Reklama

Reklama

Staňte se svědky pekelné vize z roku 1999, kdy se sociální izolace, analogové technologie a znepokojivá domácí videa prolínají v jednu velkou noční můru. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (42)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Hororová antológia zložená z príbehov, ktoré sú zachytené na videokazetách a odohrávajú sa v roku 1999. - Celkom spokojnosť. Prvý príbeh o výprave do podzemia a čudnej kapele nezaujímavý. Druhý príbeh s hazingom už je na úrovni, má klaustrofobickú atmosféru a pekné dievčatá, pričom je vidno, že skúsený režisér Johannes Roberts vie, čo hororoví fanúšikovia od hororov takéhoto formátu chcú. Tretí príbeh, v ktorom hrajú prím niggas z Detroitu, ma nezaujal vôbec ničím a celkom intenzívny hype okolo jeho režiséra menom Flying Lotus je mi záhadou už niekolko rokov. Štvrtý príbeh super. Tyler MacIntyre má velmi špecifický prístup k teenage hororu a podobne ako u Tragedy Girls sa mu darí velmi dobre zvyšovať intenzitu a zvolenou tematikou ma príjemne prekvapil. No a na úplný koniec to najlepšie zo všetkého. Manželia Winterovci sú na hororovej scéne tento rok asi najpríjemnejším prekvapením. S nulovými rozpočtami a gumovými maskami dokážu tvoriť podmanivé Found Footage kúsky, ktoré ma ani na sekundu nepustia a nesmierne sa pri nich bavím. Keby pijem, tak ich zavolám na pivo, ale keďže alkohol z duše nenávidím, budem si len užívať ich tvorbu, dokial ich neobjaví niekto z väčších štúdií a nezačne im diktovať, ako sa točia horory. Tento diel V/H/S sa celkom podaril. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tahle série je, až na sem tam fajne povídku nebo wtf moment, celkem marná a V/H/S 99 v tomto trendu pokračuje. Musím ale říct, že přes tu šílenou brakovitost a nebo možná právě proto mě to celkem bavilo. Strašit to moc neumi, ale nebere se to zrovna vážně a spíše se to snaží bavit. Což se celkem i daří, ale tak či onak velkou hodnotu to nemá. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tady už se nemá cenu zbytečně rozepisovat. Za zmínku stojí asi jen druhá povídka s pohřbením zaživa. Přesto, že je naprosto předvídatelná, zafungovala zde aspoň jedna dobrá lekačka. Za druhou zmínku pak stojí povídka poslední od šikovných tvůrců nedávného Deadstreamu, který se mi v mnohém trefil do vkusu. Je tu vidět už i Wintrových rukopis a s maskami se opět hodně vymazlili a poskytli i atraktivní kulisy pro svůj příběh a nechyběl ani vtipný závěr. Tu jednu hvězdu tudíž věnuji této dvojici, protože jinak už mě trend V/H/S silně míjí a vyloženě mě sere svojí vyčpělostí a faktem, že si tvůrci myslí, že za dovolenou hroznou kvalitu obrazu schovají i to, že příběh stojí za starou belu. Toto už mě fakt nebaví a po většinu času to pro mě bylo dlouhé utrpení. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem svýho komentáře podotýkám, že jsem nikdy nebyl fandou téhle V/H/S série. Nejlíp jsem ocenil V/H/S 2(2013) a o něco lepší bylo předchozí V/H/S 94(2021). Shodně 3 hvězdy. Ostatní díly téhle série (alespoň pro mě) za moc nestojí. A s tímhle posledním V/H/S výplodem tomu není jinak. Za mě nuda, kterou z odpadu vytahují jen dvě povídky. Nejlepší povídka pro mě byla druhá Suicide Bid a celkem povedená byla i ta poslední To Hell And Back. Když to shrnu tak kdybych V/H/S 99 vypustil tak o nic zásadního nepřijdu. Slabší 2 hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně nepovedlo a to jsem se na 99tku dost těšil, protože předchozí V/H/S/94, byla velká Hororová paráda. Už ten úvod, byl pro mě tak extrémně nezáživný, že jsem si říkal, pokud nebude další povídka o dost lepší, tak to snad i vypnu. Naštěstí ta druhá (pohřbena za živa) měla něco do sebe. Ani nebudu ztrácet čas, abych tu komentoval a hodnotil každou tu povídku. Za zmínku stojí pouze právě ta druhá povídka a ta televizní dětská show, taky nebyla špatná, až na to debilní finále. Za mě veliký zklamání, doufám ale, že další VHSka se povede, no těšit se už radši nebudu. Slabé dvě hvězdy. ()

Zajímavosti (4)

  • Výroba filmu trvala 9 mesiacov. (Arsenal83)
  • Po svojom uvedení film prekonal streamovacie rekordy na platforme Shudder a stal sa najsledovanejšou premiérou tejto platformy. (Arsenal83)
  • Některé z rekvizit použité v poslední povídce „To Hell and Back“ byly taktéž použity ve snímku Deadstream (2022) od stejného režisérského dua. (Rolando69)

Reklama

Reklama