Vůně srbské kuchyně s Miroslavem Donutilem
Obsahy(1)
Cestovatelé se dostali až do pouštní rezervace Keliblatska Peščara v banátském okrese na severu Srbska v provincii Vojvodina. Správce rezervace Dragan Janekovič je seznamuje s charakterem zdejší přírody, s pěstováním vína, léčivých bylin i výrobou přírodních produktů. Později v Leskovači v místní restauraci ochutnají Mirek s Georgem výbornou kuchyni Predraca Lazareviče, menu, sestávající ze salátu šéfkuchaře, rizota a vepřového filé s hříbky. Navštíví akademického malíře Slobodana Ivanoviče, zvaného Bobo, původem z Černé Hory, jehož tvorba se vyznačuje figurativní fantastikou, kterou vystavuje po celém světě. Nejraději má domácí vojvodinskou kuchyni, zeleninu, ryby a nejrůznější saláty. Dále navštíví Frušnu Goru, kde žijí nejvyhlášenější srbští výrobci medu a produktů z něj. Nakonec se ocitnou v monastýru – pravoslavném klášteře Magri. Od otce Theofila se dozvídají o jeho historii a společně popijí klášterní pálenku. Večer je zastihne opět v Bělehradu, kde u společné večeře plánují poslední výlety... (Česká televize)
(více)Hrají

Miroslav Donutil (průvodce)
Československo
Nejlepší seriály:
Četnické humoresky (2001) (seriál)
Labyrint (2015) (seriál)
České století (2013) (seriál)

George Agathonikiadis
Řecko