Reklama

Reklama

Jakub a obří broskev

  • Česko James a kouzelná broskev (více)

Obsahy(1)

Osiřelý Jakub žije u svých zlých tetiček. Jednoho dne potká podivného starce, který mu věnuje vak plný kouzel. Díky nim vyroste na suchém stromě obří broskev a Jakub netuší, že právě ta ho dovede k zaslouženému štěstí. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Dahlovu předlohu, kterou film soudě dle spousty rozhořčených komentářů nehezky zneuctil, jsem nečetl, a tak jsem se prostě kochal fantazijní animovanou jízdou pod taktovkou Henryho Selicka, říkal si, jak by se mi tenhle film líbil coby dítěti (zřejmě moc) a podupával si do rytmu skočných písní a Newmanovy bezva hudby. Hrané pasáže byly moc pěkně stylizované, ale vadil mi v nich prkenný představitel hlavního hrdiny (dokonce víc než ohavné tetičky či ještě ohavnější pavouk). Milý oddech. A dostal jsem chuť na broskve. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. My Name Is James ,2. That's the Life ,3. Eating the Peach ,4. Family ,5. Main Title [Instrumental] ,6. Clouds [Instrumental] ,7. Spiker, Sponge, and a Rhino [Instrumental] ,8. Magic Man [Instrumental] ,9. Giant Peach [Instrumental] ,10. Into the Peach [Instrumental] ,11. James Make Some Friends [Instrumental] ,12. The Peach Rolls [Instrumental] ,13. All at Sea/That's the Life (Reprise) [Instrumental] ,14. 100 Seagulls and One Shark [Instrumental] ,15. Lullaby [Instrumental] ,16. James' Dream [Instrumental] ,17. Way off Course [Instrumental] ,18. The Rhino Attacks [Instrumental] ,19. Empire State Building [Instrumental] ,20. New York City [Instrumental] ,21. Spiker and Sponge Come to America [Instrumental] ,22. A Place Where Dreams Come True [Instrumental] ,23. Good News , ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl animace jsem si oblíbil už u Koralíny, která je vlastně taková vnučka Jakuba. Škoda, že je tenhle pěkný animák málo známý. Má pěknou atmosféru a slušný děj. Jen to občasné zpívání nemuselo býti. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jakkoli se mi líbí naivní provedení animované části, přece jen už je poněkud old school. Příběh je dobrý a vtipně potměšilý, Roald Dahl se nezapře. Nicméně, televizní výprava a chudičkost snímku mi překážely v tom, abych si film plně užila. SHRNUTÍ: Když za tebou tety přijedou po oceánském dnu, vsaď se, že jsou to pořádné čarodějnice. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjmená rozprávočka s občas akčnými, občas absurdnými scénami, rozhodne však plná priateľov a dobrodružstiev. Všetko zabalené v skvostnej animácii. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

animovaná část mimořádně zábavná, hraná akce kolem však velmi brzdí příběhem o jednom moc milém a svatém harantovi a jeho zlodušských tetách... ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Celková struktura vyprávění dobrá, animace pěkná, ale vyloženě se mi nelíbily ty hrané pasáže (hlavně na začátku). Spíše než studiovou stylizovaností působily dojmem laciné televizní produkce z 80. let. Možná měly připomínat filmy ze 30. a 40. let (tedy dobu, ve které se příběh odehrává), ale vypadají spíše jako nedomrlý mix Tima Burtona a filmu noir. A to dost narušuje kouzlo pohádkovosti animovaných pasáží. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Animovaná část byla moc dobrá, každý z brouků měl vlastní charakter a svou nezastupitelnou úlohu v dobrodružství. Hraná část už byla slabší, zvlášť tetičky byly silně přehnané. No a pak to Jakubovo rozumování o městě snů NYC...A osobně se mi ani nelíbila příhoda s podmořskými piráty, která v knize není a která nahrazuje vynechanou příhodu s mračňáky. Tak nevím proč to tvůrci udělali. Přišli jim mračňáči málo akční? Nicméně Dahl umí napsat příběh pro děti a Selick ho poměrně úspěšně natočil. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jedna z najslabších poloanimovaných disneyoviek. Niekto by nazval plná fantázie, ja hovorím uletená. Hlavne hraná časť je zlá až fraškovitá, nehodná Disneyho. Animovaná je o niečo lepšia, je dobrodružná a trochu divoká, aj keď postavičky majú k sympatickosti ďaleko, humor je divný a nejakú pointu okrem nájdenia si kamarátov som akosi nezachytil. ()

moviefilm

všechny recenze uživatele

Toto je ale naozaj najinfantilnejšia a najnudnejšia animovaná rozprávka, akú som kedy videl. A ani celú som ju nevidel, vzhľadom na to, že po polhodine mi praskli nervy. Ak chcem nájsť jediný klad, tak jeden by sa našiel-Newmanova hudba. Ale to je celé. Až ma zaráža, že to režíroval Selick a produkoval Burton! A to som knihu ako dieťa čítal a celkom sa mi páčila... P.S.:Pozdravujem českých prekladateľov. :-D ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem vůbec nic nečekala, o to víc mě překvapil. Moc milý film s pěknou animací, hraná část není tak povedená, celý dojem z filmu akorát kazila. Muzikálové vstupy nijak zvlášť nemusím, ale zde celkem seděly. Nejvíc Jamese and Giant peach samozřejmě ocení děti. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Selicka či Burtona naprostá nezbytnost :-) Jako obvykle opět vynikající muzika a originální decentní humor. A abych nezapomněl, naprosto bezkonkurenční závěr. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Zase tu máme Dahla. Sice slabší snímek, ale na oddechnutí dobrý. Hezká pohádka, která se bude líbit. Musím vyzdvihnout hlavně postavy hmyzu, protože pan Stonožka byl parádní. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Není to žádnej zázrak, ale celkem si mě to získalo. Největší mínus je asi, že tenhle muzikál trpí akutním nedostatkem bangerů, ale Selickova animace je prostě boží, a James a jeho hmyzí kámoši jsou sympatická parta, co to uvnitř té obří broskve dokáže celkem rozjet. Jen nevím, jak se cítit ohledně své neschopnosti rozlišit, zda má v sobě dynamika vztahu Jamese a francouzské pavoučnice nádech sexuální přitažlivosti nebo jde spíš o jakousi náhradu mateřské lásky. 7/10 ()

Reklama

Reklama