Reklama

Reklama

1969

Trailer

Obsahy(1)

Kiefer Sutherland zde ztvární mladíka v odvodovém věku, který změní svůj pohled na život poté, co je ve Vietnamu zabit jeden z jeho přátel. Jeho následný radikálně protiválečný postoj způsobí napětí v rodině a převážně ve vztahu s otcem, zatímco jeho matka se ho naopak snaží co nejvíce pochopit. Film je plný květin, mírových ideálů, hippies ale i krvavých ozvěn z Vietnamu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Rapikk 

všechny recenze uživatele

1969 není žádným srdcervoucím dramatem a scénář nevybočuje z jednoduchosti a přímočarosti. Ale v tomto filmu ani nejde o nějaké přelomové myšlenky, tady je centrem pozornosti hlavně ten lidský element. Celkově považuji 1969 za velmi příjemný film, který mě několikrát i dojal a donutil se zamyslet nad celou problematikou. Úhlavní herecké trio Kiefer Sutherland, Robert Downey Jr. a Winona Ryder pak vyzdvihují film ještě o úroveň výš. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky maly protivojnovy film odohravajuci sa na nejakom zapadakove v ktorom sledujeme dvoch mladikov (Sutherland, Downey Jr.), ktori si len tak blbnu na vysokej a postupne zacnu prejavovat protivojnove nazory s ktorymi sa dostanu do konfliktu so svojimi rodinami, co vyeskaluje smrtou brata jedneho z nich vo Vietname. Väcsinu casu je to ale strasna nuda a ani mlade hviezdy v hlavnych ulohach tu nic extra nepredvedu. Proste strata casu. 4/10. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ziadny film nie je strata casu, strata casu  su odporne primitivne chlastacky s obycajnymi ludmi po hospodach. To je prava strata casu, navyse to ide aj do penazi. ktore sa lahko minaju no tazko zarabaju. Film je to slusny, reziser Ernest Thompson mi nic nehovori, no tu je aspon za rutinera. Namet je vskutku  dobry : dvaja kamarati v akomsi US vidlakove, postupne sa objavuju protivojnove nalady ..... a veci sa komplikuju. Ako konkretne, to si uz musi divak zistit, najlepsie pozeranim filmu   :  69 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Před nějakou dobou jsem tady na databázi čet obsah tohoto filmu a nějak mě to docela zaujalo. Nicméně zapomněl jsem název filmu, zapomněl jsem, kdo v tom hraje a navíc jsem si vsugeroval, že se jednalo o film asi tak z roku 2005 a vejš. Tim pádem jsem musel tady na čsfd přečíst obsahy snad všech filmů, který obsahujou tag "hipík", než jsem tohle objevil. Tak jsem se zaradoval a film jsem si stáhnul. Na to, že je to film o hipíkách, to zase nebylo až tak špatný. Hipíci jsou tady i docela sympatický a člověk má pro jejich počínání jistý pochopení. Komu by se taky chtělo do války ve Vietnamu? V podstatě se jedná akorát o další z řady filmů o nesmyslnosti války ve Vitenamu, jakejch se natočily mraky. Za zmínku stojí účast tehdy ještě mlaďasů Roberta Downeyho, Kiefera Sutherlanda a Winony Ryder. Celkově průměr... ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Američané mají v oblibě velké gesta a plamenné projevy, jak ve skutečnosti, tak ve filmech (většinou doprovázené patřičně emotivní hudbou). Žádný div, že se jich dočkáme i zde, avšak naštěstí jich je jen málo a nekazí tak celkový dojem z tohoto velmi příjemného filmu s výbornými hereckými výkony (zejména Downey jr. je tradičně skvělý) a skvělou hudbou z této doby v čele s Jimi Hendrixem. Příjemný zážitek. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama