Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Je to takových mírně lepších 60%. Bylo tam pár velice vtipných situací, kdy jsem se fakt nasmál. Bill Murray zahrál výborně. I Dreyfuss byl dobrý. Nicméně, já nejsem moc velkým fanouškem takových "uřvaných" komedií, kdy jede v podstatě něčím vtipným mučí toho druhého a ten jen řve. Mnohem příjemnější mi je, když je to takové vyrovnané, jako např. v Přeber si to. Takže to mi nejvíce vadilo. Kdyby to vracel taky nějak vtipně, bylo by to lepší hodnocení. To řvaní mi vadí. Ale jinak je to fajn a celkově to pobaví. Howgh! ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Příběh je prvoplánový. Jako kdyby se tvůrci nejdřív ze všeho dohodli na bodu B, a potom začali od bodu A. Samotný průběh je proto nucený a nedůvěryhodný - v podstatě se všichni spiknou proti protagonistovi a přestanou respektovat jeho názor a jeho osobní hranice. Bill Murray hraje spíš svoji typickou extrovertní improvizaci, než neurotika ochromeného úzkostí. Ve výsledku to ale není takový problém - nakonec je to docela fajn nápaditý a osobitý film. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenár a Bill Murray síce zo začiatku pripomínajú veľmi kvalitnú, zohranú a podarenú dvojicu, no postupom času divák zistí, že opakovaná sranda už nie je vtipná. Jednoducho film nemôže zostať a stagnovať na tom istom vtipe po celý čas. A aj keď sa prostredníctvom pár situácií podarí vykresliť úsmev na tvári, ostáva to len pri príjemnej oddychovačke. 70%. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je výborný psychopat, ale jako celek mně to nebavilo zdaleka tolik, jak jsem čekal. Ale viděl jsem to s českým dabingem a ten podle mých zkušeností zabije minimálně půlku fórů (slabší filmy obvykle zabije úplně). Zatím tři kousky a uvidíme, až to někdy uvidím v originále, třeba ještě změním názor. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Oddechová komedie, která skutečně některými dialogy a scénami (s rybičkou) rozesměje. Vhodně jsou zvolení herečtí protagonisté, divák jim ty ztřeštěnosti věří. Navíc příběh nastavuje zrcadlo - uhlazeného chování psychiatra a bláznivého počínání jeho pacienta. Závěrečná jízda a pokus o terapii smrtí sice působí šroubovaně, ale má význam vzhledem k samotnému závěru (na svatebním obřadu) - "Táta se vrátil!" - a k následujícímu dovětku v titulcích. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Julie Hagerty byla jen o 10 let starší než její filmová dvera Anna. (HellFire)
  • Poslední film Rogera Bowena. (HellFire)
  • Leo Marvin je psychiatr, jehož děti se jmenují Anna a Sigmund. Jedná se samozřejmě o odkaz na světově proslulého psychiatra Sigmunda Freuda a jeho dceru, dětskou psycholožku Annu Freud. (HellFire)

Reklama

Reklama