Reklama

Reklama

Strom pohádek

(seriál)
Pohádka
Československo, (1987–1989), 4 h 32 min (Minutáž: 20–38 min)

Předloha:

Božena Němcová (kniha), František Hrubín (kniha), Pavol Dobšinský (kniha) (více)

Hrají:

Věra Galatíková, Jan Kačer, Petr Nárožný, Dagmar Havlová, Ondřej Havelka, Filip Renč, Martin Růžek, Dáda Patrasová, Josef Somr, Jana Preissová, Květa Fialová, Jiřina Bohdalová, Pavel Trávníček (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze uživatele Tommassi3 k tomuto seriálu (10)

O bílé laňce (1987) (E01) 

"Bílou laňku povídáš ?? A viděl jsi dobře, chlapče ?? Nebyl jsi moc dlouho na sluníčku ??" ;) ()

Maruška (1987) (E02) 

"Všechno má svůj čas.." ()

O perníkové chaloupce (1987) (E03) odpad!

"Jéé, to je krásná chaloupka !! Tam jistě bude bydlet nějaká hodná babička.." Jako poslední věta před smrtí docela dobrý, jinak ovšem hrozí smrt divákova.. Bobkova neskutečná ochotničina, navíc orámovaná obludnými zpívankami tolik pro režiséra typickými, jimiž sice celý projekt Stromu pohádek ozvláštnil, ale tenhle kraťas definitivně zabil.. ()

Divoké labutě (1988) (E04) 

"Odejdi !! Nemůžu tě ani vidět !!" Někdy skutečně lépe nevidět.. Obdržálek bez vlastního rukopisu jen przní Andersenovu klasiku, jakkoli se jedná o látku dosti obtížnou.. ()

O chytré Marině (1988) (E05) 

"Odveďte tu kozu !!" ;) Další kupodivu celkem zdařilý výborně obsazený příspěvek Stromu pohádek od často dost jalové Jiřinky S pomlčkou nabízí poněkud zásadní otázku, kdo je tu vlastně skutečná koza.. Ta smradlavá s kopejtkama, co na ní Zlata Adamovská coby Marina alias chytrá Horákyně přijela ?? Nebo spíš právě Marina, jejíž selský rozum už Božena Němcová chybně zaměňuje za inteligenci či chytrost ?? Dle mého zasvěceného názoru spíš postava zde ještě mladičké kobry Adamovské, protože její výběr v rámci porozvodového vyrovnání lze jen těžko pochopit..;) Ale co !! Ženská logika je zkrátka ženská logika a na té nic k chápání není.. ()

O třech synech (1988) (E06) 

"Inu, žádný měšec není bezedný !!" A žádný Renč není k ničemu dobrý, což dokazuje znovu Jiřinka s Pomlčkou ze Stromu pohádek na hlavu spadlá.. ()

Bez práce nejsou koláče (1988) (E07) 

"To by v tom byl čert, abych.. Ale ne !! To bych se na to podíval, abych nějaké nesplnitelné přání nevymyslil !!" Vrchol pohádkové série, která ovšem za řeč příliš nestála.. Dáda tradičně výtečná.. ()

Rozhodni obraze krásný (1988) (E08) 

"Tak mladý a už takový umělec ??" Jo, Vláďa Dlouhý, budiž mu země lehká, dával své nesporné herecké mistrovství najevo už v dobách, kdy teprve skákal přes kaluže, a i zde v téhle strompohádkové nedomrdlůstce od tradičně na prsa i režijně slabé Jiřinky s pomlčkou platí za jeden z mála kladů a motivací ji vůbec sledovat.. ()

Dobro a zlo (1989) (E09) 

"Ale kdo by líbal dívku, která vypadá jako mrtvá ?!" Špetka nekrofilie ?? Ale kdeže !! To jen Jiřka s Pomlčkou šustí papírem, když variuje Šípkovou Růženku tak zoufalým způsobem, navíc s tolika přehrávačkami, že dřív usne mrtvolným spánkem spíš divák.. ()

Pasáček a císařova dcera (1989) (E10) 

"Mám pocit, že si z nás děláš šprťouchlata !!" - "To bych si nikdy nedovolil, Vaše Výsosti !!" - "Já myslím, že už sis dovolil až dost !!" ;) ()

Reklama

Reklama