Reklama

Reklama

Stařec, který četl milostné romány

(neoficiální název)
  • Nizozemsko The Old Man Who Read Love Stories (více)

Obsahy(1)

Antonio Bolivar (Richard Dreyfuss) už je starý muž a nejraději by zbytek života strávil čtením milostných příběhů, které mu dvakrát do roka přináší zubař (Hugo Weaving). Jenže v džungli je nalezen mrtvý zlatokop. Antonio se přidává ke skupině lovců a vydávají se po stopách predátora. Čeká ho těžké rozhodování, zda vůbec dokáže zabít jaguářici, kterou si během vyčerpávajícího souboje zamiloval. (ČSFD)

(více)

Recenze (3)

Misabarry 

všechny recenze uživatele

"In the jungle the one who survives is the one that moves." Tento film jsem chtěla vidět dlouho, a vyplatilo se. Poetika jungle, ač reminiscence indiánů, ale hlavně to táhne Dreyfuss, skvěle si to užívá Weaving, a místního slizouna předvádí Spall, co dodat, prostě krásná koprodukce. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

"Polibek, kterým si zapamatuji své životy." Antonio Bolivar pod přezdívkou Stařec si vychutnává a rozebírá každé slovo z knihy, kterou má možnost sehnat si v podmínkách, kde žije. Je to samotář, vdovec, který tráví svůj život v chatrči na břehu řeky, obklopen džunglí. Jen pár jedinců mu mohou dělat společnost a to je slizoun Žaboun (brrr) a nebo jen zřídkavě, svérázný, ale sympatický zubař. A indiáni, kteří tomuto Starci kdysi zachránili život, mu při jedné příležitosti řeknou . "Antonio Bolivare. Jsi jako my, ale nejsi jedním z nás." A tak se kniha stává jeho jedinou společnicí až do momentu, kdy se objeví pro okolí nebezpečná jaguářice. Tak se přede mnou začíná odvíjet příběh muže, který promlouvá sám se sebou, potažmo i s jaguářicí, která je pro něj jistou výzvou a on vzpomíná na své mládí, na své ztráty a rekapituluje svůj životní osud, který vyvrcholí smířením nejen sám se sebou, ale i konečným rozhodnutím nad životem jaguářice, Tak trochu směsice více žánrů, které se vhodně propojily a vytvořily tenhle trochu zvláštní, ale působivý film. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama