Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Talentovaný Radek (M. Červenka) rád kreslí a jeho snem je stát se slavným malířem. Chodí za maminkou (L. Geprtová) do galerie, kde uklízí. A ani ve snu by ho nenapadlo, že by tam mohl vystavovat. Jednoho dne ale dojde zvláštní shodou náhod k nechtěné záměně obrazu známého malíře, vystaveného v galerii, za Radkův vlastní obrázek. A právě ten se zalíbí dvojici návštěvníků galerie (J. Jirásková a J. Pleskot), která jej zakoupí… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kopřiva je jako obvykle roztomilý, Jirásková pohledná, ale představitel hlavní role je ještě otřesnější než standardně unylý Kačer. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Nic extrovního, ale na zamračené dopoledne ve všední den se to dá. Pominu-li dost hrozný uječený výkon dětského neherce Michala Červenky, rád bych zdůraznil, že Jiřině Jiráskové to moc slušelo. Ostatně, kdy ne? ()

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Odbytý špatně synchronizovaný studiový zvuk s hroznou ozvěnou spolu s otřesným hereckým výkonem dětského malíře Radka symbolizují nekvalitu celé věci bez ohledu na přítomnost i skutečných herců. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem roztomilá blbůstka. Děj je sice bídný, děti hrají hodně špatně, ale mnoho dobrých herců a příjemný konec potěšili. Překvapilo mě, jak tehdy byly barvy drahé a zavzpomínal jsem na dobu, kdy se ještě žilo v centru staré rozbité Prahy. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dost nudná záležitost zajímavá max. tím, že si tu manželský pár zahráli bývalí manželé J. Jirásková a J. Pleskot a že se tam mihne v mini roli Mrkáček Čiko. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduchý dětský příběh, určený snad jen pro děti, o touze malého kluka splnit si svůj sen. Ryze televizní povídka, ze kterého naivita doslova stříká, se v žádném případě nemůže pyšnit smysluplnosti tvůrčí myšlenky. Co tím tvůrci chtěli říci Žádnou moralitu, na svou dobu typickou, příběh neobsahuje. O nějaké zábavě se také nedá nic ani naznačovat.. Tohle prostě nemohlo fungovat ve své době, natož dnes. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Krásné malby a člověk se může něco i přiučit z dějin výtvarné kultury. Akorát nevěřím že ty děti na té výtvarné akademii ty obrazy malovaly. Asi si půjčili nějáké malby od nějákých dětí mimo film, co jsou na svůj věk výborné v malovaní a ty děti co v tom filmu hrály jenom třely štětcem po výkrese. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já neposlechnout matku na první slovo tak mi urve hlavu a hodí do rybníka. No nic, k filmu. Nervy drásající drama, jehož zápletka je pro jistotu nastíněna hned zpočátku. No, ale nepřejížděl jsem a celkem se i mírně bavil, takže je ta dvacka akorát. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pointa a taky důkaz, že to co tvrdím už léta je pravda pravdoucí. Mnoho lidí, kteří se tváří, že modernímu umění rozumí, mu rozumí asi stejně jako já. Dívají se na obraz, dokážou složitými a často nesrozumitelnými výrazy popsat, co na něm vidí, ale mnohokrát sami neví o čem mluví. Což se ukazuje i zde. Jinak ale dětský výkon je slabý a celkově mi herecké výkony přišly slabší. Ono je to ale nejspíš tím, že na filmečku je zajímavá až ta pointa na závěr. Hudba mi přišla podobná té ze snímku Artuš, Merlin a Prchlíci. ()

Reklama

Reklama