Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Jeff se potýká s problémy doma i ve škole. Během let se chová čím dál podivínštěji, až začne vraždit. Daří se mu při tom unikat pozornosti policie. (Netflix)

Recenze (23)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policii dalo zabrat všechno z bytu vynosit. Média mají žně, ale my se dle očekávání vracíme na úplný začátek. Léta páně 1966 a malý Jeffrey je častým svědkem rodičovských hádek. Matka silná neurotička, otec často nebýval doma, přesto se Jeffovi snažil věnovat. Ten byl melancholickým samotářem, který rád vyrážel do přírody a záhy projevil velký zájem o pitvání. S postupem let jej víc a víc fascinovala mrtvá zvířata. Sbíral je u silnic, kde každou chvíli našel nějaké přejeté. Doma na nich různě experimentoval, pohled na vnitřnosti pro něj byl zdrojem vzrušení. Pak tu máme skok do téměř současnosti, kdy sousedky „zaujal“ polonahý klučina, který zmateně brouzdal po okolí. Zásah policie, no, to nechám posoudit jiné. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně lepší než první díl. Zejména první polovina se sondou do dětství a počátky řádění neměly chybu. Bohužel mě absolutně nebavila druhá polovina s další vraždičkou, která v podstatě jen kopírovala vraždění z první epizody. Tyto vraždící scény, které měly být bezesporu největším lákadlem, mě bohužel vůbec nebaví a nechávají mě zcela chladným. Úplně přesně netuším, v čem by mohl být problém, ale dost možná to bude souviset se skupinou lidské spodiny, kterou si Dahmer vybírá. Kdyby si vybíral ženy či děti, tak věřím, že by to bylo co do napínavosti úplně na jiné úrovni. Takhle je mi úplně jedno, zda se mu některou buznu podaří či nepodaří ulovit a celkově ty scény jsou servírovány hrozně nudným způsobem bez náznaku krutosti. Mám místy pocit, že sleduji nějakou cenzurovanou verzi pro děti. [55 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla natočena odlišným způsobem než první díl. Tvůrci mi tentokrát předložili takový náhled (velmi stručný) do Dahmerova života od jeho dětství až do posledního roku, který ještě strávil na svobodě.  Z toho, co jsem viděl, soudím, že scény z mezidobí budou následovat v dalších epizodách, a jen proto byl tento průřez tak stručný. Zatím můžu o seriálu říct, že se nejedná o žádnou akční pecku (a ani bych to nečekal), zato jde o vcelku vydařenou, atmosférickou záležitost, která Evanu Petersovi parádně sedla. / Poučení: Při manipulaci s mrtvými zvířaty dbej na hygienu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toško filmov a dokumentov už bolo o Jeffreymu Dahmerovi natočených a ako prvý sa k autentickej nahrávke - úplne nečakane dostal Hneďflix a jeho dvorný šašo Ryan Murphy...v jednom z predchádzajúcich spracovaní, ktoré sa pridŕža reality sa Konerak Sinthasomphone dostal niekoľko blokov od Dahmerovho bytu číslo 213 tak ako tomu bolo podľa väčšiny dostupných zdrojov a na chlapca narazila policajná hliadka, Dahmer ich dobehol a áno, podarilo sa mu ich oklamať podobným štýlom. Netflix liberal rules tomu potrebuje pridať adekvátnu rasistickú šťavu a tak si teta suseda afroameričanka robí starosti o vek chlapca, ale ani ju nenapadne povedať že ho v byte ešte nikdy nevidela, napriek tomu že Dahmer tvrdí že u neho býva. Nie je to vyslovene zlé, ale tá snaha vykresliť bielych policajtov ako bububu zlých a afroamerickú susedu ako jedinú inteligentnú je trápna. A zaujímavý je nepochybne aj fakt koľko pozornosti sa vždy ujde práve Dahmerovi, lebo vraždil afroameričanov a aziatov, ale povedzme taký Dean Arnold Corll ktorý zabil približne 28 chlapcov vo veku od 13 do 19 rokov v rozpätí tuším 4 rokov si nikdy takú pozornosť nevyslúžil rovnako ako jeho obete. Mali smolu že boli bielej farby pleti a teraz to aktuálne nie je in, ľutovať vyhasnuté životy belochov...smutné. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ryan Murphy se ve své tvorbě vyznačuje častými flashbacky, tudíž mě nepřekvapilo, že už ve 2. epizodě minimálně jeden bude, a nutno říci že podařený. Je zde prostě znát že autoři nejsou amatéři a už nějaký ten pátek toto řemeslo dělají. Atmosféra skvělá, začíná se nám to profilovat a Dahmerův táta je taky skvěle zahraný, ať jen nechválím Peterse. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Az moc se tu pracuje s homo tematikou, tudiz s timto "serialovym hitem" koncim z cistym svedomim po dvou dilech. K tomu nezajimave postavy, spousta negru, zoufale pomale tempo - Netflix se mi svou produkci vzdaluje cimdal vic. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není nad si o Vánocích pustit něco úplně jiného, než byste čekali. Nač pohádky, že jo :D nakoukli jsme do Dahmerova dětství. Je trochu úsměvné, že někteří vrazi mají mizerné dětství, jiní si zase nemůžou na nic stěžovat. Otec Dahmera ho v podstatě od malička vedl k tomu, aby se z něj stalo to, co se z něj ve finále stalo. Lidská psychika je velmi zajímavá. Stejně tak mladý klučina, který ho následoval jenom proto, že mu koupil pivo. Reakce policajtů na opilého chlapce (u kterého ovšem nevěděli, že je "ještě" chlapec, že jo) docela trefná. Nač se starat, ještě bychom mohli něco od těch dvou chytit. Pobavila mě zmínka o sprše. :) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stale dost temne az ubijajuce. Ukazali nam i mierne nahliadnutie do detstva a "uzasneho" pristupu rodicov k synovi. O tom policajnom pristupe v tych casoch v ramci rasovych problemov, naviac pocas prebiehajucej sexualnej revolucie, tiez nemozno usudzovat moc pozitivneho. Zvlast, ked nam pustia realnu nahravku rozhovoru policajta a znepokojenej susedky. Kedze som vsak podobny scenar a opis videl uz mnohokrat - priemer. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je Evan Peters skvělý a za první díl musel dostat slušný hejt, bylo nutné postavu více polidštit, abychom ji mohli více pochopit. To byl jednoznačný cíl tvůrců, a tak "vinu" psychopatického blázna hodili na tátu Dahmera, který nyní žaluje Netflix. Zbytek příběhu dosti kopíroval ten první, takže tentokrát dávám jednu hvězdu dolů. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

..jako cajti to měli solidně na háku..borec se dostane ven..a stejně pak skončí rozzrezanej..síla.. prej 19..tvl..matka slušný psycho..a tatínek ho naučil pitvat jako malého..tyyy kraavo...75% ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dahmer je zadržen a my se dějem přesouváme do roku 66 a vnímáme střípky jeho dětství, kdy už v tomhle ranném věku začínala jeho mysl chorat. Bohužel jenom výchovou to nebylo, takový člověk to má v sobě a jen čeká na impulz, který jeho zvrácenost začne prohlubovat a rozvíjet. ()

Reklama

Reklama