Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý student práv si přivydělává v nemocnici, kde pracuje jako noční hlídač. K jeho smůle se jeho nástup do práce kryje se dnem, kdy neznámý sériový vrah začne terorizovat město. Všechny stopy totiž vedou právě k němu. Policie stahuje smyčku a on se stává hlavním podezřelým. Aby očistil své jméno, musí si zachránit život: pravý vrah je mu totiž v patách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

akisha 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavné dílko s výborným McGregorem, který pobaví obzvlášť ve scénkách ukazujících, jak si krátí dlouhou chvíli v márnici. Jinak se ovšem nic nového nekoná, zase tu máme masového vraha, zase tu máme hlavního hrdinu jako hlavního podezřelého, zase se svaluje vina na všechny možné a nemožné postavy, ale tentokrát se pravdu dozvíme skoro půl hodiny před koncem a rozhodně nijak překvapivá není, takže posledních cirka 20 minut už za moc nestojí a na žádný další, konečný zvrat nečekejte, protože nepřijde. Ale jinak "příjemný" horor na páteční večer jak vyšitý. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní film. Neptejte se mě proč ale já jsem originál ještě neviděl, a to i přes to že se mi doma válí aspoň dva roky. A při tom mě láká prakticky každý týden abych se na něj podíval. No a z nějakého důvodu jsem šel zkouknout jeho mladšího bratříčka a dost mě bavil. Prvních 45 minut jsem nevěděl jestli se rozjede duchařina nebo ne. Nakonec se rozjel velmi solidní teror film. Atmosféra nemocnice se dala krájet a byla fakt parádní. Dokázala dokonce vystrašit. Sice se ke konci ztratila ale konec kterej mě dokonale napjal mě překvapil. Herci včetně McGregora byly výborní jen postava Reillyho která byla sice důležitá mi přišla až zbytečně v pozadí. Celkově parádní film, kterej má trošku zkaženej prostředek. Ale rozhodně překvapení. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro svůj zámořský debut zvolil dánský režisér Ole Bornedal temný thriller, který je vedle zajímavého hereckého obsazení také lákavý jako tipovačka, kdo je tajemným sériovým vrahem. Bornedal si uměl vyhrát s vizuálem i obrazovými kompozicemi, dal prostor působivým kamerovým nájezdům a z herců dostal maximálně dobré herecké výkony. Scénář ho však přece jen limitoval, a v režii někoho horšího, by vynikla právě jeho průměrnost. Bornedal ji zamaskoval více než zdatně a výsledkem je působivý thriller, který na první zhlédnutí funguje velmi obstojně, ačkoliv chce být děsivější, než ve skutečnosti je, a v některých pasážích nepříjemně nudí. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

STRÁŽCA MŔTVYCH je najlepší vo chvíľach, keď ukazuje pracovnú smenu nočného strážnika. Napríklad, keď Ewan McGregor sedí za stolom, jediným osvetleným miestom v budove, dá si z uší dole slúchadlá, započúva sa do ticha, fantázia mu pracuje na plné obrátky a čím je väčšie ticho, tým má väčší pocit, že v tme, kúsok za ním, niekto stojí, niekto s chorými myšlienkami a nožom. Atmosféra miesta, ktoré je desivé aj za denného svetla, je zvládnutá krásne. Bohužiaľ, scenár za veľa nestojí (napriek tomu, že na ňom - neoficiálne - pracoval Steven Soderbergh), nehovoriac o nezvládnutom konci a predsa len dosť zvláštnemu mixu úchylných scén a "obyčajného" trileru so serial killer a s atmosférickým hororom. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je aspoň thriller jak se patří. Výborně zde hraje můj oblíbenec, "skotský obojživelník" Ewan McGregor stejně jako Nick Nolte, na kterého jsme zvyklí většinou jinak, tj. v jiných rolích. Ukázal, že je ale opravdu téměř univerzální a zvládne cokoliv. Přesvědčivé výkony podali i Josh Brolin a Patricia Arquette. Verdikt: 3* a 70 %. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (6)

  • Na záhadné fotografie na nástěnce je Lewis Thornton Powell, který byl komplicem Johna Wilkese Bootha, při vraždě amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Stejná fotografie byla použita i v původním filmu Nattevagten (1994). (Chatterer)
  • Jméno herce Johna C. Reillyho se neobjeví ani v úvodních, ani závěrečných titulcích, přestože hraje důležitou vedlejší postavu zástupce inspektora. (=woody=)
  • Film je americkým remakem o tři roky staršího dánského Nattevagten stejného režiséra. (oLí)

Reklama

Reklama