Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlatník Podhorský má krásnou, chytrou, ale i značně náročnou ženu. Náročnou po všech stránkách, jak říkají jeho známí. A pan Podhorský má obavy, že ho podvádí. A tak navštíví Martina Tomsu, aby mu zjistil, zdali jeho žena nemá milence. Už několikrát se přesvědčil, že mu jeho paní lže. Jde však opravdu jenom o nevěru, nebo je paní Podhorská zapletená do série trestných činů od vykradení zlatrnictví až po únos a vydírání? Při sledování paní Mileny Tomsa vyfotografuje chlapíka, nápadně podobného muži podezřelého z vloupání. Jeho posedlost vyřešit zamotaný případ ho přivádí k životu nebezpečných situací. I když spolupracuje se svým kamarádem, poručíkem Součkem, daří se mu být, takříkajíc, o krok před policií a významně přispět k vyřešení případu. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Aleš Zbořil si v epizodě zahrál sám sebe. „Měl jsem hrát člověka, jemuž někdo ukradne občanku a pak se za něj vydává. Na tu občanku měl být záběr, jenže štáb si na to vzpomněl na poslední chvíli a na policii jim takhle narychlo falešnou občanku nechtěli vydat. Takže mě poprosili, jestli bych nemohl použít svou opravdovou občanku. Proto jsem hrál sám sebe,“ uvedl. (SONY_)

Detektiv Martin Tomsa (1994) (seriál)

  • Jaroslav Rava si zahrál ve dvou epizodách seriálu a pokaždé ztvárnil jinou postavu. V epizodě Zlatá klec si zahrál svědka - železničáře Hory, jak je psáno v závěrečných titulcích, ale oslovovaného kriminalistou Součkem (Martin Havelka) „pane Rava“, přičemž kamera nahlédla i do jeho skutečného občasnkého průkazu. V epizodě Bratři (1998) hrál otce bratrů Zachových. (Ganglion)

Reklama

Reklama