Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čertí škola se v lecčem podobá té lidské. Neposední žáci, přísný a stále zamračený řídící, shovívavý třídní, který na své žáky nedá dopustit. Trojici maturantů (R. Vojtek, M. Zelenka a R. Kalvoda) z naší pohádky je uložen nadmíru obtížný úkol. Mají získat pro peklo hříšné duše pekaře (M. Etzler) a mlynáře (J. Štěpnička). Jenže se mezi čerty, pekaře a mlynáře připlete výřečná slečna Kordélie (V. Cibulková) a plnění čertích úkolů je náhle v ohrožení. Poradit si musí žáci sami. Neobstojí-li v závěrečné maturitní zkoušce, budou v pekle všem pro smích, a navíc jim hrozí dalších třináct let po škole. A to je trest přímo pekelný. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Paity 

všechny recenze uživatele

Bořivoj Navrátil, co by super extra Lucifer nějak moc nefungoval. Pohádka Pekelná maturita je navíc "celostudiová" záležitost. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Obvyklá studiová podívaná České televize, která ztroskotává na tom nejdůležitějším, tedy kvalitním scénáři a uvěřitelných dialozích. Sympatické je herecké obsazení, ale příběh pokulhává. Celkový dojem: 40 %. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pekelní maturanti mají za úkol, jak jinak, přinést lidské duše. Přesně učené lidské duše, Tři maturanti se tedy snaží, seč jim síly stačí, aby mlynáře a pekaře do pekla dostali. Pekař, s červeným nosem alkoholika, což je s ohledem na problémy pana Etzlera docela drsný vtip, se chce oženit s mlynářovou dcerou Karolínkou, která miluje jeho tovaryše Vincka, a on ji. Po mlynáři, jak slepice po flusu, jede šílená Kordélie. Z pekla snahu svých studentů sledují pekelným kukátkem. Přísného pana ředitele se omylem podaří proměnit v psa, což je pro děj kriticky bezvýznamné, pes byl pes Sagar. Třeba ho ještě v nějaké pohádce uvidíme, stejně jako kulisy pekařství (připadalo mi, že to vypadalo jako hospoda z pohádky Boháč a chudák a pekařství pohádky Jak se peče štěstí) a peklo, stejně jako kostýmy čertů. Celou dobu jsem čekala, kdy se ozve "hajdula pajdula". ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Zas tak úplně špatná pohádka to není, i když mi vadí, že čerti jsou tu ukázáni celkem jako charakterní osoby, které uznávají některé principy dobra. Herecké výkony nejsou valné, vyjma Jiřího Štěpničky a Vilmy Cibulkové, která tu vydá "za 10 pekelníků". Ale dětem se tato pohádka určitě bude líbit. Tři a půl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Laciná pohádková moralita s dost nepřesvědčivým maskováním čertů a špatně napsaným příběhem, který je spíš mozaikou scének než jednolitým dějem. Smířlivější ale jsem kvůli Vilmě Cibulkové, která jako vdáváním posedlá pihatá Kordélie hraje mnohem vyšší ligu, než za kolik stojí celá tahle pohádka. /5. 5. 13./ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pár věcí bylo vtipných, i lokace se povedly, na druhou stranu to kopíruje čertíkovské Troškovo přehánění nejen u některých čertů, ale i postav (Etzler, Cibulková), ale hlavně to má naprosto zmatený děj, kdy už jsou úkoly a jejich řešení tak zamotané, že to nemůže dávat smysl zcela nikomu. ()

Coleator odpad!

všechny recenze uživatele

Když takhle přijdete v neděli odpoledne po práci na zahradě domů a měli byste dvě možnosti : koukat se na tenhle výtvor nebo se zase vrátit ven, asi by bylo lepší si vybrat druhou variantu... Já jsem naštěstí měl ještě třetí možnost a to vypnout televizi... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V první chvíli jsem chtěla napsat, že jde o pekelnou blbost. Nebyla bych daleko od pravdy. Tahle pohádka mě po nedělním obědě uspávala jako ukolébavka. Kuře s bramborem a zeleninkou není žádné těžké jídlo. Ze sladkého spánku mě probrala až Vilam Cibulková s Mirkem Etzlerem. Sice byli až malinko za hranou snesitelnosti, ale byli tahouni pohádky. Jejich role je alespoň donutily něco hrát. Nějakou snahu ještě předvádí Bořivoj Navrátil s panem Štěpničkou. Zbytek se ale jenom veze. Přitom obsazení je více než slušné. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá televizní pohádka...to studiové prostředí už nemá takové kouzlo, jako u dřívějších pohádkových inscenací...A některé přehrávající herecké výkony jsou strašné... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Topíš? Topím! Hněteš? Hnětu! Válíš? Válím! Sypeš? Sypu! Sázíš? Sázím! Pečeš? Peču! 40letá Vilma Cibulková (Kordélie, která jede po mlynáři) sice napodobovala Jiřinu Bohdalovou, ale byla jedinou koukatelnou postavou. Čert 31letého Romana Vojtky je stejně přesvědčivý jako fialová kráva na obalu čokolády Milka. Snad jen druhý čertí maturant 30letého Radima Kalvody (Felix) stál trochu za řeč. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Moderní studiová pohádka částečně z prostředí pekla, částečně ze zemského povrchu. Čerti si musí vysloužit úspěšnou maturitu tím, že přivedou do pekla pekaře a mlynáře. Pohádka je nevyrovnaná, scény ze země jsou podařené, ale jakmile jsme v pekle, je vše takové neurovnané, uřvané, nehezké. Miroslav Etzler je neuvěřitelně otravný, Cibulková zase napodobuje Bohdalovou, jedině snad Roman Vojtek je trochu příjemný. Obecně však na těchto typech pohádek nemám rád, když čerti ovlivňují lidské počínání. Průměrná pohádka, která se pohybuje mezi třemi a dvěmi hvězdami. Hudba: Jan Kolář ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Originální bohdalkovská Vilma proti kupě hereckých schematičností čertovských herců 3.kategorie, lehké efekty, tempo a vizuální snaha proti režijní televizní průměrnosti. ()

drexik 

všechny recenze uživatele

Typická studiová pohádka z produkce ČT, nemastné neslané a už vůbec ne pohádkové. Herci sice patří mezi ty známější ale bohužel vůbec to nepomáhá. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Dost slabá pohádka nápadem a kulisama připomínající Taneček přes dvě pekla, ale kvalitou a zábavností hodně za ní. ()

Fary odpad!

všechny recenze uživatele

To bylo utrpení se na tohle dívat. Jestli na tohle někdo dostal peníze, tak by je měl vrátit! :-P ()

Reklama

Reklama