Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Graveyard Shift
Trailer

Dva zaměstnanci továrny Bachman Mill jsou pověřeni vyčistit krysami zamořené sklepení výrobních hal. Nikdo však netuší, že krvežízniví hlodavci nejsou to nejhorší, na co mohou v podzemí narazit. (Davay Home Video)

Recenze (63)

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to tu zamorené krysami.“ – „To znie ako slogan roku, bejby.“ Nie je to žiadna ZELENÁ MÍĽA (vlastne ani CUJO...), ale tiež to má ďaleko od nevydarených kingovských mizérií NIEKEDY SA VRACAJÚ a CREEPSHOW 2. Dobre budovaná atmosféra, kingovské odkazy (Castle Rock), pôsobivé podzemné exteriéry, dobré ksichty (Brad Dourif ako expert na ničenie hlodavcov a jeho „vietnamský monológ“) a mal som pocit, že je to v rámci možností nie za každú cenu krvavé, ale ide o postavy a napnuté vzťahy (šéf fabriky by sa uživil ako hlavný zlosyn v jednej z tých lepších seagaloviek). Kingovu poviedku (vyšla v Kingovej kultovej zbierke Nočná zmena) mám rád a hoci som sa bál, že film bude myšie céčko, som rád, že som sa mýlil. A niekedy v budúcnosti sa k nemu rád vrátim. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený snímek - odehrávající se v tmavých podzemních šachtách, kde zlo čeká na káždém kroku. Další klasický horůrek z 90-tých let. Jenom bych dodal, že se jedná o zmutovaného křížence Netopýra a jen malinko Krysy (královna). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuhle Kingovu povídku mezi jeho nejlepší fakt neřadím a film je klasická nevzrušivá kingovská adaptace, jakých bylo v devadesátkách ve videopůjčovnách plno. Pochválil bych libou atmosféru hororového béčka přelomu 80. a 90. let, kameru za fajnové úvodní záběry mlýna, výpravu za exteriéry a interiéry mlýna a Stephena Machta, kterej je správnej shady boss. Dějově to ale dvakrát zajímavé není, hrdina i jeho představitel nevýrazní a vraždy/gore/monstrum taky slabé. Přitom tahle výprava do podzemních útrob krysami zamořeného starého mlýna sousedícího s hřbitovem měla potenciál na výživný horor, byť mě krysy nijak neodpuzují ani neděsí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Soubor Kingových povídek s názvem Noční směna patří k mým nejoblíbenějším knihám od něj a povídka nesoucí stejný název patří k mým nejoblíbenějším z jeho krátkých příběhů. Budu-li upřímná, ani jsem nebyla příliš zvědava, jaký bude její filmový přepis. Dle hodnocení jsem doufala v klasický béčkový průměr, a v tomto ohledu jsem nebyla zklamána. Poměrně přijatelné interiéry rozpadající se továrny, v jejichž hlubinách a za zdmi číhá cosi velkého, odporného a hladového. Atmosféra velmi minimální, stejně jako prvky napětí či strachu. Co je na tomto filmu asi nejvýraznější, je pro mě postava deratizátora v podání ďábelského Brada Dourifa. Ve svém debutu jako Billy Bibbit mě okouzlil a ráda ho kdekoliv uvidím. Scéna, kdy se svým šíleným zaujetím vypráví o krysách ve Vietnamu, je odzbrojující. Ten chlapík má jeden z nejdémoničtějších pohledů, jaké se na mne kdy z filmového plátna dívaly. "Splet jsem si Vás s krysou." - "To nejste první." ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Graveyard Shift" som videl už viac krát, ale nikdy mi to nejak nedávalo zmysel. Pochybujem, že to Stephen King napísal takto nezrozumiteľne. Pokiaľ ide o film tak môžem povedať, že sa jedná o priemerný horror, ktorý má zopár podarených scén, ale ako celok je to hrozne neprehľadné. Kde sa vzalo to divné monštrum pod starou továrňou? Prečo zostalo toľké roky neobjavené? Aké sú charaktery postáv z tohto príbehu? To sa zrejme dozviem, až keď si prečítam pôvodnú Kingovu literárnu predlohu. Možno potom zmením aj názor na tento film. // Dvadsať stranovú poviedku "Nočná smena" som si už prečítal, moje hodnotenie toho filmu to nijak neovplivnilo. Viac ako dve hviezdičky si nezaslúži. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jako, že často nevyhledávám krysí populaci, tak Noční směna mi úžasně sedla. Smrduté kobky a nekončící tunely, jenž jsou rejdištěm olysalých potvůrek nevzbuzují právě velkou důvěru. Snaha o nápravu vloženou do slizkých rukou deratizátora Clevelanda pro kterého je práce posláním, je prozatím marná; to je jasné každému kdo ho vidí. Ten hovnojed neúnavně a s urputným gustem po léta znečišťuje místní říčku těmi nejodpudivějšími splašky. Pelech (ne)korunované vládkyně textilního průmyslu dosahuje neúnosné hloubky vykutané snad přímo žíravinotvornými exkrementy. A v takovém prostředí mají ti nebozí dělníci něco vygruntovat. Jó, to všemocné odbory, už by s těma sviňuchama po zásluze zarejdili. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mě to snad bavilo více než před léty (kromě odporného dabingu, ale budiž). Větší nebezpečí než všudypřítomné krysy představuje tvor, který je tak detailně spoilerově popsán v obsahu. A musím říci, že jeho ztvárnění je velice dobré. Podle vzoru Čelistí a Vetřelce je vidět jen v náznacích až téměř do poslední chvíle, což příjemně stupňuje napětí a tříbí divákovu fantazii (pokud nezná povídku nebo nečetl zdejší obsah). Mechanické efekty jsou zkrátka realističtější než pixely. Pěkně udělaný je labyrint temných chodeb v podzemí, ze kterých čiší chlad, puch, hniloba a smrt. Starý hřbitov topící se v mlze je připomínkou gotických hororů. Gore sice není ohromující, ale drtička ukáže svoji sílu, krve dosti, obětí spousta a v titulcích by asi nemohlo býti: žádnému zvířeti (kryse) se nic nestalo, páč minimálně prak odvedl slušnou práci. Zvedám o jednu hvězdu. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

"V naší, v naší, v naší kolbence straší, tak honem domů braši, jsme v strašidelný kaši." Tak v téhle slušné adaptaci Kingova kraťasu o úklidu ve fabrice u hřbitova straší zaměstnance nejdřív zparchantělej parťák vyhazovem a potom všechny zúčastněné obrovskej krysopejr. Béčko jako řemen. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Průměrný zvířecí horor, klasické hororové béčko na motivy Stephen Kinga, kdyby nebyl jeho velký fanoušek tak dám jenom dvě hvězdy. Matka všech krys byla super :-) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

z tohto filmu čnie schématickosť a béčkovosť ako ostne z dikobraza, jediná dobrá vec - celkom slušne urobená potkania kráľovná (aj keď to teda potkanovi bolo podobné ako lečo ryžovému nákypu) - tam bola veľmi, veľmi málo, akoby sa autori nevedeli rozhodnúť, či je rok 1990 ešte doznievaním osemdesiatych alebo už začiatkom deväťdesiatych . . . nebyť titulku, že sa jedná o adaptácie kingovej (zrejme nejakej ranej) poviedky, ani by som neveril, že to je podľa neho, jedna z najslabších, aké som doposiaľ videl (ale ešte ma čaká Cujo a Bežiaci muž, tak nehádžem flintu do kukuričného poľa); ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kingovu povídku jsem četl a je pochopitelně lepší i jinak (a opět lépe) končí. Na druhou stranu nepatřím k těm, kteří by příliš srovnávali čtenářský a filmový zážitek, protože to prostě zkrátka a dobře nejde.   Líbila se mi tu špinavá a temná atmosféra textilky a jejího sklepení a líbily se mi krysy, ehm potkani a jejich královna.  Tempo filmu ale značně kolísá a většinu doby člověk sleduje jen špatné herce odříkávající hloupé repliky, jinými slovy se prostě tvůrcům nepovedlo úspěšně vyplnit Kingovu temnou povídku, která byla de facto pouze čistým hororem z děsivých katakomb nějakou smysluplnou vatou do klasického celovečeráku. Na druhou stranu poslední půlhodinka, tedy ta pravá noční směna,  má ty správné grády a souboji s "krásným" monstrem  se nedá nic vytknout.  Zatím sestupuji o tři patra níž... ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

S mauricem jsme v půjčovně vybrali čtyři videokazety s filmy natočenými podle Stephena Kinga. Půjčovna celkem ochotně přepsala tyto kazety za 210 korun do našeho vlastnictví. Pak už stačilo počkat až nebude kralovat zrovna nejlepší počasí, vychladit pár pivek, přibrat hudryho a náš soukromý Kingfest mohl začít. Prvním filmem byla Noční směna vyprávějící o americkém, nevzdělaném buranovi, který přijel do té nejzavšivenější díry na americké mapě, aby se nechal najmout despotickým majitelem prádelny. Jenže násilný vlastník není ten, kdo vládna ve sklepeních místní textilky, protože ta jsou okupována stovkami krys majících zde svojí královnu, která vypadá jako nemanželské dítě Batmana a obří krysy. Noční směna je velice špatně natočené béčko a je to škoda, protože film má dobře obsazené role (hlavně majitel a lovec krys), vystavění scén je působivé (jen mě rozčilovala ta kouřová mlha ve sklepeních), ale co na plat, když je to celé mizerně natočené, herci nic nehrají, gore efekty stojí také za pendrek a o scénáři nebo dialozích se nedá vůbec mluvit. Film spíše pobaví než vyděsí, ale za tu srandu mu dávám 2* Jako reklama na Pepsi dobrý:-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak povídka je samo sebou lepší, ale ani tenhle film bych nějak nechtěl hanit. Má sice své mouchy a občas je i nudný, ale už jsem viděl horší zfilmované kingovky. Tenhle film má v určitých momentech hodně dobrou atmosféru, napětí a pořádnou dávku krvavosti což se mi líbilo nejvíc. Ani samotné herecké výkony nejsou k zahození. Možná je jen škoda té nevyrovnanosti a hluchých míst. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra, z čeho všecho nejsou schopni udělat film. Dokonce i z ne moc povedené a nezajímavé Kingovy povídky.... A přesně, jak se dalo očekávat. Z Kinga si vzali jen název a námět, tak 60-70% děje filmu vymyslel scénárista a s Kingem nemá nic společného. A možná proto je to na rozdíl od původní povídky alespoň koukatelný, průměrný „monstermovie“. 2,5* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mám ještě na VHS. Tenkrát to byl super horor, dnes už jen vlažný thriller. Ale ta nostalgie zůstala. Podle Stephena Kinga. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď je škoda, že viac priestoru tu dostávajú ľudské charaktery a nie ten meganetopier, rozhodne ide o kvalitnú hororovú zábavu s výborným dizajnom jak monštra, tak dekorácií. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Becko jako hrom....ale ked porovnam hororove becka z 80. a 90. rokov s tymi dnesnymi tak je to predsa len ina liga (prak a plechovka od Pepsi rulez). Bolo to vcelku pozeratelne ale druhykrat by som do toho uz zrejme nesiel. Musim vsak vyzdvihnut slizkeho Brada Dourifa v ulohe deratizatora, ten bol skratka skvely. 55% ()

Reklama

Reklama