Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pět kamarádů se v dětství chtělo podobat svým literárním vzorům – Rychlým šípům. Důchodce Běhounek – dříve Rychlonožka – se na pohřbu jiného kamaráda setkává s inženýrem Matějkou, dalším z dřívějších Rychlých šípů. Spolu začínají pátrat po ostatních… (Česká televize)

Recenze (40)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tedy, nemám ponětí, proč je tolik v módě tento seriál kritizovat, protože nadprůměrné herecké obsazení a příjemně stařecký humor ho staví určitě mezi to lepší, co v naší produkci vzniklo. Dvě epizody uprostřed sice mírně dějově stagnují, ale vše se nakonec vrací do dojemného závěru, příjemně laděného do roviny přátelství a silných láskyplných pout. Mezi hlavními představiteli to příjemně jiskří a scénář není jen předvídatelně načrtnutou báchorkou, nýbrž velkým chlapským dobrodružstvím. A zvratů v něm není málo! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stárnu, blbnu a měním hodnocení. :o) Ne, vážně, to, že se seriál jmenuje po Rychlých šípech a vypráví o něčem jiném, není vůbec důležité. Důležitější je, že se Papoušek a Venclík, kteří toho moc nebo nic točit nemohli, konečně vyjádřili k činům své generace - kompromisům, špatným rozhodnutím, socialistické historii a k tomu, která ideologie asi stojí za to, abyste na ní lpěli. A zároveň oslavují chlapské přátelství za přispění nejlepších herců své generace. Občas je to zkratkovité, občas trochu lascívní, dost vtipné, zato tezovité skoro vůbec. Malinko z toho čiší televizní láce, ale co byste, v devadesátkách, chtěli. Udělal jsem si další revizi a uděluju 70%. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Já bych nebyl tak kritický. Je to celkem nenáročný seriál, ale potěší. Pamatoval jsem si ho jako velkou hovadinu, ale teď, když se reprízuje, musím uznat, že to není nejhorší. Herci to zvládají s přehledem, zajímavá je všudypřítomná myšlenka, že v důchodovém věku už vůbec nezáleží na tom, kdo byl komunista a kdo disident. Vzhledem k tomu, že autory jsou Vlastimil Venclík a Jaroslav Papoušek, kteří měli za komunistů problém vůbec existovat... Z herců bych nejvíc vyzdvihl výbornou Věru Tichánkovou. 50 % ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Přestárlí klasici našeho filmu zde vystupují většinou ve svých posledních rolích, škoda, že právě v těchto..!!! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Smaotný název o ledasčem vypovídá. Některé myšlenkové pochody českých producentů mi asi na věky zůstanou utajeny. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Seriál mně přijde podhodnocený. Dá se na něj v pohodě dívat, kdy pět kamarádů důchodového věku to ještě nechce zabalit a cítí se být stále svěží a "akční"jako zamlada, když jejich vzory byly Rychlé šípy. Po herecké stránce je to kvalitní, protože pánové Kemr, Skopeček, Lipský a spol. v životě nezahráli špatně. Podřídili se scénáři, který bral ohledy na všechny kategorie diváckého publika a násilně do epizod vsunul konfrontaci stáří s mládím, ale právě díky nadhledu hereckého mistrovství výše jmenovaných je to docela legrace, která se dá zvládnout. 60% ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s názorem kOCURA. Tento velice příjemný, pohodový a dojemný seriál, ve kterém se sešlo tolik známých a slavných hereckých osobností, z mého pohledu patří mezi to nejlepší, co u nás bylo po revoluci natočeno. Je škoda, že se nereprízuje, za tímto dílem stojí pan Venclík a pan Papoušek a to je vždy záruka kvalitní podívané. Pan Kemr, pan Bek, pan Lipský, pan Sklenčka a pan Skopeček se svých úloh zhostili stylem sobě vlastním a po všech zůstala krásná vzpomínka na společné natáčení a pan Skopeček nese tuto štafetu dodnes, přeji mu stálé a pevné zdraví. Děkuju za tento seriál ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jakási verze Rychlých Šípů ,ale v důchodovém věku. Docela to drhlo ,ale bylo zajímavé sledovat jak ,která postava byla ztvárněná a jaký měla osud. Mirek Dušín (J. Bek) jako politický vězeň. Rychlonožka (J. Kemr) ani už nevím co byl zač. Jindra Hojer byl mám za to mrtvý A stal se z něho estebák ,který zavřel Dušína.. Červenáček (Jan Skopeček ,ale bez záruky) jako přesvědčený komunista. Jarka Metelka ( L. Lipský) taky už nevím co byl zač. Je to spíš hodně smutný pohled na stárnoucí kamarády. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Mně by nevadilo sledovat seriál o důchodcích, pořád lepší, než o zkažené polistopadové, amerikanismem zfanatizované mládeži. Co mi na tomto seriálu vadí je, že téměř veškeré dialogy oněch důchodců se točí kolem politiky, vzájemného vyčítání si, kdo byl ve straně, kdo naopak v lágru a podobné hovadiny, které normálního diváka nezajímají. Česká televize už pár let po listopadu, sotva vyměnila levicově smýšlející zaměstnance za havlisty a za ty, co se k nim po převlečení kabátů přidali měla potřebu natočit tuhle antikomunistickou slátaninu a obsadit do ní již dosluhující herecké špičky. Mnohé situace jsou absolutně nereálné, třeba že by úplně cizí lidi mohli několik dnů přespat a stravovat se v domově důchodců a nebo že by zloději byli tak blbí a šli by na noc do domu těch, kterým předtím šlohli auto i doklady. Bez politické intervence a mnohdy nesmyslně prostříhaných scén bych dal 2, s přimhouřením oka možná i 3 *, ale takhle to na víc jak jednu není. 20% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je obskurnost prvni tridy. Vubec jsem nevedel, ze neco takovyho vzniklo. Jo, clovek se porad uci... Jak to popsat...celou dobu jsem premyslel, zda to vubec melo nejaky scenar. :))) ()

LEATHERFAC odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... Je opravdu tristní, co někteří naši tvůrci, kteří kdysi vytvořili něco opravdu hodnotného, dělají na stará kolena za sračky. Mimo Jaroslava Papouška, myslím např. Juraje Herze, Antonína Moskalyka, Vojtěcha Jasného, Věru Chytilovou, Jiřího Menzela a dalo by se bohužel pokračovat... ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som si pozrel. Niečo ma bavilo, musím pochváliť J.Beka, ale bolo to celkovo nudné. Z úcty k hercom 40%. ()

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama