Myung-hoon LeeObsahy(2)
Z bývalého agenta se stal manžel v domácnosti. Za ženu má detektivku, která o jeho minulosti nic netuší, dokud nezjistí, že se zapletl do nebezpečné mise. (Netflix)
Videa (1)
korejská variace na Mr.&Mrs.Smith, kdy ona je drsná policistka, která všechno vyřeší, ale zároveň netuší, že její manžel toho času pod pantoflem je bývalý agent. Mise napříč je klasická korejská akční komedie s pro ně typickým humorem, která má slušné tempo a jako jednohubka na odpoledne funguje úplně v pohodě. Kdo má rád korejskou oddechovou tvorbu, tak si klidně může hvězdu přidat...60% ()
Svižná akční oddechová komedie. ()
Taký mišmaš Mr. & Mrs. Smith a True Lies na kórejský spôsob. Najlepšie funguje komediálna stránka, ktorá ma neraz rozosmiala. Hlavne to neustále pátranie manželky po aférke jej manžela plne dvojzmyselným situácií. Ale všetko je samozrejme inak. Manžel je bývalý elitný agent a zapletie sa do prípadu, ktorý rieši aj jeho manželka. Tá detektívna stránka bohužiaľ kvalitatívne za komediálnou zaostáva a miestami je to zbytočne naťahované a postupne stále viac prekombinované. Je tu aj dosť akcie a aj keď je oldschoolová a žiadny neprehľadný digibordel sa nekoná, tak je len priemerná. Vidno, že to natočil debutant. Asi najviac ma bavila naháňačka s hovnocucom, ktorá je srandovná. Celkovo je to taký v každom ohľade nevyrovnaný mišmaš, ale vlastne ma celý čas bavil a určite si to niekedy pustím znova. 6/10. ()
Fajnová akční komedie plná klišé včetně toho jednoho z největšího (stačí spolu zabít pár hajzlů - nejlepší manželská poradna), která ale i tak skvěle funguje. Ano, nejdřív ze začátku si to skvěle hraje s genderovým stereotypem nejenom v manželství i v práci. Přeci jen, tenhle manžel v domácnosti si nestěžuje, že jeho manželka se chová jako chlap a dělá jenom věci jako chlap, jak doma, tak v práci, kde jsou s tím taky ok (byť v realitě by jí za tohle chování rozhodně vážně nebrali). Proto to bylo vtipný, možná místy občas i dost ujetý. Prostě mě tenhle druh humoru sednul. Protože v první polovině dost solidně baví během budování do druhé velice akční poloviny. Přesto se tady nic nezastaví ani na jedinou minutu, pořád se něco děje a příjemným tempem to směřuje ke konci, který je překvapivě pod dvě hodiny. Vlastně to působí skoro jako starý dobrý 90² akčňák (má to 100 minut, takže vlastně jenom hodinu a půl čistýho času), který nemá potřebu vymýšlet cokoliv nového nebo kličkovat a jde se na klasiku: a) On má nějakou ženskou, jinak to smysl nedává! b) Sakra, proč raději nemá nějakou ženskou! c) Tak fajn, tak je spolu teda všechny vykosíme! Nic komplikovaného tady není a to je moc fajn. Prostě vyřešit problém, udělat si z toho legraci a nakonec ruku v ruce odejít směrem k duze. Skvěle natočený, fajnově zahraný, humor top, hudba sedící do děje a akční scény příjemně koukatelný. Pokud má někdo rád akční komedie, Mission Cross skvěle splňuje všechny parametry téhle žanrovky. Místní hodnocení mě zatím lehce mate, ale jak na to koukám od pátku to jde pořád lehce nahoru, tak uvidíme, kam až se to vyškrábe :) ()
Ajaj, zase jsem se jednou dopustil školácké chyby. V poslední době jsem viděl několik korejských kriminálek, které se ukázaly být vcelku vydařenými pohyblivými obrázky, a tak jsem si dnes dal další Hyundai snímek s kriminálně- špionážní zápletkou, aniž bych si ve své roztržitosti uvědomil, že jde zároveň o komedii. A tahle záležitost se taky od samého začátku jako typická korejská komedie chovala. Jinými slovy- bylo to příšerné. Korejské humory jsou někde úplně jinde než ty evropské a já mám kolikrát problém i s některými evropskými, takže to pro mě byl tvrdý náraz do zdi. Herci srdnatě přehrávali a pitvořili se přesně tak, jak to má tamější publikum v oblibě, scénář přišel se záplavou stupidit, vlastním dějem počínaje a dialogy konče, a příhody agenta "Hospodyňky" a policistky "Druhé nejlepší v celé Asii" mě tak nemohly příliš oslovit. No, ale viděl jsem i horší zvěrstva, takže odpadovat nebudu. / Poučení: Vyvaruj se střelby na fekální vůz. ()
Photo © Netflix