Reklama

Reklama

Noční směna

  • USA Graveyard Shift
Trailer

Dva zaměstnanci továrny Bachman Mill jsou pověřeni vyčistit krysami zamořené sklepení výrobních hal. Nikdo však netuší, že krvežízniví hlodavci nejsou to nejhorší, na co mohou v podzemí narazit. (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mě to snad bavilo více než před léty (kromě odporného dabingu, ale budiž). Větší nebezpečí než všudypřítomné krysy představuje tvor, který je tak detailně spoilerově popsán v obsahu. A musím říci, že jeho ztvárnění je velice dobré. Podle vzoru Čelistí a Vetřelce je vidět jen v náznacích až téměř do poslední chvíle, což příjemně stupňuje napětí a tříbí divákovu fantazii (pokud nezná povídku nebo nečetl zdejší obsah). Mechanické efekty jsou zkrátka realističtější než pixely. Pěkně udělaný je labyrint temných chodeb v podzemí, ze kterých čiší chlad, puch, hniloba a smrt. Starý hřbitov topící se v mlze je připomínkou gotických hororů. Gore sice není ohromující, ale drtička ukáže svoji sílu, krve dosti, obětí spousta a v titulcích by asi nemohlo býti: žádnému zvířeti (kryse) se nic nestalo, páč minimálně prak odvedl slušnou práci. Zvedám o jednu hvězdu. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Začátek devadesátek a tenhle surovej kousek, kterej jsem viděl v notně telecích letech. Osobně myslím, že tohle je značně underrated záležitost a to především pro svou parádní atmosféru, osmdésátkovou kameru a ony geniální analogový triky, kterých se neumím do teď nabažit. Sice pořádná akce vypukne až v samotném závěru, ale asi by jste si netipnuli, kdo tam celou dobu masakruje dělníky a bydlí pod hřbitovem.. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tuhle Kingovu povídku mezi jeho nejlepší fakt neřadím a film je klasická nevzrušivá kingovská adaptace, jakých bylo v devadesátkách ve videopůjčovnách plno. Pochválil bych libou atmosféru hororového béčka přelomu 80. a 90. let, kameru za fajnové úvodní záběry mlýna, výpravu za exteriéry a interiéry mlýna a Stephena Machta, kterej je správnej shady boss. Dějově to ale dvakrát zajímavé není, hrdina i jeho představitel nevýrazní a vraždy/gore/monstrum taky slabé. Přitom tahle výprava do podzemních útrob krysami zamořeného starého mlýna sousedícího s hřbitovem měla potenciál na výživný horor, byť mě krysy nijak neodpuzují ani neděsí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Graveyard Shift" som videl už viac krát, ale nikdy mi to nejak nedávalo zmysel. Pochybujem, že to Stephen King napísal takto nezrozumiteľne. Pokiaľ ide o film tak môžem povedať, že sa jedná o priemerný horror, ktorý má zopár podarených scén, ale ako celok je to hrozne neprehľadné. Kde sa vzalo to divné monštrum pod starou továrňou? Prečo zostalo toľké roky neobjavené? Aké sú charaktery postáv z tohto príbehu? To sa zrejme dozviem, až keď si prečítam pôvodnú Kingovu literárnu predlohu. Možno potom zmením aj názor na tento film. // Dvadsať stranovú poviedku "Nočná smena" som si už prečítal, moje hodnotenie toho filmu to nijak neovplivnilo. Viac ako dve hviezdičky si nezaslúži. ** ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Krysárna na motivy Stephena Kinga ve stylu 90-tých let. Do smrduté fabriky vedené úlisným majitelem, který zneužívá ženské osazenstvo nejen na nelidskou dřinu, nastupuje správňácký chlapík, jenž to nebude mít zrovna lehké. Čekají ho nelidská vedra, buranští kolegové a děsivé překvapení v podzemních tunelech pod fabrikou, kam jej posílá majitel ještě s dalšími pracanty provést generální úklid, jinak hrozí ukončení výroby. Tvůrce, ač se snaží sebevíce, nedokáže vybudovat tu pravou atmosféru, kterou mu interiéry podzemí nabízejí. Herecké výkony jednotlivých protagonistů odpovídají béčkovému ražení celého snímku. Kromě slizounského majitele, správňáka a bábovky, která se kolem něj začíná motat, dílko nabízí ještě jednu hlavní postavu a to démonického krysaře, jehož historky z Vietnamu a potažmo celé jeho ztvárnění jsou naprosto k sežrání. Krys si divák užije opravdu přehršel, hlavní monstrum je zdařilé a ukápne i kapka nějaké té krve. Příběh je celkem dobře vystavěn, ovšem, jak je již výš zmíněno, postrádá patřičnou atmosféru. U mě za tři hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Budova v podzemí, v ktorej sa dej odohráva, sa volá Bachman Mills, na počesť Stephena Kinga, ktorý písal aj pod pseudonymom Richard Bachman. (Kadas97)

Reklama

Reklama