Reklama

Reklama

Učňovská léta Duddyho Kravitze

  • Kanada The Apprenticeship of Duddy Kravitz

Obsahy(1)

Protože otec a strýc podporují pouze jeho bratra Lennyho, který je studentem medicíny, snaží se židovský mladík Duddy Kravitz zbohatnout vlastními silami. A zneužívá k tomu nejen dívku, jež ho miluje, ale i epileptického kamaráda. Duddy Kravitz je drzý kluk z montrealského židovského ghetta. Jeho otec Max i strýc Benjy upřednostňují Duddyho bratra Lennyho, který jako správný židovský synek studuje medicínu. Všichni kromě jeho dědečka Duddyho podceňují a myslí si, že to nikam nedotáhne. Chlapcův život však nabere nový směr, když v létě začne pracovat jako číšník v židovském hotelovém komplexu. Jednoho dne objeví díky pikniku se svou novou dívkou Yvette překrásné neznámé jezero. Je odhodlaný udělat cokoliv, aby mohl pozemek kolem něj získat pro sebe, vybudovat tam resort a konečně všem dokázat, co v něm je. Ve svých plánech je ochoten zajít kamkoli... (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Plastický obraz doby. Moc se mi líbil 27letý bezvousý Richard Dreyfuss, tehdy ještě kluk krev a mléko (titulní role). ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Nechytľavý film, pri ktorom som zvládol robiť niekoľko ďalších činností, ktorý ukazuje, že keď ide človek cez mŕtvoly a myslí len na peniaze a vlastný úžitok, tak... vlastne napriek tomu, že si divák myslí iné, môže dopadnúť dobre, pretože aj keď stratil svojich najbližších, stal sa kým chcel a získal autoritu u tých, ktorými opovrhoval. Ego 1.0. Napriek tomu, že film nemá morálne ponaučenie explicitné, v druhom pláne tam je, v úsmeve úspešne začínajúceho... podnikateľa. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Živá komediálna dráma o ambicióznom mladíkovi z montrealského židovského ghetta v 40-ych rokoch. Film bol natočený podľa románu Mordecaia Richlera, ktorý je zároveň autorom scenára. ()

Reklama

Reklama