Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čertí škola se v lecčem podobá té lidské. Neposední žáci, přísný a stále zamračený řídící, shovívavý třídní, který na své žáky nedá dopustit. Trojici maturantů (R. Vojtek, M. Zelenka a R. Kalvoda) z naší pohádky je uložen nadmíru obtížný úkol. Mají získat pro peklo hříšné duše pekaře (M. Etzler) a mlynáře (J. Štěpnička). Jenže se mezi čerty, pekaře a mlynáře připlete výřečná slečna Kordélie (V. Cibulková) a plnění čertích úkolů je náhle v ohrožení. Poradit si musí žáci sami. Neobstojí-li v závěrečné maturitní zkoušce, budou v pekle všem pro smích, a navíc jim hrozí dalších třináct let po škole. A to je trest přímo pekelný. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

otík 

všechny recenze uživatele

Moderní studiová pohádka částečně z prostředí pekla, částečně ze zemského povrchu. Čerti si musí vysloužit úspěšnou maturitu tím, že přivedou do pekla pekaře a mlynáře. Pohádka je nevyrovnaná, scény ze země jsou podařené, ale jakmile jsme v pekle, je vše takové neurovnané, uřvané, nehezké. Miroslav Etzler je neuvěřitelně otravný, Cibulková zase napodobuje Bohdalovou, jedině snad Roman Vojtek je trochu příjemný. Obecně však na těchto typech pohádek nemám rád, když čerti ovlivňují lidské počínání. Průměrná pohádka, která se pohybuje mezi třemi a dvěmi hvězdami. Hudba: Jan Kolář ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pekelní maturanti mají za úkol, jak jinak, přinést lidské duše. Přesně učené lidské duše, Tři maturanti se tedy snaží, seč jim síly stačí, aby mlynáře a pekaře do pekla dostali. Pekař, s červeným nosem alkoholika, což je s ohledem na problémy pana Etzlera docela drsný vtip, se chce oženit s mlynářovou dcerou Karolínkou, která miluje jeho tovaryše Vincka, a on ji. Po mlynáři, jak slepice po flusu, jede šílená Kordélie. Z pekla snahu svých studentů sledují pekelným kukátkem. Přísného pana ředitele se omylem podaří proměnit v psa, což je pro děj kriticky bezvýznamné, pes byl pes Sagar. Třeba ho ještě v nějaké pohádce uvidíme, stejně jako kulisy pekařství (připadalo mi, že to vypadalo jako hospoda z pohádky Boháč a chudák a pekařství pohádky Jak se peče štěstí) a peklo, stejně jako kostýmy čertů. Celou dobu jsem čekala, kdy se ozve "hajdula pajdula". ()

Reklama

heavy66 odpad!

všechny recenze uživatele

Pohádková komedie, to je když herci strašlivě přehrávají, mluví divnými hlasy a tváří se jako idioti ?! Kde jsou ty časy, kdy česká herecká elita (Menšík, Hrušínský, Čepek, Libíček, Šafránková a další) díky svému hereckému talentu a kvalitním scénářům vytvářela mezinárodní proslulost české pohádky ? ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zas tak úplně špatná pohádka to není, i když mi vadí, že čerti jsou tu ukázáni celkem jako charakterní osoby, které uznávají některé principy dobra. Herecké výkony nejsou valné, vyjma Jiřího Štěpničky a Vilmy Cibulkové, která tu vydá "za 10 pekelníků". Ale dětem se tato pohádka určitě bude líbit. Tři a půl. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Topíš? Topím! Hněteš? Hnětu! Válíš? Válím! Sypeš? Sypu! Sázíš? Sázím! Pečeš? Peču! 40letá Vilma Cibulková (Kordélie, která jede po mlynáři) sice napodobovala Jiřinu Bohdalovou, ale byla jedinou koukatelnou postavou. Čert 31letého Romana Vojtky je stejně přesvědčivý jako fialová kráva na obalu čokolády Milka. Snad jen druhý čertí maturant 30letého Radima Kalvody (Felix) stál trochu za řeč. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama