Reklama

Reklama

Dětská hra 2

Trailer

Obsahy(1)

Chucky se vrací. Neschvalně proslulá dětská hračka s úsměvem zabijáka ožívá v novém pokračování děsivého souboje mezi chlapcem Andym (Alex Vincent), a démonickou panenkou, která se snaží ovládat jeho duši. Přestože byl Chucky v předchozím díle usmažen zaživa, povstává z popela ve chvíli, kdy ho továrna na hračky znovu sestaví, aby rozptýlila negativní publicitu, která se kolem panenky rozšířila. Chucky - opět v plné síle - objeví svou oběť v dětském domově a nový souboj dvou nesmiřitelných protivníků v ďábelsky povedeném pokračování filmu, který si získal ohromnou popularitu, může začít...
(Bontonfilm)

(více)

Recenze (167)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $28,501,605Tržby Celosvetovo $35,763,605║ stále dobrá práca ohľadne pokračovania aj čo sa týka masiek, no neteš sa na lakačky a bizardné atrakcie čo nám Chucky pripraví /70%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Lehce slabší než první hrátky s Chucky, ale pořád na dobré úrovni. Kromě vraždění se sem tam i něco paroduje a kdo neusne jistě nebude (moc:)) litovat stráveného času.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na tom, že si dodnes dávam pozor, aby som počas zaspávania nespustil z postele ruku či nohu, majú zásluhu, okrem iných, aj dve ľakacie mašiny - Stephen King a Chucky. Vďaka zdravej minutáži (hodina dvadsať aj s titulkami) má vydarená DETSKÁ HRA 2 od začiatku ostré tempo, nemá hluché miesta a absencia mamy neprekáža, lebo ju zdatne nahradila rovina s nevlastnou, sympatickou, dospievajúcou ségrou (vtedajšia chvíľková hviezdička polokultovky Jump Street 21, Christine Elise). Jasné, je tu strata momentu prekvapenia, ale to je u sequelu samozrejmá vec a musím sa priznať, že dvojka sa mi v niektorých momentoch páči ešte o kúsok viac, ako milovaná jednotka (viac Chuckyho, viac nezabudnuteľných scén vrátane adrenalínového finále á la Terminátor...). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dvojka malinko ztrácí na kvalitě, ale pořád je to slušná prdel. Vraždící panák ze stáje Good Guys opět ohrožuje otravnýho spratka Andyho a navrch teen-hvězdičku ze seriálu Beverly Hills. Divák je zde zákonitě ušetřen o moment překvapení i pocitu nejistoty ze zdánlivě nevinné hračky a z poměrně strašidelné podívané se tak stává již klasická vybíjená. Naštěstí je Chuckyho elektronický model rozpohybován opět věrohodně, za což si velké uznání zaslouží maskér Kevin Yagher. V dětství jsem s kamarádama tyhle filmy žral, dneska už se "jenom" příjemně bavím. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nezničitelný Chucky jde zase po Andym. Musím říct, že až na toho nebohého opraváře, který ještě vyfasoval nové oči, si tu smrt všichni zasloužili. Po tom závěru, kdy Chucky třikrát zase obživne už se opravdu nedá věřit, že by něco nepřežil. Herecké výkony dost mizerné a naprosto nejhorší je ten malý kluk, horšího už fakt vybrat nemohli. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Část toho filmu na mě působila jako nezáměrná komedie na téma "jak nezacházet s traumatizovanými dětmi", kdy kluka z minulého dílu šikanují prakticky všichni dospělí, kteří přitom, i kdyby Chucky nebyl skutečný, měli na starost dítě, co mělo za sebou velmi tragické události. I jinak mě ale tenhle film bavil... Ta absurdita je kouzelná. A tuhle sérii si docela užívám. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako by nestačilo, že dospělí malému Andymu neulehčují posttraumatickou stresovou poruchu, na neohlášenou návštěvu se chystá strejda Chucky.. Thrash, který zaslouží pochvalu leda za obličejovou mimiku toho polyvinylchloridového zabijáka z hračkářství a únosnou délku. Trochu to zvedne „terminátoří“ finále ve fabrice, kterého se koneckonců účastní i postava s jménem Kyle, ale nic extra vzrušivého, když víte, co bude dál. A to ani nemusí Chucky pronést: „I'll be back..“ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá hororová komédia, ktorá je vyrovnaným pokračovaním kultovej jednotky. Má dobrý príbeh o Andym, ktorý sa zo stretnutia s Chuckym ešte nevyrovnal a tak príde do pestúnskej rodiny, kým sa mu vylieči matka, ale Chuckyho medzičasom opravili a Andyho si vyhľadá, pretože stále potrebuje jeho telo. No jemu opäť nikto nechce veriť, aj keď sa v okolí hromadia mŕtvoly. Spracovanie sa mi páči, dej síce len prakticky opakuje koncept predchádzajúceho dielu a dokonca ešte v jednoduchšom prevedení, ale filmu to v ničom neuberá, stále je to nadmieru zábavné a dynamické pokračovanie bez jediného slabého miesta. Hororových scén je tu pomerne dosť a sú na tom dobre. Zabitých tu pribudlo a pôsobia o trochu drsnejšie ako v jednotke, čo je len plus, navyše samotný Chucky má v nich ešte viac priestoru, takže všetko je tak ako má. A celkom dobre zvládnuté je aj dlhé finále v hračkárskej továrni. O atmosféru a napätie tu už vôbec nejde, ale kvôli ešte výraznejšiemu priblíženiu ku komédii to je samozrejmosť. Herecké obsadenie je na tom dobre, opäť Alex Vincent v hlavnej úlohe, dobre zvolená pestúnska rodina a aj zvyšné postavy, tu nie je problém. Chucky je tu ešte lepší ako minule a to po všetkých stránkach, má výborné hlášky, skvelé rozpohybovanie a stáva sa prakticky až hlavnou postavou, celý čas je na neho radosť pozerať. Réžia a technická stránka sú rovnako výborné. Táto dvojka mi nepríde o nič horšia, ako jednotka, síce dejovo je trochu slabšia, ale vynahradzuje to väčšia zábavosť a viac priestoru pre Chuckyho, takže z mojej strany veľká spokojnosť. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 76%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl Dětské hry byl napínavý horor, který dokázal vyvolat skutečně nepříjemné pocity, dvojka pro mě představuje přesně naplněný rámec klišovitého rčení o tom, že pokračování jsou vždycky horší. A to často bývám na druhém názorovém břehu a určité série považuju za kompaktní nebo naopak často první díly vnímám jako odrazový můstek pro zvyšující se kvalitu. Základní devízy Dětské hry 2 byly minimálně slušné, vrátil se Alex Vincent, Christine Elise (pamatujete na její story v BH 90210? ;)) se mu stala ideální parťačkou a Greg Germann si střihl v úvodu sympatickou roličku. Rozvinutí základní myšlenky z minula (Chucky stále pronásleduje Andyho a nemá příliš času) se ukázalo jako nosné, nicméně řešení s linií pěstounské péče bez minimální interakce života Andyho matky postrádá logiku. A logika je také na štíru v mnoha dalších scénách, ať už se to týká jen malých detailů (vražda pravítkem? WTF?) nebo celé závěrečné scény ve skladu, ostatně jakoby pouze připravené pro pozdější řádění Robina Williamse v Hračkách (1992). Napětí je to tam, překvapení se nekoná, výsledný scénář sklouzl k čistokrevnému béčku. Škoda, doufám, že plánovaný remake jedničky bude eventuálně pokračovat jinak. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nostalgie je krásná věc, ale nezařídí úplně všechno. Chucky, respektive sériový vrah Charles Lee Ray, je zpátky, má zlověstný výraz a rozumí si s čepelí nože. A má smysl pro dost černý humor. Dobře víme, kam to celé směřuje. Motiv vraždící panenky, která má naopak přinášet radost, tehdy prostě dokonale fungoval a i moje generace se nechala děsit a napínat solidní prací maskérů a trikařů. Ať jsme ale féroví, herecké výkony byly jalové a nešlo přehlédnout velké množství přešlapů a logických lapsů, kdy prostě tvůrci přišli s první pytlovinou, která je napadla, ač úplně nenavazovala na předešlé dění. A u dvojky to platí dvojnásob. Přesto „oceňuji“, že se tvůrci nebáli udělat z něčeho (tady můžeme polemizovat) roztomilého něco děsivého. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Prakticky totožná kvalita, jako u původního filmu. Chucky je zde možná ještě vynalézavější, než v jedničce a hororově komediální koktejl je zde k potěše diváků opět skvěle namíchán. Silný dozvuk osmdesátek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zločinec Charles Lee Ray sa za pomoci čiernej mágie pred svojou smrťou prevtelil do Good Guya. Je to obľúbená detská hračka. Panenka v podobe strapatého nespratníka. Avšak toto umelohmotné telo nie je vhodné pre človeka. Charley Lee Ray sa musí za každú cenu reinkarnovať do ľudského tela. Tento rituál môže uskutočniť jedine prostredníctvom obety malého chlapca Andyho, ktorému prezradil svoju pravú totožnosť. Už raz sa o to neúspešne pokusil. Tento krát urobí všetko preto, aby sa mu to podarilo. *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie kultovej jednotky, na mierne slabšej úrovni. Stále je to však sledovateľný mix žánrov komédie a hororu so strešteným nápadom. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, i toto pokračování jsem viděl během svého dětství (tuším když mi bylo 8 let), ovšem tehdy to bylo nedobrovolně, takže asi nepřekvapí, že mě ještě dlouho po zhlédnutí filmu panenka Chucky budila ze snu a že jsem během některých scén schovával hlavu pod peřinu (dodnes si pamatuji, jak jsem zoufale nechtěl vidět vraždu Andyho učitelky). Dnes už se svému strachu z tohoto filmu jen směji, ale jako dítě jsem to bral smrtelně vážně (je neuvěřitelné, co dokáže takový horor udělat s dětskou psychikou). A zatímco tehdy jsem se zařekl, že už se na žádný film s Chuckym nikdy nepodívám a svého strachu z této panenky jsem se zbavoval řadu let, tak nyní, když jsem dospěl, jsem se u toho naopak docela dobře bavil. Některé hlášky byly fakt parádní, jako například tahle, kterou pronese panenka Chucky k Andymu: "Ale Andy, děláš, jako bys nikdy neviděl žádnou mrtvolu." Pokud jste dočetli můj komentář až sem, tak je vám asi jasné, že už jen z nostalgie nemohu hodnotit nízko, i když podle mých běžných měřítek by asi toto pokračování jen s velkými problémy dosáhlo sotva na tři hvězdy, ale mé vzpomínky, které se k tomuto filmu vážou, ta nostalgie mi zkrátka nedovolí hodnotit nízko. Takže celkově se jedná o povedené pokračování a o solidní horor, kdy panenka Chucky opět zabije pár nevinných lidí, které se jí připletou do cesty a nakonec skončí tak, jak asi skončit měla. K tomu je tu pár solidních hlášek a sympatická nevlastní sestra malého Andyho, na kterou se dobře dívalo. Celkově tedy dávám lepší čtyři hvězdy, v procentech je to 90%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dvojka je pořád dost dobrá. Sice už ne na 5*, ale ten pokles v hodnocení se mi moc nezdá. Chucky stále nehorázně boduje. Prostě ten typ dárku kterej dostanete a už se ho nezbavíte. Pořád pecka.90% ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Pusť ma Andy. Sľubujem že nikoho iného nezabijem.“ Dvojky nebývajú zrovna najpodarenejšie no práve v CHILDS PLAY 2 začína to kúzlo Chuckyho a jeho vynaliezavá kadencia čiernohumorných hlášok i keď s tou hororovou atmosférou je to už poslabšie. Dej parádne ubieha vďaka výbornému scenáru a ideálne zvolenej herečke Christine Elise (z kade mi je len známa?), nikto sa nechová vyložene idiotsky, práve naopak, a záver na výrobnej linke kde je Chucky zabitý nespočetnekrát (a kde strážnik dostane nové oči) je priam kúzelný. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pomerne slušný "Chucky". Pokračovanie priamo nadväzuje na prvý diel, ale nie je vysvetlené ako Chucky prežil zásah do srdca v prvej časti, ani dôveryhodný dôvod rekonštrukcie bábiky v úvode. Kto by však v hororoch riešil také "nepodstatné" veci, že? Príbeh ničím neprekvapí, baví len Chucky a filmu pomáha i fakt, že tu hrá chlapec z prvého dielu. Celkovo ešte pozerateľné pokračovanie, po ktorom to už však išlo dole vodou. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jesliže bych prvnímu dílu udělil solidních 70%, tady bych musel jít na 50. Prostě klasická dvojka, příběh již známe, motivaci hlavních postav také. Celkové skóre: 7 lidí + 1 panenka Tommy. ()

Reklama

Reklama