dumyslnejma vrazdama. K tomu odkazy na spoustu znamejch hororu, hodna drsna hudba a prakticky porad se neco deje takze se nestihnete nudit. Jenze to neni vse do toho tu mame soulozici panenky, huleni, porod atd. a to vse dela dohromady nadprumernou zabavu, ale stejne za 3*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Moje znalosti Chuckyho sahají jen na jednočku a tuto čtyřku. A ačkoliv je to díl už dost pokročilý, líbil se mi více než ta jednička...V případě Chuckyho tu opět nechybí dost svérázných situací, kromě scény panenčina porodu nebo hulení trávy. To všechno v rukách režiséra Ronnyho Yu, který se momentálně zaměstnává režií očekávaného snímku Freddy vs. Jason! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Neskutočná býkovina, robiaca si srandu snáď zo všetkých hororov rokov osemdesiatych a i z 80´s samotných. Žáner horror veľmi nevyhľadávam, ale Chuckyho nevesta je skôr poriadne čierna komédia, hrajúca sa s klišé žánru definovanými v slávnych sériach osemdesiatych rokov. Pritom film ani sám seba neberie vážne a tak neostáva nič iné len sa kráľovsky baviť s týmito gumenými monštrami. 8/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Chucky se vrátil... hezky se nám vrátil: s moderním faceliftem a novou přítulkyní po svém boku. Kromě několika krvavých mordů, suchých hlášek a manželských hádek se tu ale taky souloží a hulí tráva. Nadhled tvůrců tím ale nekončí, jelikož fanoušky potěší i spousta odkazů na jiné hororové ikony jako jsou Freddy, Jason nebo Pinhead. Po Andym naštěstí už ani stopy. Místo něho je tu hollywoodská krasotinka Katherine Heigl, která sice bradavky neukáže, ale kulisa je to pěkná. Slušností bude zmínit metalový soundtrack, v němž našly prostor kapely jako White Zombie, Slayer, Motorhead, Judas Priest nebo Coal Chamber a Static-X. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kinky camp full on. Jestli se série Chucky někdy brala vážně, tady po tom není památky a jde o nezřízenou absurditu, co se vnímá jako nezřízená absurdita odkazující na sebe sama i jiné hororové klasiky i soudobé trendy. Je dnes těžko pochopitelné, že se proti téhle sérii vedly protesty a byla vnímána jako jedna z nejškodlivějších věcí, co v kinematografii vznikly, která zkazí celou generaci. Tohle je hezká romantická komedie se vším všudy. I s gore. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tohle fresh a zábavné pokračování Chucky potřeboval. Ronnymu Yu prostě režírování x-tých dílů osmdesátkových hororových sérií jde (viz. následný FREDDIE VS JASON) a mělo by mu být dovoleno jich znovunakopnout co nejvíc. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná hororová komédia, ktorá je znovuzrodením kultového Chuckyho. Má iba priemerný príbeh o žene, bývalej partnerke sériového vraha prevteleného do bábiky, ktorá sa ho rozhodne znovuzrodiť, ale Chucky ju zabije, prenesie do tela ženskej bábiky a spolu sa rozhodnú vydať na dlhú cestu za pôvodným vrahovým hrobom. Ale na to potrebujú odvoz a keďže za sebou zanechávajú mŕtvoly, podozrenie padne na dvoch zamilovaných, v ktorých aute sa nachádzajú. A tí sa snažia za každú cenu prežiť. Spracovanie pôsobí len priemerným dojmom, film má síce celkom svižné tempo a minimum hluchých miest, chválim aj výraznejšie sa priblíženie ku komédii na úkor hororu a aj štýl road movie tu celkom sadol, ale inak ma tu dej moc nezaujal, takže ak práve nemá priestor nejaký zaujímavý moment, tak to celé pôsobí až príliš priemerne. Samotných úmrtí tu je celkom dosť a som s nimi aj pomerne spokojný. Sú slušne krvavé a niektoré aj nápadité, zaujal ma odkaz na Hellraisera, celá situácia s podpálením policajného auta, ale aj iné. Trochu ma tu sklamal humor, viaceré hlášky sú výborné a niektoré dialógy zábavné, ale napriek tomu som očakával väčšiu porciu čierneho humoru a odkazov. Hlavným kladom filmu sú bezpochyby samotné bábiky, hlavne už tradične skvelý Chucky, ale ani nová Tiffany moc nezaostáva, opäť nechýbajú ich výborné pohyby, grimasy a samozrejme ani reči a tu sa kľudne dajú označiť za hlavné postavy. A čo sa týka hereckého obsadenia, tak to ma veľmi sklamalo, nebavil ma vôbec nikto a Jennifer Tilly je navyše aj otravná, ale aspoň dlho v ľudskom tele nevydrží. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, ale z tohto scenára už viac vyťažiť nedokážu. Chuckyho nevesta je podľa mňa najslabší film s Chuckym, pôvodná trilógia a aj nasledujúci film ma zaujali viac. S viacerými stránkami som plne spokojný, ale scenár a postavy sú s prehľadom najhoršie a vraždy a čierny humor to až tak dobre zakryť nedokážu. Objektívna kvalita filmu- 56%, film sa páči mne na 58%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od nízkého očekávání se po zhlédnutí zrodilo příjemné překvapení. Od předchozích dílů je dost podstatný rozdíl a to ten, že zde se sází na komediální prvek, který musím říct opravdu funguje. Já se příjemně bavil a nebýt těch několik slabších sekvencí, tak bych dal vyšší hodnocení. A tak tuto béčkovou černou komedii hodnotím 3 hvězdičky... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ne tak zábavné jako pětka, která je mnohem víc komendiálnější, tohle bylo pořád ještě příliš romantický. Ale tak celkově jsem si maximálně užila Jenn Tilly, samozřejmě Alexis Arquettovou ;) jako emo hošíka, klasickou pokojskou Kathy Najimy a Gordon Michael Woolvett a Katherine Heigl mi připoměli, že pár let po Nevěstě získali role v pro sebe nejzásadnějších seriálech - Andromedě a Chirurzích. Něžné byly samozřejmě odkazky na To je vražda, napsala a Frankensteinovu nevěstu při zrození Tiff. "I don't know, what Martha Stewart do?" ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chuckyho Nevestu mám z celej tejto série najradšej. Pôsobí omnoho odľahčenejšie, uvoľnenejšie ako predchádzajúce diely; ku starému známemu Chuckymu sa pridáva ďalšia reinkarnovaná panenka Tiffany; švih tomu dodáva zaujímavá práca s kamerou a hutný rockový soundtrack; celé je to vystavané na pozadí klasického teenagerského love-story; ale rozhodne nezabúda na svoje horrorové korene. **** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Asi nejzábavnější díl z celé série. Z hororu se stala komedie a ze strachu se vykloubil smích. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pořád dost slušný. V hodně hororových sériích se to okolo čtvrtýho dílu začalo propadat do bažin, ale tohle pořád funguje plus užijem si hned dvě šílený panenky. Nenáročná sranda.65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ronny Yu se může směle považovat za výborného režiséra přes restarty. Dokázal nemožné když vrátil na hororovou mapu důstojně pana Krugera s mistrem Jasonem. Ještě dříve ovšem vdechl znovu život do zlobivé panenky Chucky. Odlehčený příběh mě sednul a potěšila vynikající narážka na jinou legendu Hellraisera. Za nejlepší scénu považuji, jako asi každý, sexuální chvilku ve které se Tiffany ptá jestli má Chuck gumu, ten jí odpoví že je přece celý z gumy, tak nač. Nač jej ona upozorní že z plastiku. Chucky ve spojení s Tiffany se moc neupejpali a jejich vraždící apetit byl ukojen 10 kousky. 50% PS: Málem bych zapomněl na vynikající playlist. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Slabší díl, ve kterém bohužel převládá komedie nad hororem, což je docela škoda, protože bych raději viděl strašidelného Chuckyho, než šaškárenské gagy. Devadesátá léta moc hororům nepřála no... :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračovanie od jedného z najväčších súčasných hororových talentov Ronnyho Yu. Ten si všimol, že trojka za veľa nestála a pripravil nám mierne sebaparodickú zábavnú hororovú komédiu s množstvom odkazov na iné horory. Ubudlo na napätí, pribudli originálnejšie vraždy (odôvodnené tým, že "už nie sú 80s, ale 90s"). Film má hlavne v úvode a v závere skvelú temnú atmosféru, ktorú neskôr Yu doviedol k dokonalosti v úžasnom Freddy vs. Jason. Navyše je veľmi inovatívny. Z rýchla si nespomeniem na sériu, kde by tak výrazne niekto ovplyvnil identitu vraha ako tu - Yu pridal do série ďalšieho vraha - a to skvelú romantickú vrahyňu Tiffany. Veľmi zábavný, napínavý a vtipný horor. PS: môj rebríček série CP4, CP2, CP1, CP3, CP5 ()

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama