Reklama

Reklama

Karneval duší

  • USA Carnival of Souls (více)
Trailer

VOD (1)

Mary má zřejmě štěstí v neštěstí - z autonehody, při níž umírá její kamarádka, vyvázne živá. Krátce na to se jí však život mění - bezdůvodně ji přitahuje opuštěný plážový pavilón, děsí ji všudypřítomný neznámý muž a i ve společnosti jiných lidí se často cítí osaměle. Mění bydliště a pokouší se utéct všem nočním můrám. Události tím dostávají rychlý spád a Mary zjišťuje, že před některými věcmi se skrýt nedá… (bebsie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Videl som farebnú verziu director’s cut. Asi životná práca režiséra Herka Harveyho, (ktorý si s chuťou zahral aj hlavnú zápornú úlohu) kamera a strih excelujú už od začiatku, v rámci vtedajších možností. Výzva na divokú jazdu, dve staré autá tlačiace sa o seba na úzkom moste. Pád auta do vody, smrť, pôsobivé úvodné titulky pri potope a nečakané znovuzrodenie, veľmi pôsobivý organ. Následná jazda autom má trochu viac záberov, ale strašenie nemŕtvymi v maskách poteší. „I not only drink really, I really drink!“ Noc a nasvietenie pumpy sú pôsobivé. Po ukázaní cesty sa strihom presúvame priamo do domu, ktorý hlavná hrdinka hľadala. Opakovaným výjavom nemŕtvych a záhad chýba gradácia (prešli sme 36 zo 78 minút), ktorá je len v paranoji hlavnej hrdinky, čo uberá obsahovej kvalite filmu. tá vizuálna je však stále výborná napríklad v scéne vychádzajúceho červeného slnka, ktoré zaleje krvou celý výhľad. Romantická línia má asexuálny podtext, tá mystery hororová atmosféru, ktorá sa stupňuje pomaly a dá sa napriek počiatočnej nepredvídateľnosti predpokladať. Film si cením, nezabrnkal však úplne na moje struny. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Carnival of Souls" patrí medzi tie filmy, ktoré budú mať vždy rezervované miesto v pomyselnej horrorovej sieni slávy. Je to čiernobiely snímok s tajomným príbehom, mrazivou atmosférou, pôsobivými hudobnými doprovodmi, výbornou kamerou a skvelou Candace Hilligoss v hlavnej úlohe. Na svoju dobu veľmi progresívne dielo. **** ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Moc povedený černobílý horor, v kterém je atmosféra budována hlavně depresivní hudbou (z velké části varhany), nebo úplným tichem, které narušují jen různé skřípavé zvuky. Herk Harvey je zajímavý režisér. Za svůj život točil jen samé dokumentární a krátkometrážní filmy a Karneval duší je jeho jediný celovečerní snímek. Je to na něm hodně znát. Kamera nám už od začátku přijde spíš dokumentární a snímání postav jakbysmet. Ze začátku jsem měl jisté pochybnosti, ale to se po několika minutách vytratilo a já se velmi dobře bavil. Úprava: Když na ten film zpětně vzpomínám, docela žasnu, jak až na mě zapůsobil, proto zvyšuji hodnocení na plný počet. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, který má velice zajímavý děj, který bohužel dost často zápasí sám se sebou a docela často se u mě dostavoval pocit nudy. Hlavně kvůli zdlouhavým zbytečným scénám, které stejně nic kloudného nepřinesly. Hudební doprovod a výkon hlavní herečky patřil k tomu nejlepšímu co bylo k vidění a slyšení. Na úkor malého rozpočtu se mi filmové efekty a masky moc nelíbili. Myslím si, že 50% je tak akorát. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Silné 3.5 Mám podezření (což částečně potvrzuje zdejší text či wikipedie), že se tímto velmi inspiroval Romero o 6 let později (kamera+hudba, kterou bych zvláště vyzdvihnul a která díky varhanním pasážím, dává vzpomenouti na mj. Eraserhead), byť pochopitelně s ne-duchařským námětem. Hl. představitelka byla zajímavá a stejně tak její, ve filmech obecně a u tohoto typu dívky/ženy, atypického povolání. Celkově to určitě (pro podobně naladěné diváky) stojí za to. Jen s tím šátkem na hlavě nemusela se ve 2.pol. producírovati. Vypadala, jak stará bába.:( A onen The Muž aka hl. Ghůl, co pronásleduje naši hrdinku svým mrtvolně bledým obličejem, jest samotný režisér.;-) Později se objevil i v Myerově, Dni Poté. Na pozdní večer, jak dělané. Jen mě trochu mrzí, že jsem pointu uhodl v pol. a ona se potvrdila. Což jest můj problém, nikoli filmu. Pozn. je určitě dobře, že byl tento film restaurován, ale nedovedu si ho představiti v barvě. I ta Romerova, Noc Oživlých Mrtvých, byla barvou naprosto sprasená. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Rozpočet filmu bol 33 000 dolárov. (Dzusta)
  • Po uvedení byl film kasovní propadák. Agent herečky Candace Hilligoss ji po zhlédnutí filmu dokonce odmítl dále reprezentovat. Svůj fanouškovský základ si získal až později a roku 1989 byl dokonce restaurován a kolorován. (Mr. Filuta)
  • Natáčení trvalo pouhé tři týdny. (Holina)

Reklama

Reklama