Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mluvit pravdu se nevyplácí, zvlášť, když mafie naslouchá.  Sto kroků - to je vzdálenost mezi domem rodiny Impastatových a domem mafiánského bosse Tana Badalamentiho v sicilském městečku Cinisi. Obě rodiny pojí dlouholeté spojenectví - než se v divokých 70. letech začne angažovat mladý Peppino Impastato. Ten ve vysílání místní rozhlasové stanice promluví o zločinech Badalamentiho a ostatních bossů - v době, kdy se politická garnitura Itálie snaží přesvědčit veřejnost, že mafie neexistuje... V roce 1978 Peppina (tehdy třicetiletého) zabila nastražená nálož. Policie případ uzavřela jako sebevraždu. Případ byl později znovu projednáván, Tano Badalamenti byl však mezitím ve Spojených státech odsouzen za obchodování s drogami... Mrazivý příběh je natočen podle skutečné události a dobové politické a společenské klima mapuje bez nostalgie a klišé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický film, který nenadchne, ani neurazí. Jeho síla tkví v tématu odporu proti mafii, která řídí životy lidí na Sicílii. Nekonformní mladík, který založí nezávislou rozhlasovou stanici a tepe místní zlořády, má poznat sílu, kterou bossové místního podsvětí disponují. Bohužel připomíná to svou kvalitou tuctové kanadské snímky podle skutečné události. Všechno je tak nějak průměrné a odsouzené k rychlému zapomnění. Celkový dojem: 55 %. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost, která si asi nezaslouží nijak obrovskou pozornost, na druhou stranu když to uvidíte, vůbec vás neubyde a možná to někoho dokonce i nadchne. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Krasny pribeh sprevadzany magickou vetou: podla skutocneho pribehu. A predsa len mi tam nieco cely cas vadilo. Ked pridem na to co, dopisem :D ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nie každý má odvahu sa postaviť proti systému. Navyše, keď ho predstavuje mafia. A predsa sa vždy nájdu jednotlivci, ktorým je morálka a charakter prednejší ako osobné obohatenie. Nuž a pred takýmito ľuďmi ja dávam klobúk dolu lebo by som to zrejme nedokázal.. ()

iiiva 

všechny recenze uživatele

I cento passi = spojení mafiánské Sicílie a Woodstocku. Silné téma, silný příběh a tragédie jednoho osudu, která vás zasáhne, protože je pravdivá. ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Tentokrát český dabing tolik neubíjel (byť originální zvuková stopa by atmosféře slušela více) jako výkony některých zúčastněných. Kýčovité lapsy provází jen začátek a konec, mezilidské vztahy a následky lidského konání jsou podány překvapivě plasticky a vcelku přesvědčivě (něco jako evokace doby bez komentáře, v centru pozornosti je stejně neustále hlavní postava a jeho blízcí). Kdybych byl Ital, asi bych dorovnal na 4, takhle za 3 a 1/2* (nebo 65%, jak je libo). ()

Reklama

Reklama