Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Seznam jeho obětí je pořád delší, důkladné policejní vyšetřování ale nezačne. Incident s teenagerem Jeffa na čas dostane do vězení. Později si pořídí vlastní byt. (Netflix)

Recenze (18)

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zajímavý díl. V tuhle chvíli musím pochválit luxusní herecký výkon Peterse a skvělý český dabing. Jen nechápu proč je to natočené tak, že s Dahmerem sympatizuji a vidím v něm člověka s neskutečnou smůlou a osamělostí. Pokud byl monstrum, jak už značí jen název seriálu, proč mi ho má být lito ? Samozřejmě chápu, že realita byla trochu jiná. Ale i tak. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nedopustím, aby mi tady umřel cizí člověk,“ vypustí zoufalá babička k další pánské návštěvě u sebe doma. Na scénu se vrací silný mrtvolný zápach, který hrál svou roli hned v prvním dílu, kdy „už“ Jeff bydlel sám v bytovém domě. Jinak za mě dosud asi nejlepší epizoda. Sice znovu velmi pomalá, nicméně začíná Jeffovo až skoro nezúčastněné popisování jednotlivých mordů. Poté, co se snažil „být hodný“, je to poměrně detailní studie jeho znovustvoření, vnímáme různé úhly pohledu (Mohla a měla babička udělat něco jinak? Mohl a měl být otec důslednější?) a okolnosti jeho kroků. Tvůrci se otírají i o někdejší systém, kdy by jiným přístupem policie či soudů nemusel být seznam obětí (zřejmě) tak dlouhý. Předpojatost vůči zranitelným se zajímavě line po celou sérii. Evan Peters velmi dobrý. Nekrologu si holt všimnul v novinách a pohřbeného mladíka chtěl prostě obejmout. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento seriál mi připadá neuvěřitelně repetitivní a pokládám za absolutní hloupost se ho zoufale snažit roztáhnout na 10 epizod. Dost možná právě tohle je jeho obrovská slabina. Mnohem lépe by fungoval, kdybychom viděli 4 epizody narvané napětím. V rámci této epizody sledujeme jen soužití s bábi a jen další a další zabíjení bez špetky invence. S tím, že ta největší zábava s porcováním mrtvol se odehrává za kamerou, takže ve výsledku skutečně vidíme jen nechutné teploušské seance, uspání a další teploušské romance. Je to vážně nechutné. [55 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda byla velmi podobná předchozímu dílu co do délky i obsahu. Jen jsem měl tentokrát velmi neodbytný pocit, že se Netflix za každou cenu snažil, přihřát si svou rasově uvědomělou polívčičku. Po tomto představení začínám váhat nad tím, jestli byla důvodem k natočení seriálu jen Dahmerova nechvalná proslulost. Teď si spíš začínám myslet, že se někomu velice hodilo do krámu, jaké oběti si vybíral. Čert vem ty bílé, Hispánce a Asiaty, všichni už přece víme, na kterých životech opravdu záleží, že jo? A kdo to neví, tomu to Netflix vysvětlí. / Poučení: Babičky mají lehké spaní. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejméně záživná epizoda, ve které se toho však stane opravdu hodně. Seriál na začátku nastavil laťku tak vysoko, že někde ty 3 hvězdy dát musím, vyšlo to na tuto epizodu :) ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekala jsem na argument "on je bílý týpek, co má záznam vs. já jsem černý týpek, co nemá záznam/slušný whatever". Postupný vývoj Jeffa, vězení a otcovo uvědomění si, že by možná mohl být zodpovědný za to, co se z Jeffa stalo. Možná. Možná by to v něm bylo i tak a objevilo by se to prostě jinak, později, možná zrůdněji. Lidská psychika je prostě nádherná. Pořád se musíme toho tolik naučit... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viac-menej sme svedkami Dahmeroveho nezucastneneho, takmer usluzneho opisu jeho hroznych cinov a vysetrovatelov, ktori neveriaco cumia a pocuvaju, akoby videli mimozemstana. V tych casoch, ked niektore postupy a psychologicke profily, uz zrejme boli beznymi policajnymi metodami, to asi bolo riadne "osviezenie" i pre samotnych vysetrovatelov. ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to příšerně nudný. Atmosféra je sice dobrá, ale hrozně se to vleče a v podstatě je zatím každá epizoda stejná. Vím, že autorům jde o vykreslení postupné totální degradace osobnosti, ale ani to se jim moc nedaří. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se to takto skutečně stalo, tak nevím, na co policajti čekali. Celou dobru odvraceli oči. Měli vše doslova před nosem, ale Jeffovi to vždy prošlo, nebo z toho vyvázl s mírným trestem. Rodičů včetně babičky mi je ale nesmírně líto. ()

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to není špatně natočeno, jen je to takové nemastné neslané. Příběh Dahmera znám jen potutelně, ale zkrátka mi tam chybí takový to potěšení z lovu... Dahmer asi opravdu takový byl, ale koukat se na jeho nesmělost moc nebaví. Každopádně pokračuji dál. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tý babičky je mi strašně líto, tak milá a hodná a on se k ní choval takhle, jinak je tu vidět v jaký je to době, policii vůbec nezajímá co se děje, jsi kdokoliv jinej než bílej Američan = nikoho nezajímáš. Ještě jsem to v žádné recenzi nezmínil tak musím teď, ten soundtrack je naprosto boží, společně s těmi záběry z toho mám fakt husinu. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda studuje Jeffové znovustvoření a několik dalších potyček, které ho mohly dávno zastavit, ale kvůli dobové rasové a politické nevyváženosti bylo výrazně těžké přesvědčit porotu, oficíra, či soudce o tom, že je žalovaný bílý a žalobce barvy jiné pleti. Seriál tak docela nakládá tehdejšímu systému USA už v několikáté epizodě a ta reflexe je děsivá. Epizoda také studuje to, jak se teoreticky mohla a jak se angažovala Jeffova rodina. Pokud je příběh autentický, tak toho pro něj babi i otec s chotí dělali opravdu dost. Zároveň se mi líbí odůvodnění, že je často Jeff děsil a nevěděli co s ním. Podle mě ho na uzdě mírně drželo ještě to, že bydlel u té babičky. I když už v té době padaly oběti. Ale po přesunu do vlastního bytu a dohledu rodiny se Jeff pořádně utrhl ze řetězu a předpokládám, že toho se dočkáme v druhé polovině série. Prozatím musím říct, že ta série je opravdu svá, na nic velkolepého si nehraje a detailně studuje všechny okolnosti, úhly pohledu a charakter tohoto monstra. Takový úzkostných pocit jsem asi neměl ani u Mindhuntera. ()

Reklama

Reklama