Reklama

Reklama

Jakub a obří broskev

  • Česko James a kouzelná broskev (více)

Obsahy(1)

Osiřelý Jakub žije u svých zlých tetiček. Jednoho dne potká podivného starce, který mu věnuje vak plný kouzel. Díky nim vyroste na suchém stromě obří broskev a Jakub netuší, že právě ta ho dovede k zaslouženému štěstí. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

moviefilm

všechny recenze uživatele

Toto je ale naozaj najinfantilnejšia a najnudnejšia animovaná rozprávka, akú som kedy videl. A ani celú som ju nevidel, vzhľadom na to, že po polhodine mi praskli nervy. Ak chcem nájsť jediný klad, tak jeden by sa našiel-Newmanova hudba. Ale to je celé. Až ma zaráža, že to režíroval Selick a produkoval Burton! A to som knihu ako dieťa čítal a celkom sa mi páčila... P.S.:Pozdravujem českých prekladateľov. :-D ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedna z najslabších poloanimovaných disneyoviek. Niekto by nazval plná fantázie, ja hovorím uletená. Hlavne hraná časť je zlá až fraškovitá, nehodná Disneyho. Animovaná je o niečo lepšia, je dobrodružná a trochu divoká, aj keď postavičky majú k sympatickosti ďaleko, humor je divný a nejakú pointu okrem nájdenia si kamarátov som akosi nezachytil. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. My Name Is James ,2. That's the Life ,3. Eating the Peach ,4. Family ,5. Main Title [Instrumental] ,6. Clouds [Instrumental] ,7. Spiker, Sponge, and a Rhino [Instrumental] ,8. Magic Man [Instrumental] ,9. Giant Peach [Instrumental] ,10. Into the Peach [Instrumental] ,11. James Make Some Friends [Instrumental] ,12. The Peach Rolls [Instrumental] ,13. All at Sea/That's the Life (Reprise) [Instrumental] ,14. 100 Seagulls and One Shark [Instrumental] ,15. Lullaby [Instrumental] ,16. James' Dream [Instrumental] ,17. Way off Course [Instrumental] ,18. The Rhino Attacks [Instrumental] ,19. Empire State Building [Instrumental] ,20. New York City [Instrumental] ,21. Spiker and Sponge Come to America [Instrumental] ,22. A Place Where Dreams Come True [Instrumental] ,23. Good News , ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dahlovu předlohu, kterou film soudě dle spousty rozhořčených komentářů nehezky zneuctil, jsem nečetl, a tak jsem se prostě kochal fantazijní animovanou jízdou pod taktovkou Henryho Selicka, říkal si, jak by se mi tenhle film líbil coby dítěti (zřejmě moc) a podupával si do rytmu skočných písní a Newmanovy bezva hudby. Hrané pasáže byly moc pěkně stylizované, ale vadil mi v nich prkenný představitel hlavního hrdiny (dokonce víc než ohavné tetičky či ještě ohavnější pavouk). Milý oddech. A dostal jsem chuť na broskve. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Celková struktura vyprávění dobrá, animace pěkná, ale vyloženě se mi nelíbily ty hrané pasáže (hlavně na začátku). Spíše než studiovou stylizovaností působily dojmem laciné televizní produkce z 80. let. Možná měly připomínat filmy ze 30. a 40. let (tedy dobu, ve které se příběh odehrává), ale vypadají spíše jako nedomrlý mix Tima Burtona a filmu noir. A to dost narušuje kouzlo pohádkovosti animovaných pasáží. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama