Reklama

Reklama

Obi-Wan Kenobi: Jediův návrat

  • USA Obi-Wan Kenobi: A Jedi's Return
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto speciálu se dozvíme více o návratu Obi-Wana Kenobiho a Anakina Skywalkera, tak stejně jako o návratu Ewana McGregora a Haydena Christensena k jejich ikonickým rolím. Uvidíme režisérku Deborah Chow při práci, jak vede herce a štáb při tvorbě nových hrdinů a padouchů, kteří ožívají po boku oblíbených postav ságy Star Wars. (Disney+)

(více)

Recenze (19)

ForgetMeNot5 

všechny recenze uživatele

Takovýto SW dokument se rodí jen jednou za čas a musím říct, že se necítím vůbec guilty za napálení pěti hvězd. Líbí se mi, že celý tento speciál mapuje novou limited series (aspoň zatím) s Obi-wanem Kenobi a zároveň vzdává jakýsi tribut celému star wars universu. Byla jsem moc potěšena četnými BTS z prequels a OT, které jsou k vidění vůbec poprvé, Mnoho zajímavých postřehů z rozhovorů s castem a zejména dojemný comeback Haydena a Ewana do jejich rolí, na kterých mnoho z nás vyrůstalo. Ono je tedy ve výsledku celkem jedno, jaký má člověk názor na tento kontroverzní seriál, protože pokud máte rádi star wars, tento dokument si zkrátka užijete. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zbyly mi nějaké doutníky z oslavy narození mého syna tak si dáme. To se Disneymu líbit nebude. Hahaha. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Zajímavej dokument, který je paradoxně kvalitnější než samotný seriál.... především díky tomu, že zachycuje, co pro Ewana a Haydena znamená Star Wars univerzum – a samozřejmě i jejich vzájemná bromance. Zároveň jde o hodně hořký vhled do toho, čím vším seriál o Obi-wanu Kenobim byl, ale neměl být. Takhle zprasit příběh o nejmilovanější postavě v dějinách moderní kinematografie chce fakt umění, který je studiu Disney naprosto vlastní. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skoro lepšie ako seriál samotný. Ewan McGregor je sympaťák a ako Obi-Wana ho mám rád, preto ma aj tento dokument bavil. Stretnutie s Haydenom bolo super, návrat ostatných hercov tiež potešil. Zo zákulisia sa síce úplne veľa nedozvieme, ale minimálne ten návrat do role potešil. 80% - 4* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fanúšikom Star Wars nie som vôbec, dokument to bol v pohode, určite lepší ako seriál. Ale keď som polovicu dokumentu seriálu sledoval zarúškovaných ľudí, ktorým to po troch dávkach a nekonečnom testovaní stále príde normálne akože sa chrániť, tak som si uvedomil, že ja som fakt v inom vesmíre než tí, čo chodia po vonku so svetelnými mečmi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctový propagačný dokument o seriály Obi-Wan Kenobi, ktorý nejde v žiadnom ohľade do hĺbky a nedozvieme sa absolútne nič nové. Všetci boli nadšení, že sa toči a navrátilci sa radi znova videli. To je všetko. Okrem slniečkovej atmosféry, v ktorej sa dokument nesie, bolo pre mňa jediným prínosom vidieť zákulisie natáčania rôznych scén a zistiť, čo boli skutočné kulisy a čo CGI. 5/10. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Je celkem úsměvné, že dokument o natáčení seriálu má vyšší čísla než seriál samotný. Kdyby se totiž ze všech těch sladkých řečiček obsažených v dokumentu alespoň polovina převedla do seriálu, nebyl by to propadák roku (co se kvality týče). Takhle tu máme klasickou korporátní doku rychlokvašku, která potěší alespoň Ewanovým a Haydenovým setkáním. Liam Neeson také potěšil podobně jako v seriálu a nutno dodat, že tady mluví dokonce o 20 sekund déle než v seriálu. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Klasický, rutinný dokument o zákulisí seriálu čo u fanúšikov tak pohorel, že aj teraz pri sledovaní možno nebudú mať úplne tie pocity ako bolo zamýšľané. A musím priznať že aj mne sa to miestami stalo. Celý štáb sa nám snaží ukázať lásku ku Star Wars a obhájiť že ich prístup bol myslený dobre. To je fajn a vlastne im aj úprimne verím aj keď final výsledok bol aký bol. Nič úžasné sa tu síce nedozvieme, vidíme ale aspoň všetkých hercov dôležitých postáv ako komentujú a opisujú svoj pohľad na vec a značku celkovo. Tam to ale končí. Technicky ide o štandard ktorý ukáže natáčanie pár dôležitých scén, tvorbu makeupu alebo efektov a ajkeď zato ďakujem, čakal som niečo navyše. Stopáž je 1 hodina a ajtak sa mi posledných 15 minút zdalo dlhých. Kto seriál videl, nič nepokazí keď si pozrie aj toto, hlavne Ewan McGregor v dokumente ukazuje že je naozaj fanúšik a jeho interakcia s Haydenom bola super. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Emocemi nabitý dokument, pohled do zákulisí natáčení Obi-Wanova seriálu, takové dokumenty já mám rád, protože většinou jsou i zajímavější než samotný hlavní produkt, a tak nějak to platí i tady. Zajímavý pohled do tvůrčího procesu lidí, kteří se na seriálu podíleli, informačně nabité a sakra zajímavé. A už jsem říkal, že je tahle hodina i sakra dojímavá? Pro fanoušky Star Wars povinnost - ať už se jim ten seriál líbí, nebo ne. ()

winetach 

všechny recenze uživatele

Všetci sa tvária ako im na tom záleží, ale ani sami tomu neveria. Rovnako nudné a zbytočné ako seriál. A to som fanúšik SW. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Když pominu veškeré ty marketingové kecy a klišé, tak je to moc hezký dokument. Je vidět, že všichni zúčastnění do toho vložili lásku, čas a srdce. Je možná až velká škoda, že herci si po výprasku s prequely musí tím samým projít i nyní. Přál bych jim a celkově tomuto seriálu větší úspěch, lepší recenze a větší uznání u fanoušků. Dokument to byl ale skvělý. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tieto "making of" špeciály sú vo väčšine o tom istom. Síce tu vidíme zaujímavé zábery z natáčania a pár dojemných stretnutí po rokoch, ale v globále to nefunguje až tak, ako by som očakával. Možno neviem niektoré veci dostatočne doceniť, ale akosi mi tu chýbala jemná dávka sebareflexie vo vzťahu ku kritickým recenziám, ktorým by tvorcovia mali aspoň z časti v týchto špeciáloch čeliť, inak je to len marketingová vata. 60 % ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Když je dokument lepší než celý seriál a David Gelb lepší režisér. K dokonalosti by stačilo  vystříhat ty sluníčkářský kecy jak od dětství všichni koukaj na SW a hrajou si jako děti. Protože výslek tomu vůbec neodpovídá. Libilo se mně setkání herců Anakina a Obi-wana a Quigona. Těm jsem to opravdu věřil. Bohužel řešisérka přizná to nejhorší "nejstem George Lucas, chci dělat vlastní příběh". Tim to bohužel zničila. Sebevědomí má na rozdávání ale chybí pokora. Podle mě SW vůbec nepochopila. Vkládala do toho akorát svý blbý nápady a gender kecy. Měla by si asi ujasnit svůj vztah s otcem a netahat to do seriálu. Tyhle "emotion" to kazí. Chce to chytřejší režisérku a lepší scénář ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Dokument k seriálu Obi-Wan Kenobi, kterej je lepší jak samotný seroš. Dozvídáme se co pro Ewana McGregora a Haydena Christensena znamená hrát ve hvězdných válkách a jaký k tomu mají celoživotní vztah. Zároveň zde i tvůrci vzdávají hold celému star wars universu které trvá už tolik dekád a vyrostlo u něho několik generací. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Priemer, nič moc. Zbytočný dokument ako bol Obi Wan zbytočný seriál. Ubehlo 40 minút zo 60 a ja som mal pocit, že je to zbytočne dlhé a zaujali ma tam zábery z natáčania pôvodných Hviezdnych vojen. Ostatné ma takmer nebavilo. Všetci boli emotional, excited, ale nedali to. ()

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit dokument, jako dokument o natáčení, tak to byl velmi slabé 1/5 , protože tam slyšíme často jen, jak to je cool a super, a jak režisérka byla úžasná ( a vlastně toho moc nevidíme) a dokonalá což je pravý opak dokumentu hry o trůny, kde můžeme vidět, že se tam točili skutečné emoce lidí během natáčení. Pokud bych to měl hodnotit, jaké ve mně vyvolalo emoce střetnutí Ewana a  Haydena, tak bych dal 5/5. A protože to bylo lepší, jak seriál, který mi prostě přišel jen taková nudná výpln s pár dobrými nápady, tak uděluji 3/5  ... Ewan dobře vystihl pravou masku  Disney "Zbyly mi nějaké doutníky z oslavy narození mého syna tak si dáme. To se Disneymu líbit nebude"  A přesně takové je Disney humusálně korektní. ()

Reklama

Reklama