Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující Jack je mistrem ve svádění žen a to je také jeho jediným koníčkem. Nehledá lásku, jen loví a utvrzuje se ve své neodolatelnosti. Jeho sebevědomí nečekaně pošramotí energická Randy, která nejenže dokáže odolat všem jeho fintám, ale navíc mu dá najevo, že z její strany šlo o jednorázovou akci a nic víc nebude. Čímž ovšem vzbudí Jackův další zájem. Pokusí se ji najít s pomocí kamaráda Phila a zjistí, že se právě snaží sehnat peníze pro otce, alkoholika, který se zadlužil u gangstera Alonza. Jacka napadne, že pokud by jí pomohl peníze sehnat, možná by na něj změnila názor. The Pick-up Artist. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Běžná romantická komedie, tady je ale hlavní výhoda mladý Robert Downey. Našel jsem pár originálních nápadů, které nijak neurazili. Ke konci už jsem čekal že se ty dva dohromady nedají a říkal jsem si jak to bude dobře vypadat pro celkové hodnocení. Ale dalo se čekat že se nakonec dohromady dají, u Sukničkáře mi to ale konec konců nevadilo a celkem to téhle komedii nakonec slušelo. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie z 80. let se vším co k tomu patří. Bylo tam pár opravdu dobrých nápadů např. zpívání Elvise při přepadení nebo vyhrožování smyšlenou mocí babiččina přítele. Bohužel něco tomu chybělo. Kdyby se Jack choval důstojněji (hlavně teda furt neběhal, to mě fakt vytáčelo), lépe se oblékal a neparkoval jako debil, tak by to byl lehce nadprůměrný film. Takhle se mi líbilo jak se nezastavoval a jel na 110 %, parádní ukázka toho jak nestrácet čas. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Úprimne nedokážem byť nahnevaný na film s Molly Ringwald. Ani ak tam s ňou hrá Downey Jr., Hopper, Keitel, Aiello a výsledok je iba priemerný. Len sa objaví na scéne a už som v osemdesiatych rokoch. Ona je esenciou osemdesiatkovej atmosféry. Čo sa týka filmu, je to celkom milé. Také oddychové, neurážajúce... A dnes - v dobe Barneyho Stinsona je Downeyho sukničkár už vážne úplne neškodný. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ačkoli film svým názvem i námětem odkazuje k vzestupu pickup komunity v 80. letech (o filmu se zmiňuje i Neil Strauss v knize Hra z r. 2005, která praktiky mistrů svádění žen představila širšímu publiku), považuji to do značné míry za zavádějící. Jakmile se Jack ve 20. minutě filmu seznámí na ulici s Randy a následně spolu mají sex v autě, od té chvíle jeho zájem o jiné ženy zcela mizí, a veškerá jeho pozornost se napne k tomu, jak získat její srdce. Film se tak radikálně odklání od svého úvodu - v němž Jack na ulici (neúspěšně) balí jednu ženu za druhou - aby se přepnul k v podstatě standardní romantické komedii, v níž si k sobě bělošský heterosexuální párek hledá cestu. Film tak začíná v duchu podobných snímků o nenapravitelných sukničkářích, jako jsou např. Alfie či Hitch, aby nakonec skončil jako další variace na ohraný příběh o tom, jak původně nezávazný vztah, který byl jen o sexu, postupně přerostl v pravou lásku (za všechny příklady budiž zmíněny třeba snímky Hlavně nezávazně či Kamarád taky rád). Film se tak podle mě připravil o to, co na něm bylo nejzajímavější, a celé to ještě zabil celkovou nevěrohodností - hlavně dějová linka s Harveym Keitelem je vyloženě trapná, a v kombinaci s romantickým žánrem nefunguje. Celkově si myslím, že největší slabinou snímku je prostě špatný scénář - ten film nějak začíná, pak se od toho zásadně odklání, a celé je to strašně nudné, a tak nějak osmdesátkově ušmudlané, a nenapadá mě důvod, proč ten film chtít dnes ještě vidět (pokud tedy člověk není vyloženě fanatický fanda Roberta Downeyho Jr., který zde mimochodem podle mě nijak zvlášť dobrý stejně není). Molly Ringwald mě ale zvláštním způsobem bavila (byť si nejsem jistý, jestli to nebylo kvůli českému dabingu, v němž jsem film zhlédl, a kde ji namluvila Jitka Ježková, jejíž okouzlující hlas dokáže propůjčit půvab i herečkám vyloženě nehezkým). Celkově na mě Sukničkář prostě působí jako zapomenutý filmový hřích 80. let, který už dnes za vidění prostě nestojí. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

R Downey Jr. jako svůdce, který nezavře hubu, má možná pro ženský (no snad ne všechny, proboha) kouzlo, mě ale z jeho nepřetržitého tlachání rozbolela po půl hodině hlava. Pak sice zvolnil, jenže ten film je prostě zábavný jak velký pytel slámy. Vím, že existují (o něco málo) větší stupidnosti, ale ty většinou prokouknete po deseti minutách. Tyhle dobře obsazené beru jako podraz - 20%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Režisér James Toback ve filmu ztvárnil postavu Jackova (Robert Downey Jr.) domácího. (candy_daze)

Reklama

Reklama