Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byt ve starém domě obývá početná rodina: manželé (F. Hanus a S. Zázvorková) se třemi dcerami, z nichž jedna tu bydlí i s manželem a dítětem. Mladí chtějí vlastní byt, matka, která celou rodinu až nevybíravě diriguje, chce stávající byt vyměnit za větší. Ve chvíli, kdy chce zeť (J. Vala) ukázat bytové komisi družstva byt v co nejhorším stavu, matka umělý nepořádek horečně uklízí, protože zároveň přicházejí další zájemci o výměnu. Zmatky vrcholí… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak už konečně vím, odkud pochází ta báječná scéna, ve které rodina tísnící se v malém bytě sehrává pro sousedy i bytovou komisi velkolepé domácí "nepokoje". Povedené. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

No dobře, nechovala jsem se jako dáma, řvala jsem jako tur. Bránice mi začala již v polovině filmu signalizovat, že se mnou nevydrží v kompaktní formě sledování této crazy komedie. Ale já jsem nedbala o své zdraví a dodívala jsem se až do samého konce. A při plném vědomí prohlašuji, že si tato inscenace ničím nezadá se seriálem Taková normální rodinka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Početná rodina těsnící se v jednom společném bytě a lezoucí si vlivem malého prostoru na nervy. Konflikty, hádky a touha bydlet ve svém. Starší byt, až na pár výjimek, neopustíme. Ale nic extra na to, jaké to mělo brilantní herecké obsazení. Předně film už nekoresponduje s dnešní dobou a poměry, pro mnohé diváky přijde úsměvná zmínka o bytovém družstvu, jakýchsi bodech nutných pro uskutečnění nároku na nový byt a také smýšlení postav je z dnešního pohledu hrubě naivní. Navíc film moc nezaujme ani obrazově, protože jeho černobílé provedení neshledávám atraktivním. Herecké obsazení to je zřejmě to jediné, co přiláká potenciální diváky k obrazovkám. Je však trestuhodné promarnit s takovou elitou, počínaje od Zázvorkové přes Kolářovou až po Valu s Hanusem, šanci na super televizní film. Scénář se prakticky nehnul z místa a nebýt právě vynikajících herců, nejspíše bych se ukousal nudou. Herci zkrátka měli navíc a zahodit se s takovým vyfluslým scénářem znamenalo také to, že film nevešel příliš do diváckého povědomí. V podstatě ani neměl moc čím. Velezkušený Moskalyk měl to nejlepší, co si režisér může přát. V zádech dirigenta Belfína, architekta Zázvorku a přední české herce. Chyběl mu však základní stavební pilíř a tím je hodnotnější scénář. V tomhle bytě mně bylo po uřvané šarádě opravdu těsno, ale jinak, než bylo původně zamýšleno. Scéna s umělým "brajglem" je památná a množství hlášek jde sympaticky a nenápadně proti době. Výsledek sice rozpačitý, přesto úsměvný, nikoliv však třeskutě. 60% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Odporná komunistická srač--, v níž bába Zázvorková a vyžle Kolářová si neustále berou do huby svaté Jméno. Neskutečně trapné, uřvané a za vlasy přitažené, komedie to však v žádném případě není. Má to být nejspíš jakési moralistní komoušské drama... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Neřehtej se pořád jako ty kobyly v Chuchli! Groteskní pásmo rodinných vyrválů se pod taktovkou komandující Stelly Zázvorkové mění v neovladatelný chaos a zmatek, kde nikdo neví nic a všichni vědí o všem. Legrace je to náramná, ovšem současný divák na tuto dobovou veseloherní taškařici bude pohlížet spíše jako na líbezné retro. Škoda, protože herci hrají opravdu s neskrývaným elánem a potěšením. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Náhodou z té dvojí schůzky ve stejný den šlo vytřískat možná ještě víc. Trošku víc teatrální, hodně ukřičené, ale vtipné. Jestli se jim v tý Kanadě bude dařit... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víš ty třeba, co to je dneska vařit pro tři lidi ?? To je horší než vařit pro pět !!" ;) Nejsem si až tak úplně jistý, kde se v případě téhle crazy taškařice v lehce ošuntělém černobílém kabátku vlastně stala chyba, že jsem se spíš než bavil či dokonce naopak nudil, divil, jak moc mě Klícka rozčiluje !! Autor povídky, uznávaný Pavel Hajný, který se rovněž ujal scénáře, spojil síly s naší režisérskou legendou Antonínem Moskalykem, jehož záležitosti se vždy vyznačovaly roztomilým nevtíravým humorem, jímž byly orámovány i vyloženě dramatické kousky a po němž zde není ani stopy, vše komické tu totiž působí nesmírně křečovitě a uměle, a tak jeden nestačí žasnout, jak neuvěřitelně ukřičenou inscenaci to tihle dva pánové slátali !! Jistě je fakt, že hlavní zápletka příběhu rodiny toužící po větším bytě motající se kolem jistého bodového systému bytového družstva, prostě s léty musely ztratit na zajímavosti a vlastně i srozumitelnosti, nicméně v tom bych problém nehledal !! V obsazení problém taky nevidím, protože až na výjimky potvrzující pravidlo v čele s prkenným, ačkoliv zde ještě ne tak moc, Jiřím Krampolem tvůrci obsadili snímek velmi silnými hereckými jmény, především Stella Zázvorková si zde svoji roli tchyně a matky opravdu užívala, přičemž své postavě dodala maximální věrohodnost a lidskou tvář, ani Jiří Hrzán jako nápadník Honza Hloušek, jo, tak tohle příjmení jsem si nemohl odpustit, určitě nezklamal..;) Naprosto nesnesitelná mi však přišla Daniela Kolářová jako Vendulka Kučerová, která se buď šíleně směje naprosto iritujícím smíchem nebo usedavě pláče, při jejích výstupech jsem měl skutečně chuť odejít od obrazovky !! Na podobných křečovitých a nezdůvodnitelných přehrávkách mi skutečně nic zábavného nepřipadá !! Když Kolářovou Zázvorková peskuje se slovy: " Neřechtej se pořád jako ty kobyly v Chuchli !!", nemůžu než souhlasit, přičemž právě tato replika jasně dokládá, že ani dialogy nepatří k těm nepovedeným, bohužel však scénář prostě selhává jak po stránce věrohodnosti, tak i po stránce únosnosti šíleného, navíc místy opravdu nudí rozhodně i dík velmi špatnému timingu.. Ani hudební složka léty osvědčeného Luboše Fišera mě zrovna nenadchnula, stejně jako celý film je to taková na první pohled hezká klícka, jen ten pták uvnitř jaksi chcípnul.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"A ve svým vlastním bytě nebudu mít na záchodě smeták!" Velmi půvabná záležitost, dlouho jsem se tak nezasmál. Báječný situační propletenec, spousta výborných hlášek podpořených přirozenými hereckými výkony. Za všech okolností rozjívená a pohotová Kolářová, nesmírně okouzlující Obermaierová, upjatá Vránová. Televizní perla, musím dát plnej počet. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taky takový bugr u nás v domě dělala jedna rodina, ale v jejich případě vůbec nešlo o žádnou výměnu bytu.Hádali se pak vyváděli. Bylo jich taky jako psů. Pak se přestěhovali někam za Prahu. Lituju jejich sousedy. Herecké obsazení bylo příjemné, ale nejvíce to celé zachraňuje Stella Zázvorková jako hlava rodinného klanu. Hezky propletené. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden byt a v něm vládnoucí matka Stella Zázvorková, její muž František Hanus, jejich tři dcery Daniela Kolářová, Alena Vránová, Jaroslava Obermaierová, zeťák Jiří Vala a malej vnouček Péťa. Dohromady 7 lidí. A takovej rachot a brajgl jakej dělají, to je neuvěřitelná palba!! Naprosto perfektně zrežírovaná crazy komedie Antonínem Moskalykem, ten dokázal s velikým přehledem ukočírovat jakejkoliv žánr. Ostatní postavy, které se přidávají jen zvyšují komičnost situace. Fakt mazec a tentokrát mě strašlivě bavila Daniela Kolářová jako nejmladší dcera a její neustále vyřehtaná a vysmátá tvář, která se hihňala snad všemu, jako by byla pořád zhulená. A navíc je tady neskutečně sexy! ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

71%... Pamatuju si, že jsem tenhle film viděla úplnou náhodou, ani jsem se nechtěla na něco dívat, jenže mě to tak nějak začalo bavit a pak mi to přišlo i vtipný, což se mi moc často nestává u českejch filmů z těchto let. Takže film by byl na tři *, ale jednu přidávám za příjemný překvapení. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Manipulantka Zázvorková velmi uvěřitelná....trapné dílko u kterého se zřejmě bavili akorát herci... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka v trochu jiném podání. Podařená komedie s dominantní matkou Stellou Zázvorkovou a různorodými členy domácnosti, která už je na takovou rodinu přeci jen docela malá. Hezké a podařené. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Z toho by se jeden zbláznil. Jestli takhle lidi opravdu žili, divím se, že jsme nevymřeli na základě faktu, že celá mladá generace propadla šílenství. 57% ()

shantim 

všechny recenze uživatele

kdyby měl režisér k dispozici větší možnosti, byla by z tohoto dílka skvělá komedie do kin po minimálně celé Evropě. trochu mi to připomíná Střechu v komorním a zlehčeném formátu. ()

Reklama

Reklama