Reklama

Reklama

MasterChef Česko - Série 6

(série)
Soutěžní / Reality-TV
Česko, 2022 (Alternativní 32x80 min)

Obsahy(1)

Na začátku byly stovky nadšených amatérských kuchařů, na konci bude jeden splněný sen. Oblíbená kulinářská show MasterChef Česko se vrací na televizní obrazovky a přinese řadu nových výzev. Už osvědčená porota ve složení Přemek Forejt, Radek Kašpárek a Jan Punčochář bude mezi nadšenci do vaření opět hledat toho nejlepšího, který na konci získá vytoužený titul a s ním i výhru 1 milion korun. Každá řada soutěže MasterChef je něčím nová a jedinečná. Přirozeně se proměňuje finálová šestnáctka, stejně tak však na soutěžící čekají nové, pokaždé trochu jiné výzvy, které prověří jejich schopnosti. V letošním ročníku nebudou chybět oblíbené testy znalostí i chuti, stejně jako master class se zajímavými hosty nebo venkovní výzvy v neobvyklém prostředí. Navíc se letošní ročník mnohem více zaměří na lokální suroviny dostupné v našich zeměpisných šířkách. To první, s čím každý z uchazečů o titul MasterChefa do soutěže vstoupí, přitom bude jídlo, které ho jako osobu nejlépe vystihuje. Princip soutěže zůstává stále stejný. To znamená, že z castingů nejprve vzejde zhruba třicítka soutěžících, kteří se následně utkají o místa ve finálové TOP 16. Tři posty přitom budou od samého začátku obsazeny, protože každý z porotců má k dispozici zlatou kartu, kterou může soutěžícího poslat z castingu rovnou do hlavní soutěže. A byl by hřích ji nevyužít. (TV Nova)

(více)

Recenze (24)

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roman Staša bydlí Napajedlích u nás na Slovacku. Spolupracovnice je jeho sousedka. Celou tuhle komedii jí popsal jako naprostou iluzi pro diváka. Soutěžící vaří jeden pokrm až 3.hodiny pod vedením několika  specialistů a šéfkuchařů. Oni jim ty jídla vymýšlí a radí při vaření. Vše se pak  pečlivě sestříhá a podá divákovi na stříbrném talíři. Jde to vidět i při pozorném sledování. Před 10.s bylo ještě jídlo na pánvi a těsně na čas je krásně nazdobené a připravené pro porotu. 0/10 ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Možná by se dalo říct, že jsem fanouškem, ale už i já cítím, že to by to chtělo něco nového. Dát si delší pauzu, vyměnit porotce, pohrát si s formátem….prostě něco. Falešná realita válcuje všechno okolo už příliš okatě. Máš od narození tři ruce - postupuješ, jsi z jedné dvacetišestiny Eskymák – postupuješ, tvůj skautský vedoucí ti šahal, kam se nemá – postupuješ. Motáme se pořád v tom stejném talíři…..tohle ani nebudeme ochutnávat….máte poslední minutu….nevím jestli to stihnu (nebojte, vždycky to stihnou)….řekl jsem si, že budu riskovat….ruličky do ručky (pardon, to je zase jiná pohádka)…..vaří se dokola podle toho stejného receptu a i dobrého jídla se dá lehce přejíst. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mála českých reality show, které stále pravidelně sleduju, zase dospěla do svého prozatímního konce, já ale cítím, že pro mě definitivního. Už mě ten plochý mustr nějak omrzel, sice se i tentokrát objevilo pár soutěžících, kterým jsem upřímně fandil, jinak bych ale rád úterní a středeční večery věnoval nadále něčemu hodnotnějšímu. ()

borohub 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, že jsem zapomněl ohodnotit Masterchefa 6, to by ale byla velká chyba to takto nechat, takže alespoň teď k tomu napíšu pár hřejivých lidských slov. Většinu jsem toho už zapomněl, tak nejspíše budu dost stručný. Kdo viděl předešlé díly, tak vesměs asi nemohl být překvapený, protože se nějaké novinky nekonaly, ovšem výzvy mi přišly hodně zábavné, nepřišlo mi to ani nějaké moc natahované (což byl problém u některých z předešlých sérií). Soutěžící se vesměs povedli - resp. v předchozích dílech mě většina soutěžících srala a fandil jsem pár jednotlivcům, tady to bylo naopak (takže jsem fandil většině a pár jednotlivců mě sralo). Asi jediný vřed na téhle jinak dobré sérii je ta love story Vojta + Betty (kterou samozřejmě hodně nafukovala Nova). Myslím si, že něco takového do podobných soutěží nepatří. Každopádně jasně, je to primárně reality show, i negativní reakce je reakce a to byl asi účel. Škoda. Nebýt toho je to fakt super série. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád nezapomínejme na to, že tu byla ještě verze z roku 2012 s velmi nesympatickou trojicí porotců a „moderující“ Danielou Peštovou. O tři roky později na to šli tvůrci pořadu jinak, ubylo přehrávání i ponižování amatérských soutěžících a přibyla přirozenost. Ovšem skutečně příjemná atmosféra přišla až s triem Forejt, Punčochář a Kašpárek. Je moc fajn, že za senzacemi honící se Nova našla překvapivě solidní balanc mezi originálem a potřebami domácího prostředí. I když je mi jasné, že to, co se odehrává ve studiu, bude poměrně vzdálené realitě (minimálně tam bude spousta „rádců“ a víc času na přípravu/promyšlení si receptu). Nicméně po vítězství sedmnáctileté studentky Kristíny, vychechtaného kondičního trenéra Romana, další Slovenky Besky se tentokrát nový svět otevřel svéráznému Martinovi. Ano, i já si něj déle zvykal, ale nakonec pohoda, jeho hlášky neměly chybu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Martin je první MasterChef, který vyhrál jak svou bagetu, tak celou soutěž. (griph)
  • Třetí venkovní výzva se odehrála v mateřské školce V Benátkách v Praze 4. Jednalo se zároveň o halloweenský speciální díl. (DominatorCZ)

Reklama

Reklama