Reklama

Reklama

Angličanka

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Cesty Eliho Whippa, vysloužilého zvěda a člena kmene Pawnee, se zkříží s Angličankou Cornelií Lockeovou, která se chce pomstít muži, jenž je podle ní zodpovědný za smrt jejího dítěte. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelé úvodné dva diely a nádherná záverečná epizóda v ktorých ústredný pár strávil spolu maximum času. Ich spoločné scény sú plné neskutočného iskrenia. Ale v prostredných epizódach dosť absentujú a zbytočne sa v nich séria hrabe v minulosti a zaoberá sa zloduchmi, ktorí ma príliš nezaujímali. Zostrihať to do celovečernej stopáže, tak by to bolo oveľa dynamickejšie. Aspoň by odpadli vedľajšie línie, ktoré sa dali zhrnúť v krátkom flashbacku. Rozhodne to ale za jedno pozretie stojí. Po dlhšej dobe zase raz jeden z tých lepších westernov so skvelým ústredným párom a aj drsnou akciou. Na minisériu 1883 sa to ale nechytá. To je o 2 levely vyššia liga. 7/10. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle scénář byl chlap, tak by si píchal testosteron a pil vývar z gorilích koulí. Chodil by v nátělníků bez rukávů, houpavou chůzí v roztrhaných džínách a trousil by jednu drsnou hlášku za druhou. A měl by IQ kovbojského sedla. _____  Série (dala jsem tři epizody) se vyznačuje hodně drahou výpravou a hodně drahými herci. Čímž klady končí. Protože jinak je to nejdrsnější drsně smirkové divadlo z Divokého západu, kam přijíždí anglická šlechtična sama, zato s taškou narvanou penězi, a okamžitě se setkává s nejdrsnějším násilím, ovšem vždy doprovázeným básnickými slovními výjevy. ----  Fakt, ty lidi se tam bezmyšlenkovitě vraždí na potkání (až mě udivuje, jak při takové redukci osadníků vůbec dokázali Ameriku kolonizovat), aby to vzápětí okomentovali květnatým slovním průjmem s přehršlí metafor. Všichni, včetně negramotných kovbojů, negramotných indiánů a možná jen trochu gramotných vojáků, se vyjadřují jak absolventi kurzu romantické poezie. Většinou plácají něco o hvězdách, aby se pak okamžitě povraždili pokud možno hodně nechutným způsobem. Ne, Angličanku, nebrat. Nechat jí mezi těmi úchyly a pustit si radši Rychle a zběsile 8, které si aspoň na nic nehraje. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglicanka sa mi nakoniec po vzhliadnuti vsetkych casti celkovo zapacila. Clovek si musi zvyknut na vystavanie epizody a akceptovat niektore nahodne alebo wtf-sceny. Tvrdy svet a kratka zivotnost prvych osadnikov bola pomerne jasnym odkazom. Emily Blunt je vyborna. V niektorych clivych scenach mi velmi pripominala ju samu zo Sicaria, ked prisiel "na navstevu" Benicio Del Toro. Odporucam, ak vam nebude prekazat vyssie spominane. Po druhej epizode to uz dopozerate do konca. Niektori to vsak budu vnimat ako naivne exoticke "kontrastne spojenie" od Rosamunde. :) 68% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Jak pokrevní bratr se sestrou dobyli divoký Západ. O genderové otázce a bílý zlých a hodných rudých se vyjadřovat nebudu. Raději napíšu, že Emilka je stále krásná, že tempo je pomalé, jako v každém westernu a nevadí to a že se jedná o velmi dobrou sérii s hodně překvapivým rozuzlením, ikdyž likvidaci největšího padoucha jsem si představoval jinak. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost! Bylo to tu napsáno již 100x, ale i já musím zmínit vizuální stránku, kdy v každém dílu bylo přes 20 scén, které by si zasloužily zastavit, vytisknout a pověsit na zeď...nádherná práce! Jinak velice poetická westernová série, která ukazuje bez obalu syrovou skutečnost při osídlování Divokého západu...z některých scén mrazí v zádech. No a obsazení a herecké výkony jsou třešnička na dortu...a to nejen ústřední pár E. Blunt a Ch. Spencer, ale v podstatě každá postava, která se tu objeví. Za mne bych dal trošku víc akce...ale je to i tak strašně dobré... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo v Španielsku, predovšetkým v okolí Madridu, v regióne Kastília-La Mancha. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama