Reklama

Reklama

Monstrum

(seriál)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 9 h 53 min (Minutáž: 45–63 min)

Hrají:

Evan Peters, Richard Jenkins, Niecy Nash, Michael Learned, Molly Ringwald, Karen Malina White, Penelope Ann Miller, David Barrera, Shaun Brown (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

Usvědčený zabiják Jeffrey Dahmer (Evan Peters) za víc než deset let zavraždil sedmnáct mladých kluků a mužů. Jak to, že tak dlouho dokázal unikat spravedlnosti? (Netflix)

Recenze uživatele tomik99 k tomuto seriálu (9)

První díl (2022) (S01E01) 

První epizoda nastolí doslova mrazivou atmosféru. A i když tento díl obsahuje pár nechutných scén, těžko lze odvracet oči. Napjatě jsem sledoval příběh nevinného kluka, který to nakonec dokázal a tomuto parchantovi utekl. Nevím, zda bylo moudré začít s příběhem odzadu, ale to zjistíme až později. ()

Neopouštěj mě (2022) (S01E02) 

I když je Evan Peters skvělý a za první díl musel dostat slušný hejt, bylo nutné postavu více polidštit, abychom ji mohli více pochopit. To byl jednoznačný cíl tvůrců, a tak "vinu" psychopatického blázna hodili na tátu Dahmera, který nyní žaluje Netflix. Zbytek příběhu dosti kopíroval ten první, takže tentokrát dávám jednu hvězdu dolů. ()

Dahmerování (2022) (S01E03) 

Ach jo, proč není možné příběh vyprávět chronologicky? Asi by nebyl tak zajímavý, jinak si to nedokážu vysvětlit. Třetí díl a prakticky úplně stejný konec jako v předchozích dvou dílech. Chápu, je to podle skutečné události, ale tak v tom případě, pokud většina vražd je úplně stejná, proč natahovat sérii na deset dílů? Nestačilo by tedy zákonitě méně? ()

Skříňka hodného kluka (2022) (S01E04) 

Změna prostředí pomohla, přestěhování k babičce taky. Navíc seriál už není tak odporný jako v těch prvních třech dílech, kde pár záběrů bylo naprosto otřesných. Jeff musel být šíleně nemocný člověk, od kterého všichni a úmyslně odvraceli zrak. To ho ale neomlouvá. ()

Mají krev na rukou (2022) (S01E05) 

Pokud se to takto skutečně stalo, tak nevím, na co policajti čekali. Celou dobru odvraceli oči. Měli vše doslova před nosem, ale Jeffovi to vždy prošlo, nebo z toho vyvázl s mírným trestem. Rodičů včetně babičky mi je ale nesmírně líto. ()

Umlčený (2022) (S01E06) 

Sice seriál představil možná nejsympatičtější postavu / oběť, ale tím začátkem jsem se opravdu prokousával. Přesto to mělo potřebný emocionální dopad a jsem rád, že jsme se dočkali trochu jiné verze seriálu a nemáme tu X stejných vražd na stejný princip. ()

Kassandra (2022) (S01E07) 

Změna prostředí a pohled na příběh z jiného úhlu pohledu seriálu rozhodně prospěl. Sousedka měla v příběhu důležitou roli a nyní konečně víme jak moc velkou. ()

Lionel (2022) (S01E08) 

Má to stále něco do sebe, je fajn vidět to zase z jiné perspektivy, ale pojďme si říci, že už je to malinko natahované. Zkrácení seriálu o dvě tři epizody by celé show slušelo daleko více. ()

Strašák (2022) (S01E09) 

Pár světlých scén to rozhodně mělo, ale natahování seriálu je cítit z každé scény. Seriál se v určitých ohledech nesoustředí jen na Dahmera, ale věnuje pozornost pozůstalým rodinám, které jsme samozřejmě neměli možnost úplně poznat (snad kromě dvou). Určité scény tedy působí malinko zmatečně, protože si člověk nedokáže úplně poskládat, ke kterým obětem patří. Přesto linka ve vězení a pobláznění podivných fanoušků je zajímavá, a tak dávám nakonec 80%. ()

Související novinky

Netflix si připsal na konto nečekaný hit

Netflix si připsal na konto nečekaný hit

30.03.2023

Kdybyste si měli tipnout nejsledovanější premiéru Netflixu v letošním roce a třetí nejlepší start v historii streamovací služby vůbec, pravděpodobně byste to neuhodli. Co víc, podobný úspěch nejspíš… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Jeffrey Dahmer ovládl Netflix

Jeffrey Dahmer ovládl Netflix

09.10.2022

Před necelými třemi týdny na největší streamovací službě vyšla nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera. Její titulní postava, pro niž se označení „zloduch“ zdá jako zcela nedostačující,… (více)

Reklama

Reklama