Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy si tady střihnul hned dvě role a já nevím, která z nich byla lepší, protože obě byly neskutečně zábavné. Takže co mě na tom především bavilo, byl právě Eddie. Jinak je to taková milá komedie o velké lásce k filmu a musím říct, že jsem to panu Bowfingerovi opravdu přála, aby natočil svůj trhák. Mexičani byli fajn, především když rozebírali úhel kamery a použité nasvícení. Pes byl taky dobrý, no vlastně ono tam bylo dost vtipných věcí, takže kdo se nebavil, jeho smůla. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, že když se na konci 90. let sejde Steve Martin s Eddie Murphym může z toho být dobrý film. A hle, opravdu je. Je to takový film o filmu, ale o tak neskutečně hovadském (už ten název Těhotný déšť mluví za vše :D), že se budete od srdce smát. Murphy je v obou ze svých rolí opravdu skvělí, Steve Martin je mi vůbec poprvé sypmatický a Heather Graham je správná děvka, která se snaží prosadit za každou cenu. Pro mě opravdu až nečekané překvapení, doporučuji. PS - vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby se takovýto film stal v USA skutečně hitem :D. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V zásadě taková popkornová verze skvělého Ed Wooda od Burtona. Bowfinger má zejména zpočátku hodně hluchých míst, humoru je tu míň a je mnohem méně vybroušený než u Ed Wooda, a z hlediska hereckých výkonů a filmařského řemesla je to taky mnohem slabší. Váhal jsem mezi dvěma a třemi hvězdami, ale závěrečná scéna z Bowfingerova nového asijského filmu mě celkem pobavila, takže jsem dal tři... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Věděl jsem, že nemám nikdy spát s tou rozvernou plazmou ze souhvězdí Neonu." To zní rozumně, ale jinak je to spíše inspirativní snímek. Já totiž mám 2.184 USD, lovit ukrajinský štáb taky umím, takže můžu kdykoli natočit hollywoodskej trhák a žádnej Čistohlavec vytahující svou chloubu na roztleskávačky mi v tom nezabrání. Bobby Bowfinger mě totiž svým nadšením dostal, bratři Ramseyovi rozesmáli a "naivní" děvka Daisy zase okouzlila, takže si pouze dovolím vyjádřit nespokojenost s tím, že Bowfingerovy trháky Těhotný déšť či Padělané kabelky a ninjové česká kina naprosto ignorovala. Styďte se, sajrajti! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Štáb nadšených ztroskotanců (a imigrantů) vynalézavě "partizánsky" natáčí velký béčkový sci-fi biják bez vědomí paranoidní hlavní hvězdy. Rozhodně jim budete fandit, jelikož kromě mnoha vtipných momentů do toho dávají celé srdíčko (nechejme stranou všechny ty manipulace a podvody :-)) a láska k pohyblivým obrázkům z nich (a ze scénáře) jenom čiší. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Film byl natočen podle incidentu, který se stal roku 1927. Jeden ruský filmař použil záběry z dovolené Mary Pickford a upravil je do filmu tak, aby to vypadalo, že v něm skutečně hrála. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama