Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonny, Magnus a Tuva se znají od dětství. Jonny je Magnusův nejlepší přítel. Magnus je Tuvin manžel. Tuva je Jonnyho milenka. Všechno klape až do dne, kdy se Jonny rozhodne situaci definitivně vyřešit - a ve stejnou chvíli ho začne někdo neznámý pronásledovat. Je to někdo z jeho přátel? Vstoupil snad do hry někdo další? Komedie o tom, že nic není tak, jak se zdá, a že v životě máme nakonec většinou na výběr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Netradiční film na který se velmi dobře koukalo, byl vtipný, uměl překvapit (tím mám na mysli se leknout - obvzláště v kinosále to byla parádička) a i člověka lehce zasáhnout. Po hudební stránce se mi film zalíbil též. SPOILER: jen teda chudáka bezdomovce mi bylo fakt líto. Ten tam ostrouhal nejvíc! ()

Lipi21 

všechny recenze uživatele

74% REŽIE / Jens Lien: **** KAMERA / Philip Ogard, Erling Thurman-Andersen: **** SCÉNÁŘ / Stale Stein Berg: *** HERCI: **** (výborný Aksel Hennie a Fridtjov Saheim, přitažlivá Laila Goody) HUDBA / Calexico: *** (ne že bych musel mít soundtrack doma, ale musím uznat, že byla osobitou a důležitou součástí filmu - trochu jako z kovbojky nebo od Kusturici) ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

severskú kinematografiu jednoducho zbožňujem a Lienov film nasledujúci po Jonnym (Otravný chlap) je podľa mňa jedno z najlepších severských diel aké som v poslednom čase videl (rozhodne najlepší film, ktorý som zhliadol počas MFF Bratislava 2006), od Jonnyho Vanga som preto čakal viac. Nie je to zlý film, má svoje čaro a pár pekných momentov . . . len som čakal viac a mrzí ma to. Človek by nemal porovnávať - ale po "Otravnom chlapovi" nemôžem inak . . . Každopádne veľmi sympatická postava mi bol malý Gunnar ()

terezahol 

všechny recenze uživatele

asi jsem se už skandinávskou tvorbou namlsala a po Otravném chlapovi očekávala další pecku, ale Jonny mne nudil, postrádal pro mne příběh, atmosféru, myšlenku, smysl, vtip, cokoliv, kvůli čemu by mi zůstal v hlavě. Některé kamerové záběry se sice dle mého povedly a posledních 15 minut se věci nepatrně rozhýbaly, ale jinak sled nevýrazných scén, které na rozdíl od Otravného chlapa postrádají takovou tu poetiku, kdy divákovi najednou nevadí, že sleduje nenapínavé každodennosti a někde se jen mimoděk ocitl. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* tento film byl pro mě velkým zklamáním zejména proto, že mé očekávání bylo vysoké, protože mé spřízněné duše ho vesměs chválili a jen pár z nich dala tři hvězdičky a ostatní čtyři a víc. Jedná se o severskou artovku s netradičním stylem připomínající trochu western i stejně ulítlou hudební stránkou. Příběh plný podivných pošuků není špatný, ale jeho zpracování mi prostě nesedlo a to platí i pro absurdní humor, který mívám většinou hodně rád. Za sebe proto nemůžu dát víc hvězd než ty skromné dvě a doporučit nemůžu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v norských městech Fåvang a Heidal. (Cheeker)

Reklama

Reklama