Reklama

Reklama

Astronaut

  • Slovensko Astronaut (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Letecký inženýr Jim odjakživa snil o tom, že se stane astronautem, ale neuspěl při testech pořádaných Evropskou vesmírnou agenturou. Přesto se odmítá vzdát a pokusí se sestrojit amatérskou raketu, která by ho mohla vynést do vesmíru. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

gemi 

všechny recenze uživatele

Je to komorní dobrodružně-romantický film o absolutním zapálení a odevzdanosti pro věc. V tomto případě je tou věcí let do vesmíru, ale tu psychologii člověk posedlý čímkoliv pochopí. Ještě dvacet minut před koncem jsem chtěl dát tři, protože dramaturgie je slabší, nicméně ten konec je pěkný. Akorát tam teda chybí posledních deset minut, které by tomu daly definitivní tečku, ale co už. Takže slabší čtyři. (Milovníci raket a kosmonautiky by dali šestku, kdyby to šlo.) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jim chtěl být kosmonaut a ve chvíli kdy se mu to nepovedlo oficiální cestou, rozhodl se, že si postaví za pomoci přátel a babičky svojí vlastní raketu a do vesmíru poletí sólo. Jednoduchý příběh, navíc s takovým námětem by mohl velmi snadno sklouznout k nechtěné parodii. Tady se to ovšem neděje a Nicolas Giraud celkem schopně balancuje na hranici několika žánrů a jakkoliv by v reálu asi nebylo úplně jednoduché si doma za barákem stavět raketu, tady to působí v rámci možností docela uvěřitelně. Jediným drobným mínusem je snad jen to, že se hlavní hrdina za celou dobu nepotká vlastně s žádnou větší překážkou a když už má dojít na nějaký zádrhel, je to většinou vyřešeno velmi rychle. Na druhou stranu jsem ale schopen Astronautovi leccos prominout za slušně gradující konec kterému nechybělo mnoho aby mě regulérně dojal...70% ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu byl tak na příběh pro děti. A nepopírám měl jsem strach jestli to nebude totální kravina. Úvod filmu vyznívá jak z říše snů. Ale postupně hlavní hrdina nabírá posily pro svůj životní sen a dělá vše pro to, aby ho mohl realizovat. Kupodivu i ostatní ať ne všichni tomu moc věřili, přece jen uvěří a pustí se do práce. Pořád jsem si říkal tohle přece nemůže dopadnout dobře. Ale světe div se raketa se dá postavit i ve stodole a odstartovat někde u rybníka. Samozřejmě že reálně je to nejspíš bez peněz neproveditelné a stejně tak bez pořádného týmu lidí. A i kdyby to bylo reálné tak to musí skončit katastrofou. Pořád jsem čekal co se po startu podělá a ono nic. Přesto ta poslední sekvence startu a letu byla vynikající, neřekl bych že tomu dám tak vysoké hodnocení, ale ten film vás prostě chytne. Celé je to dramatické, ale s nadhledem, komedie to moc není, i když absurdní místy jo. Komický je hlavně ten celý námět. Snad na závěr jednu výtku či poznámku. Zajímal by mě epilog jak to celé dopadlo, jestli se dokázal vrátit na zem a co pak následovalo? Vyšetřování, kriminál či sláva a uznání. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NEJVĚTŠÍ NEBEZPEČÍ TAM NAHOŘE JE V TOM, ŽE NEMÁŠ CHUŤ SE VRÁTIT." Stejný název a podobný námět jako u amerického filmu z roku 2006. Vášeň, která vzbuzuje strach, ale nedá se jí odolat a tak nějak kolektivně stmeluje. Asi k tomu mám málo výhrad, nevadili mi herci, kamera, ani výprava, nenudil jsem se a jak ubíhal čas, vlastně jsem se o hlavního hrdinu ani moc nebál a to je možná věc, která může někomu vadit - absence napětí. Působí to trochu jako zjednodušená verze bláznivé hypotézy, ve které je hrdinům dopřán luxus bezproblémového průběhu. Vlastně taková pohádka... 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto túži nechať sa vystreliť do vzduchoprázdna za každú cenu? Možno teraz jedine Stanke s Kemkom a ich pomýlení kumpáni, čo sľubovali útek zo Slovenska, ak to nevyhrá ich strana zvrhlíkov. Ale inak tú motiváciu nechápem. Film nie je s ohľadom na tému ani dosť veľkolepý a nie je ani dosť vzrušujúci, hrdina len tak pláva, sem tam sa objaví zádrheľ, ten prekoná a ďalej ide za svojím snom, o ktorom vopred tušíte, že sa nemôže nevyplniť. Amatérskosť a nerealistickosť záberov z vesmíru nakoniec privádzajú k presvedčeniu, že filmu šlo len o myšlienku, ako svoj cieľ nikdy neopustiť a že všetko sa dá, keď sa zabojuje. Húževnatosťou sa presadiť za každú cenu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Miesta natáčania: farma v Condat-sur-Vienne, mesto Limoges, obec Vernon. Natáčanie prebiehalo od 13. januára 2021 do 5. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Reklama

Reklama