Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

T2 

všechny recenze uživatele

Na prekvapenie je príbeh o strážcovi nemocnice a jej temných zákutiach zaujímavý, dokonca zručne natočený kde miestamy slušne stúpa napätie a navodí sa dosť hustá až skľučujúca atmosféra aká sa len málokedy vo filmoch docieli. Možno trošičku málo doladiť príbeh aby to nebolo miestamy také bezhlavé a ju tu strhujúci thriller ale aj tak v celku je to slušný nadpriemer s výborným hereckým prejavom od vyplašeného strážcu Ewana McGregora a jeho bláznivého kámoša Josha Brolina. ║Rozpočet $-milionovTržby USA $1,179,002Tržby Celosvetovo $- ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Thriller, který se snaží děsit i tam, kde to není na místě. Většina „napínavých“ scén nemá vyvrcholení. Hudba je dobrá a napínavá, někdy ale přehání a mate svým napětím až moc. Každá procházka Ewana po márnici, je patřičně děsuplná, i když se nic nestane. Scény, kde se něco skutečně děje a jen se neklame tělem, jsou zajímavé. Z hlediska kriminálního je děj skutečně patřičně zamotaný, podezřelých několik a výsledek překvapivý. Dost se mi líbil Ewan MacGregor, hrozná je Patricia Arquette (myšlen nyní zevnějšek), kdo jí takhle chudinku nalíčil, navíc nemá moc prostoru pro hereckou akci. Nick Nolte je patřičně uměřený, zajímavý ale moc není. Vůbec mě nezaujal Josh Brolin jako Ewanův kamarád. Docela vtipná mi přišla scéna rozhovoru Ewana se štětkou Joyce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

STRÁŽCA MŔTVYCH je najlepší vo chvíľach, keď ukazuje pracovnú smenu nočného strážnika. Napríklad, keď Ewan McGregor sedí za stolom, jediným osvetleným miestom v budove, dá si z uší dole slúchadlá, započúva sa do ticha, fantázia mu pracuje na plné obrátky a čím je väčšie ticho, tým má väčší pocit, že v tme, kúsok za ním, niekto stojí, niekto s chorými myšlienkami a nožom. Atmosféra miesta, ktoré je desivé aj za denného svetla, je zvládnutá krásne. Bohužiaľ, scenár za veľa nestojí (napriek tomu, že na ňom - neoficiálne - pracoval Steven Soderbergh), nehovoriac o nezvládnutom konci a predsa len dosť zvláštnemu mixu úchylných scén a "obyčajného" trileru so serial killer a s atmosférickým hororom. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný emotivní thriller s hororovými prvky ..Dusná atmosféra nočních reálů pochmurné nemocniční budovy, dovedné manipulování s napětím a falešnými stopami. Velmi kvalitním prvkem filmu je i samotná živá hudba..Nevím, co máte proti samotnému dramatickému finále, podle mého se povedlo a zas tak průhledné a laciné nebylo..Tipoval jsem tři osoby a nakonec jsem se zmýlil. :-( Povedený film v hlavní roli s Ewanem McGregorem (student práv Martin) a Nickem Noltem (detektiv Cray), který nepředvedl zas až tak vyjímečný výkon, ale strach a nejistota z něj opravdu sršely..Dobrá byla i labilní sedmnáctiletá prostitutka Joey (Alix Koromzay) ve scéně v restauraci:-) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jen stěží se dá tohle považovat za horor, spíše bych to nazval dramatickou detektivkou. Každopádně zde bylo jisté kouzlo a Josh Brolin zahrál parádního floutka a Ewan taktéž skvělý jako vždycky. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavné dílko s výborným McGregorem, který pobaví obzvlášť ve scénkách ukazujících, jak si krátí dlouhou chvíli v márnici. Jinak se ovšem nic nového nekoná, zase tu máme masového vraha, zase tu máme hlavního hrdinu jako hlavního podezřelého, zase se svaluje vina na všechny možné a nemožné postavy, ale tentokrát se pravdu dozvíme skoro půl hodiny před koncem a rozhodně nijak překvapivá není, takže posledních cirka 20 minut už za moc nestojí a na žádný další, konečný zvrat nečekejte, protože nepřijde. Ale jinak "příjemný" horor na páteční večer jak vyšitý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z restů let devadesátých. První polovina je moc fajn. Student práv se nechal zaměstnat jako noční hlídač v márnici. Možná trochu děsivé místo, ale zase klidné, ideální pro studium posledního ročníku. Jenže tou dobou do márnice pár kusů zajistil i brutální vrah, který děsí veřejnost, podivínského detektiva a přitahuje i mladíkova morbidního kamaráda. Výsledkem je temný thriller s několika podezřelými, se silnou atmosférou daného místa, plný dlouhých opuštěných chodeb, na kterých problikávají zářivky a divák se děsí toho, co ukrývají další metry. Jenže druhá půlka by si zasloužila méně děravý scénář i silnější finále, u kterého tvůrcům došel dech a nápady. Naštěstí se Ole Bornedal brzy vrátil domů do Dánska, kde mu tvorba (Zbav nás od zlého, Tak trochu jiná love story) svědčí líp. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Martin je mladým študentom medicíny. Nakoľko je pre neho každá koruna dobrá, rozhodol sa, že si nájde brigádu na nočné smeny v nemocnici. Hneď po prvej službe si uvedomuje, že táto práca nie je pre neho. Navyše na miesto nastúpil v nesprávnu dobu. V meste riadi sériový vrah, ktorého všetky stopy vedú do nemocnice. Veľké sklamanie zo sľubného začiatku. Takmer bez napätia s minimálnym počtom scén, ktoré by aspoň z časti nahnali strach. Ako sa nejeden krát preukázalo. Remake nič pozitívne nepriniesol. Práve naopak. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ole Bornedal prichádza s remakom vlastného filmu. Podarená atmosferická záležitosť odohrávajúca sa v márnici, ktorej neublíži ani to že tušíte hneď od začiatku kto je vrahom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chceš, abych dělala mrtvou? Tak já pro tebe budu mrtvá...uááááááááááááááá! Chcíp." Před lety se mi tenhle thriller líbil více, ale pořád je to obstojná zábava. Původní Nightwatch jsem neviděl a ani se na něj nechystám, jelikož k severské produkci (té, co spadá do kategorie thriller/horor) jsem poněkud chladný. Thrillery mám raději z Anglie a horory rovněž, byť jim velice silně konkurují ty z jihu Evropy. Seveřani jsou prostě divní. Dobré herecké obsazení, výborná hudba i kamera. Slabinou jsou místy utahané pasáže, kdy se místo napětí nudíte. Ano, procházet dvakrát za sebou celou budovu, to jednoho utahá. Samozřejmě se nabízelo pěkné gore, ale to se pro tehdejší americký střední proud nehodilo. Nick Nolte je skvělý! Dokáže hrát jen mimikou obličeje a člověk hned ví, co bude následovat. Škoda příliš brzkého odhalení vraha, či nenápadité hry kočky s myší... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia zručne pracujú s dlhoročnými atribútmi žánru. Manipulujú s napätím, naznačujú falošné stopy a zručne ťažia z atmosféry nočných areálov pustých priestorov márnice. Nevyhýbajú sa ani drsnejším scénam, ktoré však k thrilleru patria. Zaujímavou zložkou je hudba, zjavne odvodená zo soundtrackov Hitchcockových filmov. V hlavných úlohách napínavého thrilleru o pátraní po masovom vrahovi uvidíme Ewana McGregora, Patriciu Arquette a vo vedľajšej úlohe exceluje Nick Nolte. Sugestívna, dnes už obstarožná snímka z odľahčenej márnice, plná vtedy ešte nedotknutej známej hereckej smotánky, s klamným odhadom skutočného vraha, s napätím už v počiatku. Podobný príbeh ste už mohli vidieť, ale aj tak je na film príjemné pozeranie a vo svojej dobe to bol možno trhák, ale dnes s množstvom podobných titulov stráca, ale aj tak sa k nemu rád niekedy vrátim. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby měla moje televize vystudovanou medicínu, mohla by mně během filmu vytrhat krční mandle, jak jsem si na ní nudou otevíral hubu. Nejvýživnější na tom všem byl hezoun Nick Nolte a jeho precizní schopnost vymýšlet si repliky před kamerou z patra. Teda já alespoň doufám, že to tak bylo. Jestli zjistím, že svůj text znal předem a měl ho dokonce naučený, poputuje Hlídač mrtvých bez pardonu mezi smetí. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Názorný příklad dokonale zabitého skvělého potenciálu originálního márnicového hororu. Dokud se buduje atmosféra a polehoučku se začínají zjevovat mrtví, je vše v naprostém pořádku. Jakmile od poloviny filmu začne detektivní pátrání, začne se vše zbytečně zamotávat a objeví se zcela lidský záporák, jde všechno do kopru. Škoda. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro svůj zámořský debut zvolil dánský režisér Ole Bornedal temný thriller, který je vedle zajímavého hereckého obsazení také lákavý jako tipovačka, kdo je tajemným sériovým vrahem. Bornedal si uměl vyhrát s vizuálem i obrazovými kompozicemi, dal prostor působivým kamerovým nájezdům a z herců dostal maximálně dobré herecké výkony. Scénář ho však přece jen limitoval, a v režii někoho horšího, by vynikla právě jeho průměrnost. Bornedal ji zamaskoval více než zdatně a výsledkem je působivý thriller, který na první zhlédnutí funguje velmi obstojně, ačkoliv chce být děsivější, než ve skutečnosti je, a v některých pasážích nepříjemně nudí. 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní film. Neptejte se mě proč ale já jsem originál ještě neviděl, a to i přes to že se mi doma válí aspoň dva roky. A při tom mě láká prakticky každý týden abych se na něj podíval. No a z nějakého důvodu jsem šel zkouknout jeho mladšího bratříčka a dost mě bavil. Prvních 45 minut jsem nevěděl jestli se rozjede duchařina nebo ne. Nakonec se rozjel velmi solidní teror film. Atmosféra nemocnice se dala krájet a byla fakt parádní. Dokázala dokonce vystrašit. Sice se ke konci ztratila ale konec kterej mě dokonale napjal mě překvapil. Herci včetně McGregora byly výborní jen postava Reillyho která byla sice důležitá mi přišla až zbytečně v pozadí. Celkově parádní film, kterej má trošku zkaženej prostředek. Ale rozhodně překvapení. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se od Ole Bornedala dočkal trochu většího zklamání, já věděl proč kolem tohohle jeho remaku vlastního filmu chodím po špičkách, i když je zaplněn excelentním hereckým ansámblem, ach jo. No nakonec jsem neodolal a Hlídače si pustil...Ole, Ole proč tohle vzniklo, pro prachy, pro "slávu" za velkou louží ? On Hlídač mrtvých se vlastně až na tváře v ničem neliší od původního filmu, pokud byste si oba pustily na dvou přehrávačích společně, tak můžete bezpochyby přepínat a v klidu je dokoukáte, nečeká Vás žádná nová přidaná hodnota, nic alespoň trochu odlišného, prostě je to to samé. Nattevagten nebyl žádný zázrak a Hlídače mrtvých nevytrhlo ani těch několik přítomných hereckých es, z kterých stejně víc než za starou bačkoru stál jen Nolte a to ještě s odřenou podrážkou. I ta ruka v márnici tady stála za hovno..ach jo, zase jsem sprostej a to jsem tady nechtěl použít žádný vulgarismus, do prdele už se mnou, tak příště ... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Všechny scény v budově, kde Ewan McGregor pracuje, mají skvěle hustou atmosféru. Zbytek (s výjimkou Joyceina bytu) je bohužel, co se atmosféry týká, ve vakuu. Výsledek je pak pouhým mírným nadprůměrem. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Náhodou celkom dobrá vecička. Ewan McGregor ma svojou postavou totálne desil. Lepšie povedané v živote by som sa nechcel ocitnúť v jeho koži. Patológia, odporne dlhé chodby, tma, desivé červené poplašné svetlo keby sa náhodou mŕtvola prebrala atď. Morbidné, fungujúce, mrazivé.. ()

Reklama

Reklama