Reklama

Reklama

Epizody(9)

Rodina Brobergových v 70. letech opakovaně čelila tragédii, když jejich mladší dceru Jan opakovaně unesl zdánlivě charismatický rodinný „přítel“. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když člověk přihmouří oči a řekne si, že to má reálně tak šest dílů tak vlastně proč by ne. Je tu spousta Ale. Už jsem to vlastně nakousl u pilotu. Devět dílů je strašně moc a nudí to. Tím se vysvětluje, že dost věcí je vata a bohužel tytéž scény rozházené po částech jsou fakt na useknutí ruky. Příběh je až zvláštně nepravděbodobný a člověk si pořád říká jak může být někdo tak naivní a hlavně může nechat takového člověka svým způsobem úplně normálně žít. No jsou to 70ky tak to berme jako celý příběh s rezervou. To hlavní je, že atmosféru to rozhodně má. To pomalé tempo není na škodu, ale jak jsem předeslal, na moc dílů se to už zkrátka nehodí a vlastně se nic nestane. Je to až statické drama, kde si budete říkat o tom spoustu věcí proč a už konečně ty krávo to řekni:) Předposlední díl přeskočí trochu otěže. Je vidět, že tvůrci se v tomhle chtějí zbytečně koncetrovat a vůbec nechtějí přidusit na té dramatičnosti, až jí v každém díle máte, že přijde. Vždycky se vrátíte jako divák, že zase jsem tady a zase slyším to stejné. Myslím si, že zde by se spíše hodil dokument o tomhle a ten i nějaký vyšel. Zamrzí, že Peacock ho má a Skyshowtime jako bonus ho nepřidal. Seriál drží každou chvíli dobré obsazení a hlavně Jake Lacy. Klidně zde tvůrci ho mohli prodat o mnohem víc, než pár stavů a detailní pohled do tváře. Ale seriál jeho plný. Konec je už jen informace jak to pokračovalo dál. Popravdě bych radši hranou část, než jen sdělený, protože těch devět dílů bylo pak oprávněně.75% ()

hughhh 

všechny recenze uživatele

Škoda příšerně natahovaných dílů a pomalého (rozuměj) nudného tempa. Námět a herci výborní. That's it. ()

Reklama

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda! Seriál podle skutečné události, kde hned v úvodu je řečeno skutečnou Jan, že se jedná o příběh těžko uvěřitelný, že se tohle nestává. Já si říkal, že naopak, tohle se děje právě často, únosy dětí rodině známou osobou, zejména právě v USA. Šeredně jsem se mýlil. Takhle dobrodružný až "mimozemský" únos jsem ještě neviděl :)) Tohle může vymyslet opravdu jen sám život v čele s psychopatem, který to má v hlavě jinak poskládané nebo geniální scenárista na pořádném tripu. Kdo by nechtěl sledovat všech devět dílů, tak stačí zhlédnout první dva díly, kde je podstata této skutečné události jasně naservírovaná. Byla by ale škoda nepokračovat, protože dále začíná boj a intriky o mladou dceru Jan. Zaručuji, že se vám bude několikrát otevírat kudla v kapse. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

peacock vydal další zajímavý true crime seriál. minulý rok byl jeden o candy montgomery, teď je další o jan broberg. jan nebyla vražedkyně, nýbrž oběť. oběť dlouholetého znásilňování a manipulace ze strany blízkého rodinného přítele, se kterým v podstatě měla aférku celá její rodina. robert berchtold byl psychopat a pedofil, jenž dlouhá léta unikal zákonu. tyhle věci se v 70. letech neřešili. mormonská církev jeho zločiny zamlčela a soudy ho neustále propouštěly na svobodu, kde znovu zneužíval důvěru malých holčiček. v seriálu nebyly žádné explicitní scény, nicméně i tak to bylo nechutný. berchtold mohl být jako ted bundy. teď nepřeháním, slyšela jsem ho mluvit u toho soudu a hned mi došlo, jak dokázal všechny nalákat do své pasti. byl to predátor, který věděl, jak využít ostatní lidi ve svůj prospěch. lidé pro něj byli jen loutky. — po estetické stránce byl seriál natočený hezky, i soundtrack se mi moc líbil. herci byli skvělí; hlavně sexy jake lacy (ten jeho úsměv... mňam). kvůli němu a povedenému konci přidávám pátou hvězdičku! ()

KarlN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel musím napsat, že po čtvrtém dílu jsem to musel vzdát, vypnout a přestat sledovat, ne kvůli nudnosti či nedostatku děje, ale prostě proto, že se ve mně nahromadil nepřekonatelný odpor k celé zobrazované kauze. Především ale k aktérům samotným...jak říká klasik, zbyl jen hnus a opovržení, zejména vůči rodičům, kteří se nechají natolik manipulovat a ovlivňovat nejen napřímo a poté prostřednictvím manželky i advokátky (která měla být za vydírání a nátlak obviněna okamžitě s tím ostatním "lidským odpadem"), ale především pro ztrátu schopnosti vlastního úsudku i ohnutí  PÁTEŘE před kýmkoliv, kdo jim jen trošku pohrozí a viditelnou nechuť rvát se za sebe či vlastní rodinu. Bylo mi z nich opravdu zle. Nehledě na možnost ochrany případných dalších obětí toho PEDERASTA (mimochodem, pokud by se mi konkrétně tenhle slizký herec se svým debilním a neupřímným úsměvem objevil na prahu, poradil bych si s ním okamžitě, rozhodně by nepřekročil práh mého domu ani jednou. Znám ho z jiných rolí a působí na mě vždy stejně - vybrali ho tudíž přesně), kdy stačilo vytáhnout si hlavy z vlastních p*delí a něco začít sakra dělat. Bohužel ten případ znám a četl jsem i nějaké rozhovory, takže dívat se na mlácení prázdné slámy, kdy se katarze v podobě jakéhokoli smysluplného zakončení příběhu nikdy nedostaví...na to nemám. Ale veliké plus, natočeno výborně. Hodnotit hvězdami nebudu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama