Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Variaci známé pohádky o Šípkové Růžence provází vypravěčka D. Patrasová. Král Dalimil a královna Eliška dlouho nemohou mít děti, a když se jim konečně narodí dcerka (K. Hrachovcová), zlá sudička (A. Kreuzmannová) vyřkne hroznou kletbu: až bude Růžence sedmnáct let, zraní se o trn, navždy usne a s ní celé království. Blíží se narozeniny a Růženka se setkává se zlou sudičkou. Hodná sudička (K. Fialová) ale princezně pošle na pomoc krásného jinocha (J. Potměšil) a ten ji probudí... (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herecký výkon Kateřiny Hrachovcové je horší, než lze vidět na školních besídkách, kde nedostatek talentu i hereckých zkušeností protagonistů kompenzuje jejich roztomilost. Královna, sudičky Dobro i Zlo i v krátkém štěku král, se snaží nadlidsky, ale kloudně nemají co hrát. Nejlépe tak z toho vychází vypravěčka a tak se nabízí otázka, proč to sakra není dobrá rozhlasová hra ale mizerný film? ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrachovcová svou princeznu neuvěřitelně přehrává a její promluvy jsou skutečně "uvěřitelné", a dokonce i Květa Fialová je parodií sebe samé, tak hodná, až z ní med kape a naopak to už vypadá poněkud úchylně. Honza Potměšil ještě před nehodou, ale také nehraje nějak moc zapamatováníhodně. Jako já vím, jsou to krátké pohádky, napůl čtené a hrané sekvence jsou jen ilustrací, ale i tak mi to přišlo unylé, přehnané v hereckých projevech a celkově krapet nevyvážené. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ale kdo by líbal dívku, která vypadá jako mrtvá ?!" Špetka nekrofilie ?? Ale kdeže !! To jen Jiřka s Pomlčkou šustí papírem, když variuje Šípkovou Růženku tak zoufalým způsobem, navíc s tolika přehrávačkami, že dřív usne mrtvolným spánkem spíš divák.. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pohádka má vše jasně definované už v samotném názvu. Nečekala jsem, že budu sledovat xtou variantu na Šípkovou Růženku. Kateřina Hrachovcová byla opravdu vemi půvabná. Prostřihnout jednoduchý příběh vyprávěčkou Dádou Patrasovou byl moc dobrý nápad. Hodně to studiovou pohádku oživuje. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi laciná variace na pohádku O šípkové růžence. To by ani nevadilo, u tohoto cyklu Strom pohádek laciné kulisy hrají velkou roli, ale muselo by to mít aspoň nějakou úroveň, když už se na to i herci vykašlali. Jeden bod za okouzlující vypravěčku Dádu Patrasovou, kterou bych radši poslouchal celou dobu, místo těch špatných hereckých výkonů. Všichni přehrávali a Hrachovcová jako Růženka byla opravdu unikum. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádka O Šípkové Růžence na motivy bratří Grimmů ve zjednodušené naivní verzi v rámci cyklu Strom pohádek. Především herectví Hrachovcové a Potměšila je směšné, ale v duchu zajetých kolejí se to dá tolerovat. Jinak vypravěčka Dagmar Patrasová to docela nahrazuje. Hudba: Ladislav Štaidl & Pavel Krejča ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Mlada Patrasova, mlada Hercikova, milfka Preissova, krasna Fialova... kouka se na to hezky :) Jinak je to zkracena studiova verze pohadky O Sipkove Ruzence. :) P.S.: vsimnete si Dady, jak se sibalsky usmiva pri tom cteni/vypraveni...to byla sikovna holka. :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dáda Patrasová byla v té době sexy a její vypravěčský hlas se dá poslouchat. Ovšem Kateřina Kaira Hrachovcová jako princezna selhala. Tahle role jí moc nevyšla, zřejmě si to myslí více rejžů, neboť její role princezny zde byla naprosto jedinečná. Docela mě bavilo, že Jan Potměšil málem zboural kulisy, jak vstoupil do zámku a již zmíněná představitelka Růženky se docela vyleká, když na ni princ vyrazí, což je jí vidět na očích. Pohádková malost není povedená. ()

a-ja 

všechny recenze uživatele

No, upřímně, když prkenná Růženka říkala svému švarnému zachránci, že se jen s ním bude cítit šťastná a bezpečná, musela jsem se podívat, jestli se do pohádky nevloudila reklama na jisté dámské zboží... :-( ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Otřesné herecké výkony (zejména Růženky) podtrhují prkenné, afektované dialogy a z toho všeho je hrozně cítit lacinost a studiovost. Zachraňuje to jednom vypravěčka. ()

Reklama

Reklama