Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lesáci najdou ráno v lese zastřeleného myslivce, shodou okolností známého advokáta Mareše, který má v nedalekých Hamrech chatu. Mareš žil ve formálním manželství, měl milenku a syna, který studuje v Anglii. Rozhodně ho však neprovázela nejlepší pověst, šel takzvaně „přes mrtvoly“. Jeden z postižených klientů se mu možná chtěl pomstít, jako podezřelý se však překvapivě ukáže i jeho partner v advokátní kanceláři. Anebo je za jeho smrtí žárlivý manžel jeho milenky? (TV Nova)

(více)

Recenze (11)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ Holub? No to si snad dělaj srandu. Zbytek byl oproti dvěma dílům docela dobrý, hodně záběrů ze Šumavy a vyšetřování mělo spád, až do chvíle nálezu pornovidea holky, co byla asi o 10 let starší než prostředí kam jí filmaři zařadili. A ten ťuplas, co má sklárnu, hrozný dabing a hloupý úsměv každý díl srazí o 2 hvězdičky dolu. Jinak mají ty díly vlastně hodně společného, vraždu provede většinou chudák, kterému někdo ublíží a vám je ho vlastně líto. ()

janinka123 

všechny recenze uživatele

Buď se mi to zdá nebo jsem dospěla, ale přijde mi, že Policie Modrava šla do kopru. Jistě, nikdy to nepatřilo k nějakým chytrým detektivkám, ale teď se to opravdu nedá brát vážně. Dialogy jsou špatné a absolutně nepřirozené, spojení několika případů do jednoho dílu také moc nepomáhá a navíc ještě ten vztah Jany Vinické (já osobně ji přezdívám "zdravim majore") s tím vysmátým nadabovaným Němcem se fakt nedá. Asi mě bavilo, když tam bylo víc těch postranních věcí, než jen suché vyšetřování (hodiny němčiny...). ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrovna u dílů Modravy bych nemusel zanechávat komentáře, protože se tu budu jen točit v kruzích, s tím kvůli čemu na seriál stále koukám. U předchozího dílu jsem byl aspoň trochu zaháčkován, ten dnešní ale zase absentoval krkolomné dětinské dialogy, takže si díly nemají co vyčítat a náleží jim stejné hodnocení. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou díly, kdy je vám vysloveně líto vraha, protože naprosto chápete jeho motivaci. Tenhle díl se sice trochu opakuje (viz. onen zavražděný guru) a ctihodný právník, okrádající klienty své kanceláře, ale budiž. Ony ty případy (a nejen tady) jsou všechny na jedno brdo. Holt to nejsou temné severské kriminálky (ve skutečnosti úplně stejně nepravděpodobné příběhy, postupy a často i fabulace, na které na Modravě nemají, ani kdyby se rozkrájeli). Karel Čapek napsal, že smyslem detektivky je rozklíčovat tajemství a předat pachatele spravedlnosti), ale rozhodně to ani tady, ani u oslavovaných Případů 1. oddělení (které už taky poněkud ztrácejí na kvalitě) není ani hvězdný biják ani hluboce objevné dílo. Kdybych si měl vybrat mezi oním dánským Případem Ponorka a Modravou, zvolím jednoznačně druhé. Inu, nejsem dost in, free a cool... ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama