Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí nezkušení studenti, nespokojení s nároky učitelů i mentorováním rodičů, se pokusí ilegálně přejít do zahraničí - ale protože směřovali do spřáteleného Polska, nic se jim nestane. Retroladěný příběh se odehrává na počátku 60. let a přibližuje rozmach kavárenských kapel. Oba protagonisté právě jednu takovou, která hraje jazz, obdivují, zameškávají školu a chtějí radikálně změnit svůj dosavadní život, který jim připadá šedivý... Bohužel jak studenti, tak jejich myšlenkový obzor jsou vypodobněni dosti neuměle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Určitě povedená podívaná na jazzmanské rebely 60tých let, kteří, ač nemají v podstatě žádný vážný důvod, vezmou radikálně osud do svých rukou. Nechybí jim vytříbený humor, neuvážená rozhodnost a samozřejmě nepochopení okolí. Spousta mladých začínajících herců, kteří jsou dnes již klasikou. Dagmar Patrasová a Monika Hálová byly vážně kočky. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nuda a šeď. Nevýrazní herci, byť později slavní. Prostě jsem se nudil. Snímek nezasluhuje zvláštní pozornosti. U mne propadnul. 20110725++++++ V podstatě souhlasím s mým bývalým komentářem. Ale přesto zvedám hodnocení alespoň na těch dvacet, aby to tedy alespoň něco mělo. Být zcela bez plusu by si to nezasloužilo. Něco z těch dvaceti je i panu Schelingerovi. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Se divím, že ty dva poslali polští pohraničníci domů, místo aby jim postavili slavobránu, určitě to byli první lidé po druhé světové, co do Polska emigrovali... Mimochodem jsem nikdy nepochopil, proč si sesterské socialistické země tolik hlídaly hranice mezi sebou. Jinak příběh bych řekl poněkud umělý, argument, že ti dva chtěli po moři emigrovat na západ, moc neobstojí. Z Polska se přes moře dostanou nejlépe do SSSR a NDR, což bych řekl, že by si až tak moc nepomohli, do Dánska a Švédska je to minimálně 150 - 200 km otevřeným mořem, tak to aby pár let pořádně trénovali plavání... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Parta kavárenskejch povalečů se rozhodne emigrovat do Polska, protože v Československu se jim nelíbí. Jenom jsem moc nepochopil, proč si mysleli, že zrovna v Polsku to bude v něčem lepší. Jeden z nich akorát prohlási, že tam je moře. No to je teda pádnej důvod. Tady se píše, že je to drama, tak jsem myslel, že tam po nich budou střílet nějaký pohraničníci nebo tak něco. Nejdramatičtější část překročení hranic bylo přebrodění potůčku, kde bylo vody asi tak po kotníky. Málem jsem z toho napětí rozkousal dálkovej ovladač. Film bych spíš zařadil do žánru komedie, ale ne zrovna povedená. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film, ale na druhou stranu lehce bizárek, protože 70. léta, známe už. 🙋🏼‍♀️ Úplně bych to nenazvala dramatem, spíš komedií, protože nějaké zásadní zvraty jsem úplně nepochytila anebo jsem jednoduše slepá. 🤷🏼‍♀️ Chlapci totiž emigrovali do Polska, po cestě se jim nic zásadního a dramatického nestalo, spíš se objevovaly docela vtipné úvahy - loupák ve vlaku… to bylo třeba nejvíc random slovo v celém filmu. :D Oldřich Kaiser opět vypadal, jak kdyby mu bylo patnáct, Vladimír Dlouhý the same, takže ideální film pro mě. 😃 A jako bonus bych ráda zmínila zrychlené záběry, které sice byly lehce divné, ale odlehčilo to tu atmosféru dalšího basic filmu ze sedmdesátek. :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo v Prahe a Rokytnici nad Orlicí. (dyfur)
  • První společné natáčení Dany Medřické se svým synem, hercem Václavem Vydrou nejml. (M.B)

Reklama

Reklama