Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Recenze (91)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $26,098,824Tržby Celosvetovo $39,024,251║ Vrcholová otrasnosť, ktorá nepôsobí ani len dojmom TV produkcie, tak zlé a mdlé obsadenie som asi nezažil. /0%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po hroznej dvojke učinený boží zázrak (ehm), ale na jednotku to nemá. Réžie sa prekvapivo chopil autor knižnej predlohy William Peter Blatty. Natočil taký temný a atmosférický film (s dobrou výpravou, niekoľkými pekne drsnými scénami a fajn kastigom v čele so sympatickým Georgeom C. Scottom z Podpaľačky a The Changeling), až je škoda, že sa réžii následne už nikdy nevenoval. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po nezdařilé dvojce velice příjemné překvapení. Autor Exorcisty W. P. Blatty se po minulém dílu asi pěkně zhrozil, takže si trojku natočil sám, a nutno říct, že se mu povedlo navázat na jedničku tím nejlepším způsobem. Sice už to není čistokrevný horor, spíše taková mysteriózní detektivka, ale tohle vůbec nevadí. Pátrání po brutálním vrahovi, co měl být mrtvý už třicet let, budí hrůzu svým nemocničním prostředí, kde dochází k novým vraždám, a kde se šílené babky prohánějí po stropě. Hlavní detektiv byl sympaťák, Brad Dourif slušně využitý, a krom vymítacího a trochu krvavého finále jsou tu dvě mimořádně povedené lekačky. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Oproti zmatené a přespříliš hýřivé dvojce je poslední díl skromnější, za to ale dokáže pořádně vyděsit. Temnou, katolickými motivy přehlcenou atmosféru sem tam prosvětlí záblesky pulpovní filmařiny - viz zabijácká důchodkyně lezoucí po stropě. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Co si budem namlouvat, zrovna vrchol kinematografie to není, nýbrž je to podruhý louhovanej odvar kultovního filmu. Ale právě jako takovej je mnohem obstojnější, než by se mohlo zdát. Dovedu si představit, že hodnocení mohlo bejt vejš, kdyby se ten film nespojoval s původním Vymítačem. Kladem je určitě zápletka s psychotickým vrahounem, která udrží pozornost, v některých chvílích i dobrá atmosféra čerpající z náboženských motivů a vyskytnou se i solidní hororový okamžiky, který nepostrádají budování napětí, takže to nejsou jen prachsprostý lekačky (jsou to vychytaný lekačky). I ten detektiv nebyl špatně obsazenej, zato jsem uvítala, že Brad Dourif si tentokrát nestřihnul nějakýho okrajovýho šílence, ale rovnou toho hlavního a scény s ním a detektivem patří k tomu nejlepšímu ve filmu. No, čekala jsem strašnou kravinu, takže jsem byla mile překvapená. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Starší skúsený detektív Lt. Kinderman vyšetruje brutálnu, rituálnu vraždu 12 ročného chlapca. Keď sa objaví ďalšia obeť s totožnými zraneniami, zdá sa, že v okolí riadi sériový vrah. Komplikácie nastávajú v momente, keď sa pri vyšetrovaní miest činov preukáže, že nájdené otlačky pravdepodobného páchateľa oboch skutkov nie sú totožné. Aby toho nebolo málo, v miestnej nemocnici na oddelení neurológie príde o život najlepší detektívov priateľ, katolícky kňaz z jedného z miestnych kostolov. Napriek mnohým náročným prekážkam, neostáva Kindermanovi nič iné, ako záhadného vraha zastaviť. Stopy jasne poukazujú na nemocnicu, kde napriek dohľadu polície čoraz častejšie dochádza k ďalším rituálnym vraždám. Kto z podozrivých je zločincom? Stará pani, trpiaca ťažkou demenciou, ktorá ledva kráča? Alebo snáď muž, neustále spútaný a uzamknutý v cele pre ťažkých psychiatrických pacientov? Lt. Kinderman si musí veľmi rýchlo uvedomiť, že ten koho hľadá, síce disponuje ľudskou tvárou, no už dávno nie je ľudskou bytosťou. Rozhodne viac krimi než horor. Až v úplnom závere sa divák dočká akého si nastolenia atmosféry. Pasáž exorcizmu slabá, jedna pekná gore scéna spolu s jednou lakačkou je pre mňa veľmi malá satisfakcia za takmer dve hodiny čumenia do blba. Najväčší problém samotného filmu je fakt, že sa jedná o pokračovanie slávneho Exorcistu. Kým ten bol komplet celý o vymetaní, tento sa prevažne zaoberá vyšetrovaním - 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní film, který tomu původnímu (na rozdíl od dvojky) ostudu rozhodně nedělá. Příběhově sice tak trochu kombinace Vymítače ďábla a Doteku Medůzy, ale komu by to vadilo, když je George C. Scott tak skvělý a hlavně atmosféra tak hustá! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dějově určitě sevřenější než nesmyslná Dvojka, ale i přesto že si to celé vzal na starosti duchovní otec originálu, se žádná paráda nekoná. Velmi slabá detektivka, horor ani náhodou. Další důkaz o tom, jak byl originál neskutečně nabušený. 30% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi zdlouhavý a utahaný příběh o kriminalistovi, který se musí v důsledku vyšetřování několika zvláště brutálních vražd postavit samotnému "satanovi"... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dost suverénní sequel, který události jedničky jen nudně nevykrádá a chaoticky neznásilňuje jako dvojka, nýbrž chytře rozvíjí v neokoukaném detektivním rámci. Jediné, co Blattymu jakožto scenáristovi i režisérovi tolik nefunguje, totiž tempo, je vynahrazeno snad všemi zbývajícími hororovými proprietami - atmosférou prostředí (v tomto případě hlavně psychiatrická léčebna), přesvědčivými herci i vynalézavou inscenací ve formě sérií často symbolických záběrů. Některé scény, jako ta ve zpovědní kabině, překvapují i dnes svou kreativitou a dokonce černohumorným rozměrem, a když už dojde na explicitní hororové momenty, je to dobové i nadčasové žánrové zlato - mluvím o gore efektech v závěru a pak o největší lekačce filmu, která je asi opravdu nejlepším ‘jump-scarem’ v historii filmu. Kdybych o ní už předem neslyšel a nevěděl, kdy má přibližně přijít, tak bych se asi opravdu posral. Moc pěkné překvapení, které tolik nehyzdí ani ta pomalejší závěrečná třetina a pár až moc za vlasy přitažených momentů, které chtějí soupeřit se symbolikou Williama Friedkina poněkud nešikovně. Pro hororové fandy naprostá povinnost už jen za geniální statickou sekvenci v nemocniční chodbě, kdy si nás režisér připravuje opravdu jak vepře na porážku.. 80 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Som unesený. Pre mňa ešte lepšie ako pôvodný Exorcista. Môže za to skvelý scenár plný úžasných dialógov a monológov a brilantná réžia, kde Blatty výborne ovláda hercov i prácu s kamerou. Veľký priestor dáva dlhým záberom, v ktorých pripravuje živnú pôdu pre strach, ktorý útočí na zosilnené vnímanie diváka podporené pochmúrnou ambientnou hudbou. Najlepším príkladom je vražda sestričky, ktorú osobne považujem za jednu z najgeniálnejšie nakrútených hororových scén. Od najmä spisovateľa Williama Petera Blattyho by som to nečakal. Jeho predlohu k prvému Exorcistovi som čítal a bola to nuda. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Přes dlouhé přemlouvání jsem se pustil do dalšího dílu exorcismu. Po obrovském zklamání a to druhém díle, přišlo menší zlepšení. Velká chyba byla délka a to 105 minut, protože se člověk ze začátku dost nudí. Hodně dlouho trvá než se vše rozjede. Minimálně do závěru nebo spíš kvůli závěru stačí počkat, protože ten stál za pochvalu. Kdyby se vše chytlo daleko dřív mohlo být hodnocení lepší, ale bohužel. Exorcist III je tedy o něco lepší než předchozí druhý díl, ale jedničce nesahá ani po paty.. 4/10 = 45% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Exorcist z roku 1973 je jedním z nejlepších hororů a musel ho vidět každej hororovej fanoušek. Dvojka je téměř odpadová záležitost a možná i proto jsem se do trojky nikdy nepuustil. O víkendu jsem ale na internetu četl článek. Cituji ,, Hororová streamovací platforma Shudder momentálně vydává dokumentární sérii 101 Scariest Horror Movie Moments. U této příležitosti padla na twitterovém účtu Shudder otázka, který jump-scare je podle uživatelů tím nejlepším. Přes dvě stovky lidí z řad hororových fanoušků a fanynek přispěly do diskuze, v níž se některé tituly – a především pak jeden konkrétní – opakovaly dost často na vyvození jasných závěrů. Lidé vyděšeně nadskakovali například u Čelistí, konkrétně u slavné scény, kdy se v děravém lodním trupu zjeví hlava zesnulého rybáře. Velmi účinnými lekačkami podle hlasujících disponují také první Vetřelec, Pátek třináctého, Věc, Kruh, found footage horor REC, Sinister, Insidious či seriál The Haunting – Dům na kopci. Všechna tato díla, jejichž názvy se zmiňovaly opakovaně, se ale musí sklonit před Vymítačem ďábla 3. Zde se odehraje legendární a po právu oceňovaná lekačka, která ve zmíněné diskuzi ukořistila více než čtvrtinu hlasů a v cinefilních kruzích jí rovněž náleží výsadní postavení".  Samozřejmě tam bylo i video té konkrétní scény (lekačky). A tak jsem se rozhodl, že třetího exorcistu risknu. Navíc i zdejší hodnocení naznačovalo, že by to nemusel být takovej průser jako dvojka. Teď už k filmu. Kdybych nevěděl že jde o The Exorcist 3 tak si myslím, že koukám na nějakou detektivku. Až na tu zmiňovanou lekačku a posledních pár minut to nemělo s hororem skoro nic společnýho. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Scény s Dourifom sú za päť hviezd, rovnako ako záver v cele. Inak ale opäť nechcene smiešne a Scott sa do hororu zúfalo nehodí. Na úrovni druhého dielu ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že William Peter Blatty šel úplně jinou cestou a Vymítač ďábla III by bez pojítek na první film obstál i jako samostatné dílo. On tak v prvopočátku byl i zamýšlen. George C. Scott je super tahoun a celý snímek prakticky stojí na jeho charismatu. Blatty dokázal natočit několik opravdu působivých hororových scén - třeba pečlivě budovaná sekvence na chodbě nemocnice je highlightem filmu. Režisér měl ovšem i takový zlozvyk, že se asi nedokázal tak úplně odtrhnout od svého spisovatelského já a nechával postavy odříkávat úmorně dlouhé monology a filozofické úvahy, a tak mezi nimi potom poměrně bledne a mizí původní děj. Když se k tomu pak přidá zásah studia a přilepení celé dějové linie s Nicolem Williamsonem a vymítáním, solidně se v tom divák začne ztrácet. Já bych byl zcela spokojen, kdyby tento snímek neměl s Vymítačem ďábla vůbec nic společného a byl nazván Legie podle předlohy. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Na třetím Vymítači nejvíce potěší, že se dějově výrazně liší od předchozích dvou (od prequelu samozřejmě také). O vymítání jako takové tu takřka vůbec nejde a celý film je spíše jakási hororová detektivka, odehrávající se převážně v psychiatrické léčebně. Oproti ostatním dílům jde o poměrně skromný a nenápadný snímek, prostý extrémní brutality, krve, nechutností a obscénností (žádnou masturbaci s krucifixem tu vážně nečekejte). Temná (či spíše potemnělá) atmosféra nechybí, ale za 105 minut toho ten film příliš nenabídne (a některé docela důležité detaily příběhu jsem ani moc nepochopil). Přesto se jedná o nejlepší pokračování Friedkinova původního filmu. 60 % ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Méně mluvení-doslovnosti (ostatně proč dobrovolně podceňovat inteligenci současného diváka) více konání a možná by se dostavila i atmosféra „zroditele“. Tenhle epilog k původnímu excorcistovi zůstal někde na půl cesty mezi bodrou konverzačkou a psychologickým krimi-thrillerem, kdy i ta vitální „pavoučí“ babča působí všelijak (úsměvně) jen ne děsivě. Spíš to vypadá na zoufalé hledání ztraceného (umělého) chrupu před večeří, než příprava na vraždu. Pokud máte smysl pro fantazii a k snímku přistoupíte jako k oddechovce pro pobavení, (tj. velmi volné adaptaci mixu Formanova Přeletu nad kukaččím hnízdem a Dotekem medůzy J. Golda) s pár světlými (žánrovými) záblesky a obstojnými hereckými výkony (kdy zejména duo G. S. Scott – B. Dourif se (vám) stará o určité napětí) zklamání nebude tak velké.V případě, že očekáváte (psychologický) horor (plnohodnotného pokračovatele), vemte snímek raději velkým obloukem. Originál je vždy pouze jeden, všechno ostatní už jsou pouze slabé odvary, ať louhujete sebevíc. Dvakrát, třikrát, čtyřikrát....? W. P. Blatty je možná zručný scénárista, ale režisér (což se projevuje zejména v budování (resp. její absenci) atmosféry, zcela určitě ne. W. Friedkin vládne nadále neohroženě dál. Možná (by) propěl(a) zcela odlišn(á) ý příchuť (náhled) http://www.csfd.cz/film/274022-vymitac-dabla/bazar/ Who knows.....? ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Po většinu času ucházející mysteriózní detektivka s několika roztomile úchylnými scénami, která navazuje na původní film pouze dějově, nikoliv stylově a ani zdaleka žánrově, se z nějakého mně neznámého důvodu v závěru překlopí v béčkový horor prezentující se kupou laciných triků a ohavně neumětelským finále, nad jehož trapností mi zůstává rozum stát. Slabé 2*. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z mála filmov, ktoré neviem ohodnotiť, respektíve mám zmiešané pocity, preto to dávam kompromisne nas tri hviezdičky: Ako horor to bolo dosť mizerné (akr taká klasická kriminálka kde je akurát páchateľom temná sila) a dialógy a scény týkajúce sa pátrania po démonovi boli občas nezmyselné, chaotické či mierne nelogické ALE niektoré režisérove nápady a réžia v niektorých scénach je (neviem, či zámerne, nechtiac alebo vďaka prirodezenému talentu) až prekvapivo nekonvenčná na to, že sa jdná o tretie pokračovanie komerčne úspešného horroru, navyše - dialógy medzi kňazom a jeho kamarátom detektívom či niektoré detektívové hlášky sú perly slova hodné možno aj do allenových či coenovských komédií. Naozaj zvláštny úkaz na filmovej scéne ()

Reklama

Reklama