Epizody(7)
Kulinářsko-cestopisný cyklus ze současného Srbska. Štáb s hercem Miroslavem Donutilem navštěvuje různé kouty Srbska a seznamuje s místní historií, zajímavostmi a především kuchyní. (Česká televize)
Sem tam zajímavá informace, ale celkově nijak nenadchne. Jsou zajímavější formáty cestopisů. ()
No jo tak kucí už byli na Krétě, v Athenách, na Kypru, pak se rozjeli do Albánie a teď do Srbska. Opět to není cestopis čistě o místní gastronomii, pozornost tu dostává i kde jaký místní malíř či jiný umělec. A to mě zase tak neba, takže celkově 5/10. ()
Neviděl jsem předchozí cykly na podobné bázi, ale pokud hodnotím čistě tento bez možnosti srovnání, je to za 3. Chvílemi to totiž vypadá, jako by si kluci jeli na dovolenou a sebou vzali kameru. A jak se tak nudili na pokoji neboť venku lilo, tak se rozhodli, že se budou natáčet při tom jak se cpou a Čt jim za to ještě zaplatí. A tak sedí u stolu a leckdy se dohadují, co že to vlastně mají před sebou. A leckdy ani neví. Pak se taky dohadujou kolik toho kdo snese na talíři, kolik toho kdo sní a nakonec kam na výlet půjdou. A tak jsou nám představeni i místní umělci, což já zase, na rozdíl od kolegy níže, oceňuji. Ale druhá stránka mince je pozorovat, jak si George Agathonikiadis cpe něco do pusy a pak do pět minut žvýká. Chtělo by to více odbornosti a méně amatérismu. ()