Reklama

Reklama

Newmanovy modré oči

(TV film)
  • Francie Paul Newman, derrière les yeux bleus (více)

Obsahy(1)

Portrét legendárního amerického filmového a divadelního herce a režiséra... Krása, mužnost, inteligence a v neposlední řadě barva očí, to byly hlavní rysy Paula Newmana. Vynikající herec, kterého rozčilovaly neustálé narážky na jeho zjevný sex-appeal, dělal vše pro to, aby změnil prvoplánové vnímání své osoby. Nicméně i ve svých nejméně sympatických rolích nepřestával okouzlovat diváky po celém světě. Paul Newman důsledně zpochybňoval stereotypy i oslavy Hollywoodu a raději uplatňoval svobodu svého myšlení. Poté, co se na počátku 50. let Newman zapsal do Actors Studia, hrál ve více než 60 filmech a spolupracoval s nejslavnějšími režiséry filmové historie. Sám také řadu filmů natočil a produkoval. Jako člověk byl spíše plachý a uzavřený a nadevše si cenil soukromí. Mediální šílenství nesnášel. O tom všem vypovídá dnešní dokument, kde samozřejmě nechybí řada ukázek z Newmanovy bohaté tvorby. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Francouzi si natočili dokument o americké herecké ikoně. No, když je to baví…..  Jde spíš o letmý přehled Newmannových filmů a stejně tak letmý pohled na Newmannův život, který se výrazněji soustředí na jeho aktivismus a práce pro charitu. Jo, byl to chlap! – Krásný, talentovaný, normální až skromný a ještě štědrý a zapálený pro dobrou věc. Takových moc není. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Skvělý herec, přitažlivý muž, krásné oči, podmanivý hlas.. Moc pěkně zpracovaný dokument, průřez jeho kariérou od začátků až k poslednímu filmu, zmínka o režisérské stoličce, pár detailů ze soukromého života a několik velmi hezkých fotografií.. Příjemné ohlédnutí za sympatickou i zajímavou osobností, u mě spokojenost.. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Maminka Tereza z Humenného= TOP! Stručně pojatý, komplexní dokument. Paul Newman si pozornost uměl urvat zcela přirozeně, s tím zřejmě souvisí, že jsem se od displeje neodlepila ani v pozdní hodinu. Dříč, rovňák, sympoš, fešák. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Frajer z luk, polí man. Kluk s pílí, moudry postav, co měl výstavní look, kterým se strefil do diváctva, který vytřel zrak samotné obloze, nebi. I chrpy se shlukly, sebral jim barvy, pro svůj typický "ňůňo" odstín, smyslný, smyslový znak. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama