Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známá pohádka Boženy Němcové v televizním zpracování. Jiřík (O. Vízner) se za lásku princezny Blaženky (D. Patrasová) upsal peklu. Když si pro něj čert po dvaceti letech přišel, musela ho zachránit jeho žena Blaženka a čerta přelstít. (Česká televize)

Recenze (10)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádka je to opravdu notoricky známá a její zpracování vlastně není špatné. Hlavně co se čerta jako Rostislava Kuby týče. Na druhé straně je to klasická studiovka, která ničím nevyčnívá ani ničím neoslní. Ovšem název je trochu zavádějící, protože s prací, za kterou přijde odměna v podobě koláčů nemá pohádka velmi společného. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svým způsobem udělaná krátká pohádka z cyklu Strom pohádek, která lehce a jednoduše pracuje s pohádkou Boženy Němcové "O chytré princezně". Herectví je vskutku hodně děcké a naivní, nudné až trapné. Ono s tímto cyklem je to těžké - jak během 25ti minut zahrát plnohodnotnou pohádku? Pro jedno shlédnutí ale dobré. Hudba: Ladislav Štaidl & Pavel Krejča ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Královna (Patrasová) bez rozpaků pronáší přání, která jsou nesplnitelná a pak se diví, že je splnil čert. Osobně si myslím, že měl čert odnést ji, stejně jako každou babu, která má nesplnitelná přání a Dášenku by si mohl přibrat s ní, protože ta by mi taky nechyběla. Celkově nepodařená a laciná pohádka. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh zarámovaný do čtení (Dagmar Veškrnová) z knížky. Příběh rozvíjí jednoduchou zápletku a královna (Dagmar Patrasová) v závěru působí, jako by si prodloužila roli moudré Zdeničky. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama