Reklama

Reklama

Dobrou noc, mami

  • USA Goodnight Mommy
Trailer

Dvojčata přijíždí do venkovského domu své matky. Tvrdí jim, že absolvovala plastickou operaci obličeje, a její tvář je proto zahalená v obvazech. Čím podivnější a nevyzpytatelnější je její chování, tím víc se chlapců zmocňuje děsivá obava, že žena skrytá pod obvazy vůbec není jejich matka. (Prime Video)

Recenze (44)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Vybrať parádny zahraničný horor a spraviť z toho nezáživný remake, to je taká americká klasika. Aspoň že obsadili výbornú Naomi, ktorá zachránila, čo mohla. Keby sa to aspoň snažilo ísť svojou vlastnou cestou a niečím prekvapiť. Prvá polovica ma ešte celkom bavila, a keď matke chvíľami prepínalo a začala svojho nezbedného synátora trýzniť ľadovou vodou, aby sa trochu zobudil, tak som si povedal, ejha, domáce násilie, možno to bude drsné a v konečnom dôsledku dobré. Lenže čím viac sa film chýlil ku koncu, tým viac strácal dych, a kto videl originálnu verziu a čaká, že dôjde aj na nejaké mučenie, bude sklamaný. Koncovka samozrejme úplne očakávaná a excelentne nezaujímavá. Rakúska verzia pracovala s atmosférou a psychológiou postáv brilantne, dostavila sa aj nejaká mierna brutalitka a film sa dokázal vryť do pamäte. Americká verzia je iba taký slabý odvar. Decká sa síce snažili, ale keď sa tvorcovia nezmôžu na nič poriadne, nemá to zmysel. Nie je to zlý film (oproti remaku Martyrs opus magnum), ale hlbší zmysel v ňom budeme hľadať márne. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zjednodušená předělávka úmorného rakouského artového srance a hraný dabing pro požírače horkých psů, využívající zejména toho, že esperanto pro retardy nijak nerozlišuje slovesa ve druhých osobách jednotného a množného čísla. Pointa opět průhledná jako podprsenka Míši Hanekeho, ovšem díky „absenci vysokého umění“ to docela odsejpá, fuckani jsou sympatičtí a Naomi, věkem dávno za hranicí důstojné píchatelnosti, má pořád jakous takous wattáž, přičemž s igelitkou z Tesca přes hlavu by se s ní s trochou úchylné gerontofantazie ještě pořád daly zavařovat kompoty. Na tomto místě přestanou ti hloupější slabikovat, neboť následuje z díla vyplývající bojlerové poučení pro dosud nezbotoxované a neodsáté hospodyňky s pokrčenými xichty, které na ostřejší tužky sice vybafne již zhruba po 10 až 15 minutách projekce, ale třeba LIVČOVI a jeho ségře by to mohlo docela zkazit devadesátiminutové intenzivní cucání palce: „Vylepšit se pro masařky na plastickou kliniku se vypravte pouze v případě, až se důkladně přesvědčíte, že vašim antikoncepčním selháním nejebe! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem originál nejen, že neviděl, ale ani jsem netušil že nějaký existuje, to až teď kdy jsem přečetl nějaký ten koment. Mě to docela bavilo, chvíli jsem film vnímal jako horor, ale chvíli jako zajímavou psychologii, konec pro mě (na rozdíl od mnoha zdejších uživatelů, jejich IQ by mohlo jednou spasit svět, jak každý film prohlédnou už podle plakátu) byl docela překvápko i když uznávám, že hodně jeté, ale v průběhu filmu mě to nenapadlo, takže fajn zažitek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dobrú noc, mami je americký remake rakúskeho originálu z r. 2014 o dvojici malých bratov, ktorí žijú v obrovskom dome pri lese s mamou, s ktorou však nie je všetko OK. Má hlavu obviazanú obväzom a správa sa čudne. Bol to zaujímavý film, hoci o žánre horor by som vravel opatrne. Áno, väčšinu minutáže je to ukážkový horor. Lenže finálny twist je taký zásadný, že sa žáner zrazu prudko mení. Ide o jeden z najprevarenejších (kvázi?)šokujúcich twistov v rámci kinematografie. Remake je plus-mínus doslovný, čiže komu sa páčil originál, tomu sa (asi) bude páčiť aj remake. Alebo naopak: remake sa mu páčiť nebude, lebo je príliš doslovný. Vyberte si. Mne sa vcelku páčil, lebo mám slabosť pre domy pri lese a Naomi Watts tu vôbec nie je zlá. Keďže som poznal originál, pripadalo mi pri pozeraní remaku správanie niektorých postáv trochu divné, keďže mi mierne nekorešpondovalo s koncovým zvratom. Film je miestami brutálne znepokojivý, mrazivý a nepríjemný, čo je samozrejme v hororovom žánri vždy super kombinácia. Ale práve onen koncový twist to pravdupovediac v mojich očiach dosť sabotuje. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sterilní americký remake, ve kterém byly vynechány ty nejlepší scény (lepidlo!), protože by to Američani nevydýchali. Pusťte si originál, jsou k němu kvalitní titulky od Dadela. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dvaja chlapci prichádzajú k svojej matke, aby u nej strávili nejaký čas. S prekvapením zisťujú, že má v dôsledku kozmetického zákroku na tvári bandáže. Rovnako ich prekvapia nové pravidlá domu, ktoré značne obmedzujú ich zábavu. Nadobudnú pocit, že s ich matkou niečo nie je v poriadku a rozhodnú sa tento problém vyriešiť vlastnou cestou. - Jeden z najzbytočnejších remakeov ever made a tiež nesmierne iritujúci film. To, že je námet prevzatý z jedného z najzaujímavejších európskych hororov poslednej dekády, bolo jasné už od ohlásenia, ale že to vykradlo hlavný song z komerčného Annabelle: Creation fanúšikov hororu určite nepoteší. Pri závere v stodole som mal tiež pocit, že som v posledných mesiacoch niekde videl presne to isté (keby niekto vedel kde, napíšte do pošty, budem vám vďačný). Takže ide o úplne zbytočný film, ktorý je po psychologickej stránke a čo sa týka zobrazenia brutality tak slabý, že lutujem to, že som sem pár dní dozadu pridal žáner horor a thriller. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Originál dokázal zaujať atmosférou či samotným nápadom. Toto je skôr zbytočný remake, ktorý nedokáže plnohodnotne zaujať ani jedným, ani druhým. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Originál mě před lety příliš nenadchnul, remake mě naopak docela bavil. Rozhodně je tedy poněkud přímočařejší a snesitelnější. A velmi se mi líbila scéna s kůží...skoro bych i uvítal, kdyby se autoři zcela vykašlali na původní film a šli tou cestou. Některé scény nepostrádaly napětí, jako celek slušnější průměr za 3,5*. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to spatny film, ale je tak houzevnate ponury, ze je ho tezke doporucit. Neni tak sokujici jako original Veroniky Franz z roku 2014 Dobrou mamo, ale je to stale temny psychologicky uzkostny , melodramaticky thriller. Film se viditelne snazi byt prumerny, ale na rozdil od mboha jinych remaku se mu to dari. Detsti herci odvedli dobrou praci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Človek by mal vidieť najprv túto verziu, aby nebol sklamaný po videní originálu. Oproti nemu je len trocha lepšia matka Naomi Watts, inak ale bez poznania pointy je to dobre vystupňované a zámer nechať diváka sústrediť sa na iné veci než by mal myslím vyšiel veľmi dobre. Škoda obrúsených hororových prvkov, ktoré si človek ale všimne až po odsledovaní verzie z východnej marky. Film však vie prekvapiť. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Za jiných okolností bych klidně přidal i čtvrtou hvězdičku, jenže jsem měl s touto záležitostí jistý problém. Po většinu stopáže jsem se tak trochu nudil. Když došlo na dialogy, bylo všechno v pořádku a oba bráchové měli ideální vzhled pro budování tísnivé atmosféry, ale doba mezi rozhovory nebo jakoukoli vzájemnou interakcí postav byla tak nějak nevyužitá. Pozor! V dalším textu by se mohl vyskytnout možný spoiler. I přes mé připomínky musím uznat, že se tvůrcům dařilo pracovat s atmosférou, uměli vybudovat i určité napětí a dokonale mě zmátli, pokud šlo o finální rozuzlení. Většinou dokážu předem odhadnout, jak se asi ten který příběh vyvine, ale v tomto případě jsem byl úplně mimo. Jak jsem napsal na začátku, nebýt těch hluchých míst, přihodil bych čtvrtý kousek. Naomi Watts (pokud to byla ona, protože si nejsem jistý barvou jejích očí) zahrála přesvědčivě, a jak nemusím (alespoň většinou) dětské herce, tak tady to podle mě vystřihla dvojčata parádně. / Poučení: Pozor! Stará stodola opravdu dobře hoří. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Rakúsky originál z roku 2014 som si už vobec nepamätal a tak sa dá povedať, že som išiel trocha do neznáma. A aj keď som si ho nepamätal, tu na čsfd som mu dal 4* a tak si myslím, že ma baviť musel. Ale čo nie je celkom tento prípad. Všetko sa mi zdalo také známe či to bola veľká podobnosť s príbehom dvoch sestier alebo iných podobne ladených filmov a to vobec nenarážam na originál. Takže je tu veľmi veľká klišéovitosť a hlavne fádnosť a nuda. Myslel som si, že film ako pôjde do finále, aspoň troška pritvrdí a nič. Je tu asi jedna solídnejšia scéna, ale inak len vata. Herecky to bolo dobre zvládnuté a to najmä detské hviezdičky sa s tým popasovali zo cťou. Film vyložene nenasral, ale zas ani nepotešil, tak len za slabé 3*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ďalšie absolútne nepochopenie toho čo robilo z originálnu dobrý film. Preč je tak akákoľvek práca so psychológiou postáv, preč je aj stiesnená atmosféra alebo hra s divákom. Americký remake je len rutinná kopírka pôvodného rakúskeho filmu zbavená čokohoľvek zaujímavého, ktorej sa nedarí predať ani ústredný zvrat, pretože s ním nevie nijako pracovať, odkláňať pozornosť diváka a i priemerný hororový fanúšik bude tušiť po prvých pätnástich minútam kam to celé smeruje. A ono to smeruje opäť len do rutinného záveru okliešteného o čokoľvek šokujúce, akoby sa tento "horor" zámerne vyhýbal čomukoľvek znepokojivému. Nevravím, že to vyslovene urazí, no vo výsledku to je iba podpriemerná, nekonfliktná zbytočnosť. Horšie na to už je len remake Martyrs. CELKOVO: 4/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Súdruhovia zo Štátov nacistických to skrátka naozaj často vedia. Vziaž si európsku predlohu skvelého filmu a riadne ho skurviť (Nech vojde ten pravý, Trilógia Milénium,...) Na moje celkom príjemné prekvapenie to tentokrát nedopadlo až tak strašne zle. Kým v rakúskej predloha však dvojčatá Lukas a Elias takmer nefigurujú na spoločnom zábere v tomto remaku si z toho režisér a kameraman príliš ťažkú hlavu nerobili. Rovnako tak nefunguje harmónia medzi dvojičkami ktoré súrodencov stvárnili, aj keď nie je to vyslovene prúser. Naopak postava matky je oproti pôvodnému filmu zvládnutá oveľa lepšie. Ku cti slúži to že tu nie sú korektné nezmysli, ale neodpustili si aspo§ to že biely bububu policajt bu bu bu muž bububu beloch je tupec, kým inteligentný je pochopiteľne ženský pochopiteľne afroamerický pochopiteľne 150 kilový pochopiteľne vorvaň. Zhovievavejšie 4* aj preto, že tu film má tak nízke hodnotenie. A mysteriózny, krimi, dráma či horor tento film je iba okrajovo, je predovšetkým psychologický... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

originál neznám, ale věřím, že to byla vydatnější zábava. Tady sledujeme dva bratry - dvojčata, kteří přijedou za mámou do domu na samotě, Máma je pravděpodobně po operaci a chová se divně, takže dvojčata pojmou podezření, že máma není máma. Chvilku se jí bojí a pak se rozhodnou že jí svážou a odjedou za tátou.Následně se jeden z bratrů rozhodne, že to možná trochu přehnali, že máma možná je opravdu máma a rozhodne se vrátit a pustit jí, přičemž přijde zvrat, který osvětlí proč byla máma divná a že jsou v tom určité věci z minulosti. Onen zvrat není nijak originální, nicméně v tomhle případě je celkem překvapivý a rozhodně ne špatný. Bohužel nedokáže vyvážit to, že těch cca sedmdesát minut před ním byla celkem nuda s prakticky nulovou atmosférou a že třeba zafačovaná Naomi Watts tam byla čistě jen proto aby jí chvíli nebylo vidět do obličeje a dvojčata si mohla myslet že to není ona (přičemž ona vypadá pořád stejně a maska tak nedává moc smysl)...40% ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl rakouskej originál, tak moc nadšenej nebude, kdo rakouskej originál neviděl, tak nejspíš celkem spokojenej bude.. je to prostě klasickej remake a za mě celkově v pohodě koukatelnej film v rámci roku 2022, ale i tak u mě vede originál.. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl  a ani teda nechci jelikož už tohle byla nuda. 2 kluci jdou na návštěvu k matce ta je zafačovaná a oni si pak myslí, že to není ona  tak ji unesou a chtějí zabít. Ona jednomu pak řekne, že to je ona jen neměla kontaktní čočky tak ji pustí a ona mu řekne, že měl bratra , kterého zastřelil a on pak zabije i ji a na konci si představuje, že žijou.  3/4 filmu je v pohodě pointa je , ale divná vícekrát to vidět nechci jelikož není o co stát. Ty hororové scény nedávají ani smysl pokud byla totiž dříve mrtvá nemohl s ní mluvit to samé ti policajti a nebo nás režisér tahá za fusekle. 40 procent ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo kvalitné psycho. Dvojčatá prichádzajú za svojou mamou niekam na koniec sveta a nestačia sa diviť, ako sa ich mama zmenila. Ale je to naozaj ich mama? Nevidel som pôvodnú rakúsku verziu z roku 2014 a preto neviem porovnávať. Na druhú stranu som vďaka tomu príbeh nepoznal a moje očakávania tak neboli príliš deformované. Naomi Watts je skvelá a chalani svoje úlohy zvládali tiež veľmi dobre. Celé je to hutné, minimalistické a dobre to graduje. Má to síce pár hluchých miest, ale ako celok to funguje. Príjemné prekvapenie a spokojnosť. 70% Amazon ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto neznalého původní rakouské předlohy, představuje tento remake poměrně výraznou podívanou, a to hned z několika důvodů. Jednak jsem tedy dopředu vůbec netušil, o čem celý film bude, takže jsem si ho mohl po celou dobu po dějové stránce opravdu užívat, jelikož skutečně není vůbec předvídatelný, ale především mě zde velmi mile překvapila výsledná pointa, která tedy sice určitě nepatří mezi ty nejoriginálnější, nicméně mě osobně fakt oslovila a vážně ji považuji za povedenou a hlavně nečekanou, a jen tak mimochodem, kdo tvrdí, že mu to celé bylo jasné už od začátku, tak je buď věštec, génius, ale nejspíš hlavně lhář, jelikož indicie k dané pointě nevedou během filmu skutečně žádné, což by se ovšem dalo zmínit i trochu jako výtka tvůrcům, kteří vodí diváka až zbytečně příliš za nos. Každopádně tu funguje od začátku až do konce slušná dějová gradace, za výraznou musím určitě označit i potemnělou atmosféru, povedlo se zde také navodit spousta momentů napětí, v závěru se krom zmiňované překvapivé pointy dočkáme i působivých emocí, no a vynechat pak nemohu ani výrazné herecké výkony především ústřední herecké dvojice mladých chlapců, dvojčat, kteří podali velice přesvědčivé výkony. Já tak zkrátka sice nemohu porovnat kvalitu původního filmu a této předělávky, každopádně jako neovlivněný divák upřímně příliš nechápu všeobecnou kritiku právě této verze, jelikož v rámci žánru jde o působivý a výrazný snímek, kterému se nedá moc co vyčíst. Velmi silné 3*! ()

Reklama

Reklama